maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Thuiswedstrijden voor Sparta Nijkerk, FC Lisse en...

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Thuiswedstrijden voor Sparta Nijkerk, FC Lisse en hekkensluiters

Speelronde negen staat voor de deur en na komende zaterdag ligt de competitie voor één week stil. Lijstaanvoerder Sparta Nijkerk ontvangt Hoek en nummer twee FC Lisse krijgt bezoek van Barendrecht. Kijkend naar de onderste regionen van de ranglijst krijgt hekkensluiter DOVO de mogelijkheid tegen DVS’33 om het puntenaantal op te krikken en het Zeeuwse G.O.E.S. zal als gastheer optreden voor Excelsior’31.

Hoek heeft een lange reis voor de boeg naar Nijkerk. maar of het terecht is of niet men zal met een goed gevoel afreizen naar het thuiscomplex van de Spartanen. Dat heeft niets te maken met de vorige speelronde waar het thuis onderuit ging tegen ODIN’59 (0-2), maar alles met de laatste confrontatie in Nijkerk. Anderhalf jaar geleden stonden de ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar en ook toen was de thuisploeg de favoriet. Hoek won echter met 2-5 in een seizoen waarin Sparta Nijkerk op weg leek naar de Tweede Divisie. Zoals bekend werd ook die competitie vroegtijdig stilgelegd vanwege corona. De ploeg van trainer Eric Speelziek is nog altijd ongeslagen in competitieverband en wist alle thuisduels winnend af te sluiten en start daarom ook als favoriet. Een zege wil zeggen dat het minimaal een voorsprong zal behouden van vier punten op de achtervolgers.

HOEK, NETHERLANDS – SEPTEMBER 11: Steve Schalkwijk of Hoek scores the 1-0 during the Dutch Third Divisie match between Hoek and Harkemase Boys at Sportpark Denoek on September 11, 2021 in Hoek, Netherlands (Photo by Pieter van der Woude/Orange Pictures)

FC Lisse zal er zaterdag veel aan gelegen zijn om de zege te pakken tegen Barendrecht, dit om zoals al aangegeven de afstand tot Sparta Nijkerk niet groter te laten worden. De thuisspelende vereniging wist de laatste vier competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Daar zaten onder meer duels met Hoek en DVS’33 tussen. Het treft nu Barendrecht dat na een matige start van de competitie de juiste vorm al enkele weken te pakken heeft. Het won onder meer in de strijd om de KNVB Beker van Scheveningen (3-0) en het verraste Harkemase Boys in Friesland. Een wedstrijd dus waar twee ploegen tegenover elkaar staan die niet veel in sterkte verschillen al is een wedstrijd in de Derde Divisie vaak moeilijk te voorspellen.

Wie had na de uitstekende seizoen voorbereiding verwacht dat met het ingaan van speelronde negen DOVO hekkensluiter zou zijn van de Derde Divisie? De ploeg wist met leuk voetbal resultaten te behalen, maar dat wil in competitieverband dit seizoen nog niet lukken. Zaterdag stuit men op het Sportpark in Veenendaal op DVS’33 dat de laatste twee wedstrijden weinig moeite had met VVOG en ODIN’59. DOVO verloor de laatste drie wedstrijden en met de ploeg uit Ermelo op bezoek is de kans op een goed resultaat niet al te groot. Het duel moet echter nog gespeeld worden en misschien is de ploeg uit Veenendaal in staat tot een stunt, wat nodig is om straks na een week pauze weer vol te gaan voor een betere positie op de ranglijst.

VEENENDAAL, NETHERLANDS – JULY 20: The team of DOVO lines up for a teamphoto, back row from left to right; Nick Hak, Pepijn van der Wissel, Oktay Ozturk, Bart Westerlaken, Kevin Greeven, Tarik El Khoulati, Nick de Bondt, Anil Mercan, middle row; Sam Schoeman, Mark Westerlaken, Martijn Brussaard, Jeroen Vrolijk, Felino Helderton, Lulinho Martins, Brian Vogelzang, front row; Kit Manager Henk van Santen, Colin van Gelderen, Daan Disveld, Coach Florian Wolf, Team Manager Jules Kingma, Timo Pluk, Guido van Dijk and Physiotherapist Jill Warmenhoven during a Photocall of DOVO at Sportpark Panhuis on July 20, 2021 in Veenendaal, Netherlands (Photo by Rene Nijhuis/Orange Pictures)

Nummer zeventien G.O.E.S. staat ook een loodzware test te wachten in Zeeland. Excelsior’31, de huidige nummer drie komt op bezoek. De Zeeuwse formatie wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen en daar heeft Excelsior’31 er al enige op naam staan dit seizoen. Opvallend is wel dat de thuisploeg de laatste twee wedstrijden gelijkspeelde tegen Barendrecht en VVSB en dat twee keer met als uitslag 2-2. Aangezien het niet de minste tegenstanders zijn lijkt het er op de G.O.E.S. zich heeft weten te herstellen van een eerdere serie nederlagen. Excelsior’31 is bezig aan een sterk seizoen en een overwinning zal ze in het spoor houden van Sparta Nijkerk en FC Lisse.

Overige wedstrijden:
ACV Assen – Sportlust’46
Ajax – Staphorst
Harkemase Boys – VVSB
ODIN’59 – SteDoCo
VVOG – Ter Leede

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS