dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Veluwse derby en lastige uitwedstrijden voor de...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Veluwse derby en lastige uitwedstrijden voor de top drie

Speelronde acht kent op voorhand wederom enkele wedstrijden waar je als volger van de Derde Divisie zaterdag reikhalzend naar uitkijkt. In Ermelo staat de Veluwse derby op het programma tussen DVS’33 en VVOG, de ploegen zijn niet in de top van de ranglijst te vinden maar spektakel is meestal gegarandeerd als deze confrontatie op het programma staat. Verder zijn er zware uitwedstrijden voor de nummers één tot en met drie. Sparta Nijkerk moet op bezoek bij Ter Leede, FC Lisse reist af naar Staphorst en Harkemase Boys hoopt de drie punten te pakken bij Sportlust’46. 

Zaterdag om 15:00 uur zal de bal in beweging gebracht worden in Sassenheim voor de wedstrijd tussen Ter Leede en Sparta Nijkerk. Laatstgenoemde ploeg staat momenteel op de positie waar men toch wel een beetje verwacht werd, bovenaan de ranglijst. De thuisploeg is terug te vinden op plaats tien. De Spartanen zijn in competitieverband nog ongeslagen, maar daar tegenover staat dat Ter Leede dit seizoen goede prestaties wist te leveren op het eigen sportcomplex. Zo speelde men gelijk tegen Staphorst (0-0) en won het van G.O.E.S. en FC Lisse. Een niet te onderschatten tegenstander dus voor de ploeg van trainer Eric Speelziek dat nu een voorsprong heeft van vier punten op de nummer twee FC Lisse.

FC Lisse gaat op bezoek bij Staphorst, de nummers twee tegen zeven. Het verschil in punten is slechts drie waardoor Staphorst bij een overwinning uitstekende zaken kan doen op de ranglijst. De thuisspelende vereniging was tot vorige week nog ongeslagen in de competitie, maar dit veranderde toen het zaterdag op bezoek ging bij Sparta Nijkerk. De Spartanen wonnen met 1-0 door een treffer van Maurice de Ruiter in de derde minuut. FC Lisse begon slecht aan het seizoen met nul punten uit twee wedstrijden, maar wist zich daarna goed te herstellen met een tweede plaats als gevolg. De ploeg won onder andere van DVS’33, SteDoCo en Hoek. Het voorgaande, uitermate korte seizoen, stonden beiden ploegen ook tegenover elkaar. FC Lisse won destijds met 1-3 voor doelpunten van Klijbroek, Van Ekeris en Van der Putten. Resultaten uit het verleden geven zoals men zegt echter geen garantie voor de toekomst, maar een spannend duel ligt zeker in de lijn der verwachtingen.

LISSE, NETHERLANDS -SEPTEMBER 18: Remi van Ekeris of FC Lisse during the Dutch Derde Divisie match between FC Lisse and Hoek at Sportpark FC Lissse on September 18, 2021 in Lisse, Netherlands (Photo by Rob Romer/Orange Pictures)

Harkemase Boys ging in de voorgaande speelronde verrassend onderuit tegen Barendrecht (2-4). De vraag is dan ook of het zich nu kan herstellen als het op bezoek moet bij Sportlust’46 dat ook recent een zware tik op de neus kreeg. De ploeg uit Woerden was vorige week vrij omdat de wedstrijd tegen G.O.E.S. al eerder afgewerkt werd waardoor het dus twee weken de tijd had om over de nederlaag heen te komen die het leed in Rijssen. Excelsior’31 was toen door onder andere drie doelpunten van Givan Werkhoven te sterk (4-1). Het verschil tussen Sportlust’46 en Harkemase Boys is slechts één punt, het is dus nu een kwestie van aan- of afhaken voor de twee formaties. De laatste keer dat Sportlust’46 drie punten wist te pakken is al weer enige tijd geleden. Op 11 september werd verrassend gewonnen van DVS’33 (0-1). Er staan dus twee ploegen tegenover elkaar die hebben aangetoond bovenin mee te kunnen draaien, maar na een recente nederlaag nog feller op jacht zullen zijn naar een driepunter.

Ermelo, NETHERLANDS – SEPTEMBER 25: Maarten van Dijk of DVS’33 Ermelo, during the Dutch Third Divisie match between DVS’33 Ermelo and FC Lisse at September 25, 2021 in Assen, Netherlands (Photo by Theo Aalten/Orange Pictures)

Eindelijk staat hij dan weer op het programma, de derby van de Veluwe! De laatste keer dat beiden tegenover elkaar stonden in competitieverband was op 1 februari 2020 in Harderwijk. Toen werden de punten gedeeld door doelpunten van Meulens en Van Hussen (1-1). Nu zal in Ermelo afgetrapt worden waarbij DVS’33 eigenlijk met niets minder genoegen zal nemen dan met een overwinning. De ploeg heeft tien punten weten te sprokkelen uit zeven wedstrijden en dat is voor DVS’33 tegenvallend te noemen. VVOG heeft slechts één punt minder en dat komt mede door de uitstekende zege op Excelsior’31 in de voorgaande speelronde (2-1). DVS’33 haalde in speelronde zeven uit bij ODIN’59 (1-4) dus met de vorm zit het bij de twee ploegen wel goed. Tel daarbij ook nog eens het derbygevoel en je hebt mooie ingrediënten voor een spektakelstuk in Ermelo.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – G.O.E.S.
Excelsior’31 – Ajax (am)
Hoek – ODIN’59
SteDoCo – DOVO
VVSB – ACV Assen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD