dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG: Onzekerheid troef na afgelastingen

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG: Onzekerheid troef na afgelastingen

Vorige week, in de nacht van zaterdag op zondag, ging de klok een uur terug in de tijd. Een week later heeft het er alle schijn van dat we niet alleen qua tijd weer terug gegaan zijn. Vorig seizoen werden er plotseling wedstrijden geannuleerd vanwege het coronavirus en ook dat is in speelronde elf het geval in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Er staan alsnog mooie confrontaties op het programma, maar de grootste vraag is toch of er de komende weken nog wel een reden is om een voorbeschouwing te maken.

Zonder twijfel is de wedstrijd in deze speelronde waar de meeste aandacht naar uit gaat die tussen twee van de lijstaanvoerders van de competitie. FC Lisse krijgt Sportlust’46 op bezoek. De nummers twee en één van de competitie, het verschil tussen de teams is slechts gebaseerd op het doelsaldo. Na tien speelrondes is Sparta Nijkerk momenteel derde, dit met ook twintig punten uit tien gespeelde wedstrijden. De Spartanen kunnen dus wel eens de spreekwoordelijke lachende derde worden indien het bij FC Lisse tussen Sportlust’46 niet tot een winnaar komt.

FC Lisse kende een slechte start van het seizoen met twee nederlagen op rij tegen ACV en Ter Leede. Daarna wist de ploeg zich te herstellen en na 28 augustus 2021 werd in competitieverband niet meer verloren, men ging alleen in de strijd om de KNVB Beker na verlenging onderuit tegen AFC. Misschien werd FC Lisse voor de start van de competitie niet geplaatst bij de titelkandidaten maar na deze fraaie serie kan de ploeg echt een rol van betekenis gaan spelen. Sportlust’46 staat minder verrassend aan de top van de ranglijst. Het kreeg deze week wel vervelend nieuws te verwerken, hoofdtrainer Patrick Loenen zal aan het einde van het seizoen vertrekken naar Spakenburg. De ploeg uit Woerden won de laatste wedstrijd met liefst 9-0 van Ajax en laat zien dat het in een goede vorm steekt. Een spektakelstuk in Lisse lijkt dan ook in het verschiet te liggen.

Ermelo, NETHERLANDS – SEPTEMBER 11: Mark van de Weijden,Quincy Arends of Sportlust’46 during the Dutch Third Divisie match between DVS’33 Ermelo and Sportlust’46 at Sportpark DVS’33 on September 11, 2021 in Ermelo, Netherlands (Photo by Theo Aalten/Orange Pictures)

Het al genoemde Sparta Nijkerk verloor de laatste twee competitiewedstrijden en snakt naar een overwinning. De Spartanen leken rustig op weg naar de titel, maar door de recente resultaten is de strijd weer helemaal open. Zaterdagmiddag ontvangt men met Ajax, dat afscheid nam van Detlef Le Grand als hoofdtrainer, een ploeg die zoekende is naar de juiste vorm. Op 2 oktober 2021 scoorden de Amsterdammers voor de laatste keer een doelpunt en het verloor de laatste competitiewedstrijd kansloos met 9-0 van Sportlust’46. De Spartanen moeten gezien de stand op de ranglijst en de laatste resultaten van de Amsterdammers in staat worden geacht om de drie punten binnen te slepen.

Op slechts twee punten achterstand van de top drie staat Harkemase Boys. De club uit Friesland ontvangt Staphorst dat dan weer op twee punten staat van de komende tegenstander. De thuisploeg wist de voorgaande drie officiële wedstrijden in winst om te zetten en daar zat onder andere de bekerwedstrijd bij tegen DOVO (2-1). Staphorst wist ook de laatste twee competitiewedstrijden te winnen, maar in de beker ging het beduidend minder. In eigen huis werd verloren van Gemert (0-3).

Wedstrijd nummer vier is die tussen ODIN’59 en Ter Leede. Laatstgenoemde ploeg zal met enige angst in de benen voor deze wedstrijd in de bus stappen. Het is natuurlijk al even geleden maar in januari 2020 won ODIN’59 met liefst 8-0 van Ter Leede. Het huidige team van ODIN’59 is echter niet meer te vergelijken met die van dat seizoen. Destijds was het in een strijd gewikkeld met Sparta Nijkerk om de koppositie en nu is men terug te vinden op plek zeventien en zal waarschijnlijk gestreden moeten worden om degradatie te voorkomen. In de meest recente speelronde ging ODIN’59 met 5-0 onderuit tegen Barendrecht en verloor Ter Leede van Harkemase Boys (0-1). Een spannend duel lijkt aanstaande waarbij voor de twee ploegen het resultaat ‘heilig’ zal zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD