woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Topper in Ermelo en hoe komt Sparta...

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Topper in Ermelo en hoe komt Sparta Nijkerk uit zijn winterslaap?

Zaterdag zal de bal voor de eerste keer rollen in het kalenderjaar 2020 als het gaat om de strijd in de Derde Divisie. In Ermelo is het meteen erop of eronder voor DVS’33 en ODIN’59. De huidige nummers twee en drie hebben beiden niets aan een puntendeling als het nog een beetje hoop zou willen houden op de titel. Sparta Nijkerk, zoals bekend zal zijn de koploper, krijgt het Zeeuwse G.O.E.S. op bezoek op het eigen sportcomplex. De vraag is hoe de ploeg van trainer/coach Eric Speelziek uit de voorgaande weken rust is gekomen, gaat de sneltrein verder of zijn er toch nog grote hobbels op weg naar een ticket voor de Tweede Divisie?

Sparta Nijkerk boekte tijdens de winterstop al een grote overwinning op de ‘spelersmarkt’, dit omdat het Gilbrano Plet (foto) alsnog wist te verleiden tot een langer verblijf bij de club. Een van de smaakmakers van de eerste seizoenshelft had eerder aangegeven te vertrekken, maar kwam daar alsnog op terug. Voor zowel de lijstaanvoerder als voor de komende opponent uit Zeeland kwam de winterstop op een slecht moment. Sparta Nijkerk won de laatste negen competitiewedstrijden van 2019 en G.O.E.S. pakte negen punten uit de laatste drie duels. Dat laatste was enigszins verrassend te noemen omdat de ploeg af leek te stevenen op degradatie na meerdere teleurstellende resultaten. Van de voornoemde drie gewonnen wedstrijden werden er twee op vreemde bodem afgesloten met drie punten en dat dan ook nog eens tegen gerenommeerde ploegen als Harkemase Boys (2-3) en VVSB (0-2). Als de twee ploegen de vorm van 2019 voort kunnen zetten is het de verwachting dat men een spannend schouwspel op de mat zal leggen waarbij Sparta Nijkerk niet zomaar de drie punten in eigen huis zal kunnen houden.

DVS’33 krijgt direct een tegenstander van formaat tegenover zich op de eerste speeldag van het nieuwe jaar. ODIN’59 is een ploeg die dit seizoen in competitieverband nog ongeslagen is in uitwedstrijden. Een van de uitschieters daarbij was zonder twijfel de grote zege die het wist te boeken bij Harkemase Boys (0-6). DVS’33 moet er zaterdag dus voor zorgen dat ODIN’59 voor de eerste keer met lege handen het speelveld zal verlaten. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk is dusdanig groot dat een misstap van DVS’33 ‘fataal’ kan zijn. De vraag is alleen of het huidige elftal in staat is om de onrust rondom de selectie (vertrekkende spelers) aan de kant te zetten en de benodigde prestatie kan leveren op het veld. Recent maakte onder meer Joshua Patrick (foto) tegenover Voetbal247 bekend dat hij de club aan het einde van dit seizoen zal verlaten. Daar tegenover stond echter wel het nieuws dat Olivier Pilon ook na de zomer voor DVS’33 zal strijden om de punten.

In speelronde zeventien staat ook de Friese derby op het programma. Harkemase Boys, nummer vier op de ranglijst, ontvangt hekkensluiter ONS Sneek. De thuisploeg staat slechts drie punten achter op nummer twee DVS’33 en zal dan ook als grote favoriet starten aan de clash met de provinciegenoten uit Sneek. Laatstgenoemde ploeg wist pas zes punten te pakken uit vijftien wedstrijden en een goede start van het jaar is dan ook noodzakelijk om weer omhoog te kunnen kijken naar plaats vijftien. Daar vinden wij momenteel DOVO met twaalf punten uit evenveel gespeelde wedstrijden.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – Barendrecht
Hoek – VVOG
Ter Leede – SteDoCo
DOVO – Ajax
Jong Almere City – VVSB

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD