woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: een speelronde (de laatste?) van vier potjes

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: een speelronde (de laatste?) van vier potjes

Een voorbeschouwing schrijven is momenteel vooral geduld uitoefenen. Want het snoeien in het programma begint doorgaans op vrijdag, om niet meer tot stilstand te komen tot vlak voor het aanvangsuur van de eerste wedstrijd: de score op zondagochtend om 9.56 uur: vijf afgelastingen, vier potjes die door gaan.

Is het eigenlijk nog leuk? Nee, niet echt meer. En het kan ook maar zo zijn dat het na deze zondag winterstop is, nu in opperste wijsheid is besloten dat sportparken na 17.00 uur verboden terrein zijn. Want wedstrijden voetballen zonder te trainen, dat is doorgaans alleen weggelegd voor de bierteams op zaterdagmiddag en zondagochtend.

Vier wedstrijden gaan er dus door op deze zondag. Hoogland tegen Hercules is op voorhand de meest interessante van de vier. Allereerst natuurlijk omdat het een derby betreft en bovendien is niet vooraf met zekerheid te zeggen welke van de teams de echte favoriet is. Hercules is aan het kwakkelen na een prima seizoensstart en bij Hoogland loopt de prestatiecurve juist precies andersom. De club uit Utrecht staat er nog wel beter voor: 3 punten voorspong en ook nog een wedstrijd tegoed.

Ook Dongen tegen Unitas is een interessant duel. Unitas verraste afgelopen zondag koploper OFC en bewees de spanning in de competitie daarmee een dienst. En ook zichzelf, want Unitas ius geklommen naar plek 2, al zegt dat met de huidige scheve stand niet alles. Maar ook Dongen kent een sterke reeks en is al wekenlang ongeslagen. de Brabanders klauteren daardoor bijna ongezien omhoog op de ranglijst.

Wedstrijd nummer 3 gaat tussen DEM en Blauw Geel’38. DEM is de hekkensluiter, maar wel eentje die de meest onvoorspelbare uitslagen noteert de afgelopen weken. Blauw Geel’38 verschafte zichzelf lucht door te winnen van JOS Watergraafsmeer. Met nog een overwinning kan de ploeg van Niels van Casteren – die er nog een jaar aan vast plakt in Veghel – definitief aanhaken bij de middenmoot.

Tot slot hebben we nog HSC’21 tegen OSS’20. Ook bij HSC’21 blijft de trainer (Daniël Nijhof) nog een jaar. beide ploegen kunnen wel een opsteker gebruiken. HSC’21 leek als herboren, maar moest de twee laatste wedstrijen toch weer aan de tegenstander laten (beide keren 1-0). Bij OSS’20 loopt het dit seizoen ook nog niet gesmeerd en tegen Dongen werd vorige week met pijn en moeite een punt veiliggesteld.

De volgende duels zijn afgelast:
Hollandia – ADO’20
JOS Watergraafsmeer – Westlandia
Groene Ster – Quick
EVV – UNA
OFC – Gemert

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD