zondag, januari 16, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Topper in Assen en koploper VVSB ontvangt...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Topper in Assen en koploper VVSB ontvangt VVOG

Op de tweede zaterdag van september gaat de bal in de Derde Divisie rollen voor speelronde nummer vier. Op het programma staat onder andere de topper in Assen tussen ACV en Sparta Nijkerk, de huidige nummer twee en drie van de ranglijst. Verder krijgt lijstaanvoerder VVSB bezoek van VVOG en ontvangt DVS’33 het uit Woerden afkomstige Sportlust’46.

ACV kent een uitstekende start van het seizoen en de vraag is of de ploeg van trainer/coach Fred de Boer dit een mooi vervolg kan geven tegen een van de topploegen uit de Derde Divisie, Sparta Nijkerk. Dat laatstgenoemde ploeg na drie wedstrijden weer bovenin staat is geen echte verrassing al was de voorbereiding niet geheel naar wens van trainer Eric Speelziek. De Spartanen wonnen beiden thuiswedstrijden tegen Barendrecht en ODIN’59 en lieten punten liggen in Veenendaal tegen DOVO. In de vorige speelronde wist Sparta Nijkerk een 0-2 achterstand tegen Barendrecht om te buigen naar een 3-2 zege, dit mede door een doelpunt van Jesse van Nieuwkerk in de blessuretijd. ACV won van VVOG en FC Lisse op vreemd terrein en deelde in eigen huis de punten met Hoek. De ploeg uit Drenthe leverde in speelronde 1 en 3 de Voetbal247-speler van de week met Nande Wielink en Freddy Quispel (foto). Een fantastisch affiche in Assen waar de fans van ACV en Sparta Nijkerk reikhalzend naar uit zullen kijken.

De nummer één op de ranglijst is VVSB en dat leek er vorige week zaterdag niet op toen in Rijssen bij de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 na 85 minuten voetbal een tussenstand op het scorebord stond van 1-0. De vereniging uit Noordwijkerhout wist de achterstand in het vervolg van de wedstrijd alsnog om te buiten door doelpunten van Mathieu van den Assem en Raygivano Dompig (1-2). Een week eerder wist VVSB af te rekenen met Sportlust’46 (3-0) en de punten werden gedeeld met Staphorst (0-0). De ploeg krijgt nu het uit Harderwijk afkomstige VVOG op bezoek dat een mindere start kende van de competitie. VVOG wist twee punten bijeen te sprokkelen maar verloor van ACV. Opvallend is wel dat men in drie wedstrijden zeven keer het net van de tegenstander wist te vinden. Rafik el Hamdi en Jeremy de Graaf wisten beiden twee keer doel te treffen. VVSB is door de recente resultaten de favoriet voor de confrontatie met VVOG, maar aangezien de Harderwijkers makkelijk weten te scoren ligt een verrassing altijd op de loer.

Sportlust’46 is de huidige nummer vier van de ranglijst, maar de ploeg speelde al vier wedstrijden waarin het in totaal zeven punten wist te pakken. Tegenstander DVS’33 heeft vier punten maar kwam één keer minder in actie. De vereniging uit Ermelo kreeg een tik te verwerken in Friesland, Harkemase Boys wist de drie punten in eigen huis te houden (2-1), dit ondanks dat DVS’33 na een klein half uur spelen nog op voorsprong gekomen was door Quincy Veenhof. De twee voorgaande wedstrijden was DVS’33 heer en meester op het veld maar dat kwam niet tot uiting in de resultaten. In Amsterdam tegen Ajax werd nog wel gewonnen (0-1), maar thuis tegen Staphorst werden punten verspeeld (1-1). Dat laatste had vooral te maken met het uitstekende keeperswerk van Staphorst-doelman Jorick Maats, die daarvoor ook uitgeroepen werd tot Voetbal247 speler van de week. Sportlust’46 pakte in de laatste wedstrijd wel de zege, Ter Leede werd aan de kant gezet (2-1).

Voetbal247.nl is dit weekend aanwezig bij BarendrechtStaphorst. Je leest de reportage van dat duel zondagochtend op deze website.

Overige wedstrijden:
Hoek – Harkemase Boys
ODIN’59 – FC Lisse
SteDoCo – Excelsior’31
Ter Leede – GOES
DOVO – Ajax

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS