zaterdag, januari 22, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: hoe stram zijn de spieren nog?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: hoe stram zijn de spieren nog?

Precies 315 dagen zijn in het niets opgegaan sinds er voor het laatst om de punten werd gespeeld in de derde divisie op zondag. Zo maar wat feitjes: OSS’20 en UNA speelden een fraaie derby die eindigde in 3-3 en Blauw Geel’38 veegde de vloer aan met Dongen: 4-0. Inmiddels is het allemaal van nul en generlei waarde meer.

Een nieuw seizoen zorgt altijd al voor lentekriebels, na zo’n lange noodgedwongen pauze zijn de vlinders in de buik nog net even iets wilder aan het fladderen dan anders. Maar wat voor zinnigs valt er nu al te zeggen over de krachtsverhoudingen? Vrij weinig. Daarvoor heeft alles te lang stil gelegen en is een voorbereiding een fenomeen dat ook al verrekte weinig houvast biedt.

Balanceeract
Dan pakken we toch maar even de ranglijst van afgelopen seizoen erbij, om de wedstrijden van komend weekend te duiden. Hercules was de verrassende koploper en zij mogen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Unitas, dat een prima entree kende in de derde divisie. Domper voor Hercules is wel dat Jeroen van der Lely deze week alsnog afhaakte als nieuwe aanwinst.

Blauw Geel’38 kende ook een prima seizoensstart en zij mogen direct de borst nat maken: OSS’20 komt op bezoek in Veghel. De Ossenaren zijn toch weer de grote favoriet voor de titel, al proberen ze op De Rusheuvel de verwachtingen te dempen. Het verhaal is bekend: OSS’20 ging onbedreigd af op de titel in 2020, maar moest knarsetanden toezien dat de riante positie niet verzilverd kon worden. De ploeg is grotendeels intact gebleven en maakte in de voorbereiding een prima indruk. Maar ook bij Blauw Geel’38 zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen. Meteen een vroege topper?

Twee derby’s
Een aardig duel is ook de Noordhollandse derby tegen ADO’20 en OFC. Vooral laatstgenoemde ploeg hikt al een aantal jaar tegen promotie aan. Ook van UNA en Groene Ster mag weer het nodige verwacht worden. UNA start met een uitbeurt aan de boorden van het IJsselmeer tegen Hollandia, terwijl Groene Ster DEM ontvangt. Die laatste ploeg maakte het Sparta Nijkerk afgelopen week knap lastig.

Ook in het Haagse is er een leuke derby tussen Quick en Westlandia, die direct het nodige zal prijsgeven over de verhoudingen. Het programma wordt gecompleteerd door de duels HooglandGemert, DongenJOS Watergraafsmeer en HSC’21EVV. De ploeg uit Haaksbergen was de enige zondagvertegenwoordiger die vorige week door wist te komen. Een opsteker voor de ploeg, die op 11 oktober de lange coronapauze in ging als nummer 18 met slechts twee puntjes op de teller.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS