woensdag, 24 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: een desolaat, gekortwiekt programma

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: een desolaat, gekortwiekt programma

Het doet bijna een beetje denken aan de legendarische scene uit Monty Python and the Holy Grail. Een ridder ziet het ene na het andere ledemaat van zijn lijf afgehakt, maar blijft de tegenstander toch jennerig uitdagen, zelfs als hij nog slechts als een rompje heen en weer hopt en ondertussen roept: ‘It’s just a fleshwound’. 

Twee armen en twee benen zijn dit weekend ook alweer van het programma afgehakt door coronabesmettingen her en der. Voeg daar bij de desolate aanblik van verlaten velden én een grauwe, grijze zondag waarbij de lichtmasten al om een uurtje op drie ontstoken kunnen worden en je begint je soms af te vragen: moeten we ons niet gewoon gewonnen geven. Zoals die ridder ook beter wat eerder had kunnen doen.

Blijven voetballen
Van de andere kant: Waarom niet ‘gewoon’ lekker blijven voetballen als het kan. Vorige week ging het volledige programma immers ook door. En desolaat voetbal is nog altijd beter dan geen voetbal. De rest komt dan wel weer. En dus gaan we ook maar gewoon vooruitblikken op dat wat wel door gaat.

En dan beginnen we maar bovenaan, bij de fiere koploper OFC. De ploeg uit Oostzaan blijft maar winnen en lijkt geen moment te verslappen. Als dat ook deze zondag lukt, zamelt de ploeg weer drie prettige punten binnen, want de uitwedstrijd bij Unitas kan toch wel als ‘lastig’ gekenschetst worden. Of kan Unitas het explosief OFC wel onschadelijk maken?

Bij de nummer 5 van de ranglijst, OSS’20, begint eigenlijk al de middenmoot. En die plek zint de Ossenaren natuurlijk allerminst. Drie keer op rij werd er al verloren en tegen Dongen moet die reeks gekeerd worden. Maar laat de West-Brabanders nou juist al vier wedstrijden niet meer hebben verloren. Zij zullen OSS’20 ongetwijfeld nog wat extra pijn willen doen en daarmee de tegenstander achterhalen op de ranglijst.

Hercules heeft ‘het’ niet
Een andere voormalige topper die ‘het’ niet heeft de laatste tijd is Hercules. Zij treffen vanmiddag Hollandia, dat een lekkere week achter de rug heeft. Door de overwinning op concurrent Westlandia hebben de Horinezen zich wat uit het moeras omhoog getrokken.

Groene Ster kan bij winst op Hoogland aansluiten bij de subtop, maar Hoogland heeft de vorm inmiddels ook gevonden. De ploeg bungelde lang onderin, maar won drie keer op rij en heeft bij een vierde zege vanmiddag de aansluiting met de middenmoot helemaal te pakken.

Het laatste duel dat doorgaat is het treffen tussen Blauw Geel’38 en JOS Watergraafsmeer. Twee ploegen die tot dusverre erg wisselvallig presteren. Vooral Blauw Geel stelt dit seizoen enigszins teleur qua prestaties.

Afgelaste duels
Door de volgende wedstrijden is deze middag een streep gegaan:
ADO’20 – EVV
Quick – HSC’21
Westlandia – DEM
UNA – Gemert

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD