donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Streekderby tussen VVOG en Sparta Nijkerk, is...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Streekderby tussen VVOG en Sparta Nijkerk, is G.O.E.S. in staat om Almere te stoppen?

De tweede speeldag van de Derde Divisie kent weer enkele fraaie affiches waar de voetballiefhebber vanzelfsprekend naar uit zal kijken. Een van deze wedstrijden is zonder twijfel de derby tussen VVOG en Sparta Nijkerk en wat te denken van VVSB tegen DOVO waar beiden ploegen op jacht moeten naar de eerste punten van het seizoen. De vraag van deze speelronde zal tevens zijn of de grote zege van Jong Almere City tegen ONS Sneek (6-0) een uitschieter was of dat de talenten ook uit bij GOES kunnen presteren.

Uitstekende start
Als nieuweling in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal maakte Jong Almere City op de eerste speeldag een uitstekende indruk door een half dozijn treffers te produceren tegen ONS Sneek. Opvallend detail was dat zowel Kenneth Aninkora als ook Stijn Meijer beiden drie keer het net van de tegenstander wisten te vinden. De vraag bij beloftenteams in het amateurvoetbal blijft echter altijd of men dezelfde selectie ter beschikking heeft voor de eerst volgende wedstrijd of dat men spelers af zou moeten staan aan het eerste elftal. De eerste koploper van het seizoen moet nu op bezoek bij G.O.E.S. De Zeeuwse ploeg verraste met een zege in Veenendaal op DOVO waarbij Steve Schalkwijk twee keer trefzeker was (2-3). Een mooie tweestrijd dus tussen twee ploegen die de kans krijgen om te bewijzen dat het niet alleen bij een uitstekende start blijft van het seizoen.

Derby in Harderwijk
In Harderwijk staat een derby op het programma, thuisploeg VVOG ontvangt het gepromoveerde Sparta Nijkerk. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek wist de eerste wedstrijd in eigen huis winnend af te sluiten tegen Barendrecht (3-2). VVOG ging onderuit bij Harkemase Boys (2-0). Sparta Nijkerk plaatste zich recent ook voor de volgende ronde van de KNVB Beker door UNA te verslaan in een uitermate onderhoudende wedstrijd (3-2). De meest opvallende namen aan de zijde van de promovendus zijn tot dusver Jesse Buitenhuis en Maurice de Ruiter, in de beker en competitie waren beiden goed voor respectievelijk drie en twee treffers. Sparta Nijkerk wist zich deze week tevens te versterken met Gino Coutinho en Mo Bendadi.

Eerste duel
Voor de amateurtak van Ajax staat zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Derde Divisie bestaat momenteel uit zeventien ploegen waardoor de Amsterdammers nog een weekje langer moesten wachten op de start van de competitie. Men start direct tegen een van de teams waarvan verwacht mag worden dat het mee zal doen om de bovenste plaatsen. In de eerste krachtmeting van het seizoen was DVS’33 te sterk voor SteDoCo (1-0) en werd later door de lezers van Voetbal247 Coen Vloedgraven uitgeroepen tot speler van de week. Het voorgaande seizoen wist DVS’33 zes punten te pakken tegen Ajax. De wedstrijd in de hoofdstad eindigde destijds in een 0-2 zege voor de ploeg van trainer/coach Richard Plug door doelpunten van Olivier Pilon en Daniel van Warven.

Avondwedstrijd
Zaterdagavond om 18:00 uur staan er met VVSB en DOVO twee ploegen tegenover elkaar die in de eerste wedstrijd onderuit gingen. Promovendus Ter Leede was te sterk voor de titelkandidaat uit Noordwijkerhout en in Veenendaal ging DOVO onderuit tegen G.O.E.S. (2-3). Naast deze nederlagen in de competitie werd door beiden een week eerder ook al verloren in de strijd om de KNVB Beker. Punten halen is dus noodzaak voor de twee ploegen om het mogelijk iets aangetaste vertrouwen weer de benodigde boost te geven.

Volle winst
Barendrecht en Ter Leede zijn ook twee nieuwkomers in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Eerstgenoemde club wist geen punten te pakken in Nijkerk tegen Sparta, maar Ter Leede pakte wel direct de volle winst. Het verraste zoals al eerder aangegeven het gedegradeerde VVSB. Verder ontvangt FC Lisse op het eigen sportcomplex Harkemase Boys , moet Hoek op bezoek bij ODIN’59 en strijden SteDoCo en Excelsior’31 onderling om de punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD