maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: fraaie derby in het weekend van burendag,...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: fraaie derby in het weekend van burendag, kan het mooier

Derby’s in de derde divisie moet je vooral zoeken in Noord Brabant. Met vijf clubs uit die provincie is er bijna elk weekend wel eentje, maar er is er niet een die kan tippen aan de statuur van Gemert-Blauw Geel’38. Uitgerekend in het weekend van burendag staan ze in ‘Gimmert’ tegenover elkaar.

Oké, in Veghel staat de tweestrijd met UDI’19 misschien nog ietsje hoger in de pikorde, maar die club speelt nu eenmaal in de hoofdklasse en dus is de strijd tegen Gemert het best denkbare alternatief. In Gemert hebben ze er extra veel zin in, na een sterke seizoenstart. Een tweede plek op de ranglijst én een plekje in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker, nadat deze week TEC eruit geknikkerd werd. Ze hebben wel eens mindere periodes gekend in Gemert. Dan is de stemming bij Blauw Geel’38 toch wat minder. Na nederlagen tegen Westlandia en ADO’20 is de club afgezakt naar het rechterrijtje. Maar er kan veel goed gemaakt worden vanmiddag.

Bijna niets boven Gemert
Er gaat dus bijna niets boven Gemert momenteel, maar OFC nog altijd wel. Tegen Hollandia moesten de Zaankanters het eerste puntverlies slikken. Vanmiddag komt Hoogland op bezoek. Op papier een klus die te doen is, maar ja, dat gold vorige week ook voor Hollandia.

Qua verliespunten staat Hercules er net zo goed voor als OFC, maar de Utrechters moeten nog een wedstrijd inhalen. Vandaag spelen zij uit tegen misschien wel de meest onberekenbare ploeg van de derde divisie: ADO’20 wisselt goed en slecht bijna wekelijks met elkaar af. Maar als je de Koninklijke HFC uit de beker kunt wippen, dan zal Hercules toch ook gewaarschuwd zijn.

Unitas verrast
Ook nieuwkomer Unitas (niet echt nieuw natuurlijk, maar het afgelopen seizoen kunnen we gevoeglijk doorstrepen) is tot dusverre opvallend sterk en won de laatste twee duels. Vanmiddag is er een mooie test, uit bij Westlandia, want de Naaldwijkers zijn al vier duels op rij ongeslagen. In de categorie aan- of afhaken kunnen we ook het duel tussen OSS’20 en Groene Ster plaatsen. Beide ploegen willen graag bovenin meedoen, maar moeten vandaag eigenlijk winnen om niet al vroeg te ver achterop te raken.

Van de resterende vier duels springt de ‘degradatiekraker’ tussen HSC’21 en Hollandia het meest in het oog, als we dat tenminste in deze fase van de competitie al zo mogen noemen. Feit is dat beide teams hunkeren naar de eerste overwinning. De resterende wedstrijden zijn UNA Quick, EVVDongen en JOS WatergraafsmeerDEM.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD