zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsBVV BarendrechtVOORBESCHOUWING | Derde divisie zaterdag: Zet DOVO tegen Barendrecht de weg omhoog...

VOORBESCHOUWING | Derde divisie zaterdag: Zet DOVO tegen Barendrecht de weg omhoog in?

In de 3e Divisie zaterdag een tweetal inhaalwedstrijden. Morgen (zaterdag) in Veenendaal het treffen tussen het in de onderste regionen vertoevende DOVO(10 punten uit 11 wedstijden en het 4 punten meer bezittende Barendrecht (14 punten uit eveneens 11 wedstrijden), dat zich aanvallend op de laatste dag nog wist te versterken met de komst van Boban Lazic.

Bij DOVO wist men dat er ook iets moest gebeuren wil men in het verdere verloop van de competitie niet in acuut degradatiegevaar komen. Rodny Hofman, Quincy Arends en Rachad Madi heten de versterkingen bij de Veenendaalse ploeg en het kan zomaar zijn dat dit trio tegen Barendrecht van de partij is. Barendrecht heeft zich voor het seizoen 2022-2023 al aardig weten te versterken, maar het is primair zaak voor trainer Richard Elzinga om eerst het 3e Divisieschap te prolongeren.

Of beide teams tevreden zullen zijn met een puntenverdeling wagen we te betwijfelen.
Zowel DOVO als Barendrecht zullen dat te weinig vinden en inzetten op de volle winst.

Goes op zondag a.s. tegen medekoploper FC Lisse

Inderdaad; de tweede inhaalwedstrijd in de 3e Divisie zaterdag op een zondag. Noodgedwongen (in verband met de begrafenis van clubicoon Hans Wisse op zaterdag) en met goedkeuring van zowel Goes, FC Lisse als de KNVB. Voor FC Lisse betekent de wedstrijd een unicum in de clubhistorie want  nog nooit speelde men een kompetitiewedstrijd op een zondag. Goes staat troosteloos onderaan met weliswaar 6 gelijke spelen, maar het mocht het zoet der overwinningen nog geen enkele keer proeven dit seizoen.

FC Lisse is medekoploper; een positie die men moet delen met Sportlust’46 en Sparta Nijkerk. Op papier lijkt het een “walk over” voor de ploeg uit de Bollenstreek, maar het gezegde luidt niet voor niets “Een kat in het nauw maakt rare sprongen” dus het wordt wel degelijk oppassen voor de Lissenaren dat men niet tegen onverwacht puntenverlies oploopt. Benieuwd of Nino de Leeuw zondag al speelgerechtigd zal zijn voor Goes; de speler die op de laatste dag als nieuwste aanwinst werd gepresenteerd en te boek staat als een speler met veel scorend vermogen.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD