Volg ons

Derde Divisie

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Start met veel onzekerheden

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Start met veel onzekerheden

Vreemd, dat is het woord dat mijn gevoel goed weet te beschrijven bij het starten van een nieuwe voorbeschouwing op een speelronde in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Zes maanden geleden schreef ik de laatste voorbeschouwing, niet wetende dat er iets zou gebeuren waardoor de mooiste bijzaak in het leven, voetbal, even niet meer mee zou tellen. Nu de regels met betrekking tot het coronavirus minder streng geworden zijn, gaat ook de competitie in de Derde Divisie weer van start  met de nodige onzekerheden op en rondom het veld en dus is er ook weer een tijd gekomen om voor te beschouwen.

ACV direct vol aan de bak
De ploeg die lijstaanvoerder was toen het coronavirus de competitie tot stilstand bracht, Sparta Nijkerk, begint met een thuiswedstrijd tegen ACV. De ploeg uit Assen kreeg van de KNVB een ticket om alsnog te promoveren van de hoofdklasse naar de Derde Divisie en kan dus direct vol aan de bak. De prestaties van de Spartanen in de voorbereiding waren goed te noemen, zo wist de ploeg onder andere IJsselmeervogels met duidelijke cijfers te verslaan (4-0). De vraag is of de ploeg dit seizoen de prestaties van het voorgaande seizoen kan evenaren. Gezien de selectie die trainer/coach Eric Speelziek tot zijn beschikking heeft zijn de verwachtingen hoog gespannen en zal het mij verbazen als Sparta Nijkerk zich niet zal mengen in de titelstrijd.

Foto: Bennie de Boer

,,De selectie van de ploeg uit Ermelo is er op het eerste gezicht zeker niet minder op geworden. De meest in het oog springende aanwinst is en blijft natuurlijk Stef Nijland”

DVS’33 zal naar verwachting ook dit seizoen meedoen om de prijzen. De ploeg die zaterdag de volgende ronde van de KNVB Beker wist te bereiken ten koste van vv Dongen (3-1) moet zaterdag op bezoek bij G.O.E.S. De Zeeuwse ploeg zal in de nieuwe competitie het verlies op moeten vangen van de vertrokken sterkhouders Daniël Wissel en Steve Schalkwijk die vertrokken naar respectievelijk ASWH en Hoek. Andere spelers moeten nu opstaan en er voor zorgen dat de ploeg de ‘eindklassering’ van het voorgaande seizoen minimaal kan evenaren. Op het moment dat de competitie gestopt werd bivakkeerde men op de elfde plaats. De selectie van de ploeg uit Ermelo is er op het eerste gezicht zeker niet minder op geworden, de meest in het oog springende aanwinst is en blijft natuurlijk Stef Nijland die met zijn ervaring in het betaalde voetbal een belangrijke rol kan spelen in de strijd om de bovenste plaatsen. Gezien de twee selecties zou je een zege verwachten van DVS’33, maar de voorgaande jaren hebben in de Derde Divisie uitgewezen dat verrassingen op de loer liggen.

Kan Harkema opnieuw imponeren?
De nummers twee en drie van het vorige seizoen, ODIN’59 en Harkemase Boys starten met een op het oog iets mindere tegenstrever. De ploeg uit Heemskerk ontvangt op het eigen sportpark een ploeg die vorig jaar nog acteerde in de hoofdklasse, te weten Staphorst. De nummer achttien van het seizoen 2019/2020 VVOG krijgt Harkemase Boys op bezoek dat destijds een erg goede indruk maakte in de Derde Divisie.

Voetbal247.nl doet dit weekend uitgebreid verslag van:
SteDoCoAjax (Herman van Diejen)
Sparta NijkerkACV (Edwin Radstaat)

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie