dinsdag, april 13, 2021
Home Competities Derde Divisie VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Onzekerheid troef

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Onzekerheid troef

Het is niet iedere week eenvoudig om inspiratie te vinden voor het maken van een voorbeschouwing op de komende speelronde van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Deze keer was het uitermate lastig en dat had alles te maken met de onzekerheid die er hangt rondom de vijfde speeldag. Door het coronavirus werden al twee wedstrijden afgelast (FC Lisse – ACV en VVSB – Ter Leede) en de vraag is of er nog meer duels van de lijst gehaald gaan worden.

- Advertentie -

In Hoornaar staat een fraaie confrontatie op het programma, lijstaanvoerder SteDoCo ontvangt het ook uitstekend presterende Excelsior’31. De voorgaande twee thuiswedstrijden werden door de koploper met overtuigende cijfers winnend afgesloten. Eerst gingen de amateurs van Ajax met lege handen naar huis (4-1) en twee weken later moest DVS’33 er aan geloven (3-0). De komende tegenstander van SteDoCo wist in dit prille seizoen ook al drie punten te pakken tegen de vereniging uit Ermelo. Kijkend naar het voorgaande seizoen zou Excelsior’31 vooraf tekenen voor het resultaat van deze uitwedstrijd. Destijds won de ploeg uit Rijssen met 0-2 door doelpunten van Ezafzafi en Boeloerditi. Samenvattend staan er zaterdag twee teams tegenover elkaar die bewezen hebben in een goede vorm te verkeren, een spannend duel ligt dan ook in de lijn der verwachtingen.

Barendrecht is enigszins verrassend terug te vinden op de tweede plaats van de ranglijst. Op het eigen sportcomplex staat het zaterdag tegenover de nummer vier Harkemase Boys dat vorig seizoen ook in de bovenste regionen bivakkeerde. De prestatie van Barendrecht krijgt nog meer glans als men kijkt naar de wedstrijden die het moest spelen. De ploeg heeft drie uitwedstrijden achter de rug en speelde pas één keer op het eigen vertrouwde voetbalveld. In de thuiswedstrijd werd één punt gepakt tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk (1-1), uit was het te sterk voor Staphorst en Odin’59 en in Veenendaal tegen DOVO moest men genoegen nemen met een puntendeling. Harkemase Boys pakte zeven punten uit drie wedstrijden dus wist het slechts één punt minder te veroveren dan de komende tegenstander die voor het puntenaantal van acht vier wedstrijden nodig had. Vorig seizoen stonden de ploegen slechts één keer tegenover elkaar en toen ging Barendrecht er in Friesland met de drie punten vandoor (1-2).

De prestatie van Barendrecht krijgt nog meer glans als men kijkt naar de wedstrijden die het moest spelen

De nummer drie Sparta Nijkerk zal niet helemaal tevreden zijn met de start van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek wist zeven punten te pakken uit vier wedstrijden en het verloor recent de uitwedstrijd tegen FC Lisse (4-1). In eigen huis wist het echter al twee keer te winnen, eerst werd ACV verslagen met 4-0 en daarna was Sportlust’46 aan de beurt (2-0). De derde opponent van de Spartanen in eigen huis is G.O.E.S. dat hekkensluiter is in de competitie en nog wacht op het eerste punt van de competitie. Vorig seizoen won Sparta Nijkerk met 3-0 van de komende tegenstander door onder andere twee doelpunten van Gilbrano Plet. De thuisploeg is het eigenlijk aan zijn stand verplicht om ook nu de drie punten in eigen huis te houden.

In Veenendaal staan zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die vorige week na negentig minuten voetbal met lege handen stonden. DOVO verloor van Sportlust’46 (2-0), dit nadat het een week eerder voor een gala voorstelling zorgde in eigen huis tegen de amateurs van Ajax (11-0) en Staphorst ging met 2-3 onderuit tegen het al genoemde Barendrecht. Het is vroeg in het seizoen, maar een overwinning zou voor de twee ploegen betekenen dat men voorlopig even omhoog kan kijken in plaats van naar de onderste regionen. Staphorst begon als promovendus fantastisch aan het seizoen met twee overwinningen op rij waardoor het zich even lijstaanvoerder mocht noemen. DOVO ging in de twee uitwedstrijden onderuit, maar wist thuis vier punten te pakken.

ODIN’59 speelt zaterdag pas zijn derde wedstrijd van het seizoen en opvallend genoeg ook voor de derde keer op rij op het eigen veld. Twee eerdere confrontaties werden afgelast. Na twee wedstrijden staat de ploeg op de zeventiende plaats omdat het verloor van respectievelijk Staphorst (1-3) en Barendrecht (0-1). In speelronde vijf krijgt men dan ook nog eens DVS’33 op bezoek dat met vier punten uit vier wedstrijden geen goede start kende. De ploeg uit Ermelo maakte echter in de laatste wedstrijd tegen VVSB een zeer goede indruk, maar wist de trekker niet op tijd over te halen en moest genoegen nemen met een puntendeling (2-2). De laatste wedstrijd tussen de twee teams eindigde in januari 2020 in een ruime zege 4-1 voor DVS’33. Joshua Patrick was toen goed voor twee treffers, maar die draagt dit seizoen het shirt van G.V.V.V. De twee ploegen hebben de overwinning hard nodig dus spektakel gegarandeerd.

Verder ontvangt Hoek in Zeeland de amateurs van Ajax en VVOG krijgt Sportlust’46 op bezoek.

Voetbal247.nl brengt zondagochtend een uitgebreide reportage van:
DOVO – Staphorst
BarendrechtHarkemase Boys
VVOG – Sportlust ’46

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..