vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: niet corona, maar regen is weer ouderwets...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: niet corona, maar regen is weer ouderwets spelbreker

Anderhalf jaar lang was het vooral corona dat spelbreker was voor het amateurvoetbal. Inmiddels is een oude vijand van een ordentelijk competitieverloop weer terug: het weer. Door de wedstrijd Hercules-HSC’21 staat in ieder geval alweer een streep deze zondag.

Het absorptievermogen van het hoofdveld van de Utrechtse club is al vaker een probleem gebleken. Zoals op de eerste speeldag, toen een plotselinge hoosbui het spelen van de wedstrijd tegen Unitas onmogelijk maakte. In een tijd dat kunstgras de boventoon voert zorgt dat al vroeg in het seizoen voor een scheve stand, want Hercules loopt na dit weekend dus al twee wedstrijden achter.

We gaan er vooralsnog maar even vanuit dat de overige duels wel doorgaan. Dat geldt zeker voor Blauw Geel’38 en UNA, want die kwamen gisteravond al tegen elkaar in actie. Blauw Geel’38 won één van de vele Brabantse onderonsjes.

Positie versterken
OFC
heeft kans om zijn positie verder te versterken, nu Hercules wederom niet in actie komt. In verliespunten bij het verschil bij winst drie, maar in keihard behaalde punten kan het verschil dus oplopen tot negen. Mits de uitwedstrijd bij Groene Ster wordt gewonnen en dat is natuurlijk best een pittige opdracht.

Als we uit gaan van verliespunten als graadmeter, moeten we ook Unitas nog benoemen voordat we bij de daadwerkelijke nummer twee op de ranglijst uitkomen. De ploeg uit Gorinchem is in vorm en won de laatste drie wedstrijden. Ook bij tegenstander ADO’20 zit het wel snor met het vertrouwen, want vorige week bracht het Hercules de eerste seizoensnederlaag toe. Een interessante clash dus op sportpark Molenvliet.

Dan OSS’20 en Gemert, de daadwerkelijke nummers twee en drie. De Ossenaren krijgen thuis bezoek van EVV, waar het bijvoeglijk naamwoord taai bijna als vanzelf aan vast gekleefd zit. Gemert reist af naar Naaldwijk voor de wedstrijd tegen het wisselvallige Westlandia.

Onderin zal HSC’21 door de afgelasting zeker nog een week langer op de eerste overwinning moeten wachten, maar DEM en Hollandia hebben wel een goede kans. De twee treffen elkaar vandaag namelijk in Beverwijk. Hoogland is de vierde club die nog altijd niet heeft kunnen juichen voor een driepunter, zij krijgen thuis tegen JOS Watergraafsmeer een nieuwe kans.

Het programma wordt gecompleteerd door de wedstrijd tussen de nummers 13 en 14, Quick en Dongen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD