Volg ons

Derde Divisie

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Kentering wordt zichtbaar

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Kentering wordt zichtbaar

Speelronde 14 staat voor de deur in de Derde Divisie Zondag. Inmiddels tekenen zich kenteringen af op de ranglijst.

Bovenin lijkt de titelstrijd te gaan tussen TEC, Jong FC Volendam, UNA, ADO’20, Goes en OFC, waarbij de Tielse formatie van Frits van den Berk en Gery Vink reeds een gaatje heeft van vier punten. Onderin zijn de zorgen groot voor OJC Rosmalen, dat pas acht punten pakte en vooralsnog weinig tekenen van herstel waarneembaar zijn.

Tijd om vooruit te blikken naar de duels van komend weekeinde, want opnieuw wordt er zowel op zaterdag als op zondag gespeeld. Op verzoek komt Jong FC Volendam wederom op zaterdag in actie. De ploeg van Johan Steur trapt om 18 uur af in Oldenzaal tegen Quick ’20. Jong Volendam snakt naar een zege om haar ambities overeind te houden, lezen we ook op de clubsite: ,,Er wordt naar ons gekeken als kanshebber op de titel. Met een complete selectie kunnen we niet ontkennen dat we dit ook zeker zijn, maar als Jong team hebben we te maken met de nodige regeltjes. Tot op heden gaan wij hier gewoon goed mee om, maar het blijft natuurlijk afwachten wat er verder met de selectie gaat gebeuren. Hans de Koning ziet deze talenten ook bijna wekelijks spelen en sowieso op de training, dus er zullen nog wel meer spelers aan de hoofdmacht mogen gaan ruiken dit seizoen.”

Koploper TEC koestert haar huidige uitgangspositie, maar waakt voor onderschatting, helemaal als Blauw Geel ’38 op bezoek komt. De Veghelse ploeg heeft namelijk een indrukwekkend trackrecord de afgelopen weken: ,,Van onze tegenstander weten we dat ze uit de laatste zeven wedstrijden maar liefst 16 punten wisten te behalen met als meest aansprekende resultaat de 4-0 overwinning op GOES. Na een matige seizoensstart hebben de Blauw Gelen dus duidelijk de smaak te pakken gekregen en zullen ze er in Tiel dus alles aan willen doen om voor een verrassing te zorgen”, schrijft de voorbeschouwer op de clubsite van TEC.

In Echt wordt men niet enthousiast als Hercules op bezoek komt. EVV heeft het altijd lastig met de Utrechters: ,,Voor EVV is Hercules een soort Angstgegner. Acht keer eerder speelde EVV tegen de club uit Utrecht en slechts één keer wist EVV de volle buit te behalen. In Utrecht werd zelfs nog nooit een punt gepakt. Enige overwinning was vorig seizoen toen EVV in Echt met 2-1 wist te winnen”, lezen we op de clubsite van EVV.

In de regio Haaglanden wordt vooral gekeken naar de streekderby tussen HBS en Westlandia. Er staan bovendien grote belangen op het spel, want we spreken over de nummer 17 tegen de nummer 16. HBS kan bij winst bovendien over Westlandia heen gaan, want het verschil is momenteel twee punten in Naaldwijks voordeel.

Zorgen zijn er bij JVC Cuijk. Vorig seizoen nog op de drempel van promotie naar de Tweede Divisie, maar dit seizoen – met minder budget en diverse vertrokken sterkhouders – gaat het moeizaam met de ploeg van Ferdi Akankan. Van de laatste vijf duels gingen er liefst vier verloren. Geen fijne statistiek, wetende dat UNA op bezoek komt.

Overige duels:
OJC Rosmalen – OFC
Goes – HV & CV Quick
ADO ’20 – OSS ’20
Dongen – HSC’21

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie