dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsACVVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Topper in Veenendaal en kan stuntend ACV...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Topper in Veenendaal en kan stuntend ACV ook Hoek aan de zegekar binden?

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal staat de tweede speelronde op het programma, de kop is er af en nu is het vooral kijken of ploegen een goede start een vervolg kunnen geven. De verrassing van de vorige speelronde was toch wel de zege van ACV Assen in en tegen Lisse (2-3), nu staat er wederom een mooie uitdaging te wachten voor de ploeg van trainer Fred de Boer want Hoek komt op bezoek. Verder zijn de ogen gericht op de confrontatie tussen DOVO en Sparta Nijkerk waarbij de vraag is hoe de ploegen er voor staan. Kan de thuisploeg de uitstekende voorbereiding een vervolg geven of moet het zijn meerdere erkennen in de titelkandidaat? Mooie vragen in de aanloop naar speelronde 2.

ACV Assen heeft na speelronde één al meer punten gepakt dan in het abrupt gestopte seizoen 2020/2021. Destijds eindigde de ploeg met 2 punten uit vier gespeelde wedstrijden. In Lisse wist het een achterstand van 2-1 om te buigen naar een 2-3 overwinning waarbij de hoofdrol opgeëist werd door Nande Wielink die door de bezoekers van Voetbal247 werd uitgeroepen tot speler van de week. De komende tegenstander Hoek speelde in eigen huis gelijk tegen Barendrecht (1-1) en daar heeft ACV een niet al te beste herinnering aan. Vorig seizoen ging het thuis met 1-4 onderuit tegen de Zeeuwse formatie. We zijn echter ruim tien maanden verder waardoor resultaten behaald in het verleden eigenlijk helemaal geen waarde meer hebben in de aanloop naar het duel van zaterdag. Kan ACV wederom indruk maken tegen een papier misschien wel iets sterkere tegenstander? Een nieuwe overwinning zou de flitsende start in ieder geval een mooi vervolg geven.


Het mooiste affiche is te vinden in Veenendaal en dan aan de rode zijde van het Panhuis. DOVO zal het op eigen veld opnemen tegen Sparta Nijkerk. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek pakte in de eerste ronde de drie punten in Nijkerk tegen ODIN’59. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft door twee doelpunten van Bryan Burgerhout (2-0). Op het eerste gezicht niet verrassend te noemen, maar kijkend naar de wat wisselvallige voorbereiding toch een uitstekend resultaat om de competitie mee te starten. DOVO zal ook met een goed gevoel terugkijken naar het resultaat van voorgaande week. In Harderwijk speelde het gelijk tegen VVOG (3-3), op het eerste gezicht misschien niet het gehoopte resultaat, maar als men bedenkt dat er een achterstand van drie doelpunten weggewerkt werd is de blijdschap over het punt in Veenendaal te verklaren. Kijkend naar de voorbereiding zal het krachtsverschil niet al te groot zijn en kan het wel eens een spektakelstuk worden in Veenendaal.

DVS’33 won in Amsterdam met 0-1 van Ajax waarbij het bijna het deksel op de neus kreeg in de slotfase. De ploeg uit Ermelo had meerdere mogelijkheden om het duel eerder op slot te gooien, maar het maakte de tweestrijd onnodig spannend. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat DVS’33 bij vlagen uitstekend voetbal speelde en de tegenstander het grootste gedeelte van de wedstrijd zijn wil op wist te leggen. Zaterdag ontvangt het thuis Staphorst dat 0-0 speelde tegen VVSB. Als DVS’33 er ook tegen Staphorst in zal slagen dezelfde intensiteit in de wedstrijd te leggen als tegen Ajax ligt een overwinning in de lijn der verwachtingen, maar zoals al vele jaren in de Derde Divisie is een verrassing zeker niet uit te sluiten.

Amsterdam,Netherlands-august 21: Ali Akla,Maarten van dijk of DVS’33 Ermelo after the goal against Ajax on august 21,2021 in Amsterdam(photo by Theo Aalten/Orangepictures)

De overige wedstrijden van speelronde 2 zijn:
Barendrecht – Excelsior’31
G.O.E.S. – Ajax (am)
SteDoCo – Harkemase Boys
Ter Leede – FC Lisse
VVSB – Sportlust’46
ODIN’59 – VVOG

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD