dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Topper in Heemskerk tussen ODIN'59 en Sparta...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Topper in Heemskerk tussen ODIN’59 en Sparta Nijkerk

Het mooiste affiche van speelronde negen is zonder twijfel de confrontatie tussen de nummer drie ODIN’59 en Sparta Nijkerk, de lijstaanvoerder van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Het tevens uitstekend presterende Hoek krijgt hekkensluiter ONS Sneek op bezoek en titelkandidaat DVS’33 moet naar Rijssen om daar de drie punten te veroveren tegen Excelsior’31. Verder krijgt Harkemase Boys de mogelijkheid om revanche te nemen voor de recent verloren thuiswedstrijd tegen ODIN’59, de tegenstander is nu DOVO. Wederom een zaterdag met fraaie wedstrijden in de Derde Divisie.

Sparta Nijkerk stuit niet op het meest ideale moment op ODIN’59. Laatstgenoemde ploeg verraste vriend en vijand door in de voorgaande speelronde af te rekenen met Harkemase Boys (0-6). Het won niet alleen met fraaie cijfers, maar deed dit ook met uitstekend veldspel. Een week eerder wist ODIN’59 ook al met grote cijfers te winnen, toen werd G.O.E.S. met 5-1 verslagen. Een van de opvallende spelers in het team van de laatste weken is Sietse Brandsma, de aanvaller was goed voor vier doelpunten in de laatste drie competitiewedstrijden. Dit terwijl hij vorig seizoen nog actief was in de eerste klasse van het amateurvoetbal. De Spartanen verdedigen de koppositie en wisten in de laatste competitiewedstrijd ook drie punten aan het totaal toe te voegen. In het laatste kwartier wist men tegen de amateurs van Ajax het verschil te maken (4-2), Donny van der Wal en Frank Heus waren verantwoordelijk voor de derde en vierde treffer van de ploeg uit Nijkerk. Om 14:30 uur staan er dus twee ploegen tegen elkaar die vaak het net van de tegenstander weten te vinden en ook nog eens de drie punten nodig hebben om te blijven staan waar men nu staat op de ranglijst. Voldoende ingrediënten dus voor een spectaculair duel.

Hoek speelde afgelopen zaterdag wek een competitiewedstrijd en dat betrof het vooruit geschoven duel met Excelsior’31. De Zeeuwse formatie won met 2-3 waardoor het nu naast koploper Sparta Nijkerk staat met negentien punten. Hoek speelde echter wel twee wedstrijden meer dan de Spartanen. Hoek leek zaterdag op weg naar een eenvoudige zege toen het binnen een uur spelen al een ruime voorsprong genomen had van 0-3, Excelsior’31 kwam toch nog terug in de wedstrijd maar het stond na negentig minuten spelen met lege handen. Hoek is het aan de stand verplicht om de drie punten te pakken tegen ONS Sneek dat hekkensluiter is in de Derde Divisie. Het vertrouwen in een mooi seizoen is aanwezig bij de Zeeuwen zoals aanvallende middenvelder Rik Impens recent ook al aangaf in een interview met Voetbal247. ,,Het is voor ons mogelijk om in de top vier te eindigen’ waren zijn woorden op de vraag wat de verwachting was voor de rest van het lopende seizoen”. ONS Sneek is dan wel de nummer zeventien op de ranglijst, maar dit heeft mede te maken met het feit dat de ploeg vaak in de slotfase punten verspeelde. Recent ging het in en tegen Lisse wel met duidelijke cijfers onderuit (4-1).

Excelsior’31 kwam zoals gezegd vorige week wel in actie en moest toen zijn meerdere erkennen in Hoek (2-3). Het stuit nu wederom op een ploeg die in de bovenste regionen van de ranglijst een grote rol speelt, DVS’33. De ploeg uit Ermelo verloor een paar weken geleden de topper tegen Sparta Nijkerk (1-0), maar het is en blijft een van de grote titelkandidaten. Dit niet alleen vanwege de sterke selectie, maar ook door het goede spel dat men met grote regelmaat op de mat weet te leggen. Opvallend detail is dat Excelsior’31 met tien punten uit negen wedstrijden maar liefst zestien keer het net van de tegenstander wist te vinden en DVS’33 vijftien keer. De ploeg van trainer/coach Richard Plug pakte echter zes punten meer dan de komende tegenstrever en het deed dat ook nog eens in slechts zeven gespeelde duels.

DOVO reist zaterdag af naar Friesland waar het om de punten moet strijden tegen Harkemase Boys. Laatstgenoemde ploeg verloor twee weken geleden verrassend met grote cijfers van ODIN’59 (0-6). Voor de thuisploeg zijn de drie punten dus noodzakelijk om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen en het vertrouwen weer wat op te kunnen krikken na de oorwassing. DOVO speelde recent thuis gelijk tegen Ter Leede (1-1), maar wist de laatste uitwedstrijd te winnen van Hoek (1-3). Harkemase Boys krijgt dus direct weer een tegenstander op bezoek die in staat is om het topploegen lastig te maken in eigen huis. De ploeg uit Veenendaal bezet de twaalfde plaats en ook daar zijn één of meer punten broodnodig.

Overige wedstrijden:
Ajax – FC Lisse
Barendrecht – G.O.E.S.
SteDoCo – VVSB
Ter Leede – Jong Almere City

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD