zaterdag, juni 10, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Lastige uitwedstrijd voor Sparta Nijkerk en wederom...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Lastige uitwedstrijd voor Sparta Nijkerk en wederom een kraker in Assen

Sparta Nijkerk is met het ingaan van speelronde zes lijstaanvoerder in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. SteDoCo is de komende tegenstander voor de ploeg van trainer/coach Eric Speelziek. In Assen ontvangt het verrassend goed presterende ACV de nummer vijf van de ranglijst Harkemase Boys. Naast deze twee mooie affiches staan daarnaast ook nog eens DVS’33 – FC Lisse en Barendrecht tegen Ajax zaterdag op het programma.

De voorbeschouwing start nu eens een keer niet met de aanstaande wedstrijd van de nummer één, maar met het duel tussen de nummers zeventien en negen van de ranglijst. Daar is een reden voor, Barendrecht en Ajax zaterdag gaan strijden om de punten in de wetenschap dat het in de doordeweekse wedstrijden in de KNVB Beker wist te verrassen. Barendrecht was met 3-0 te sterk voor het in de Tweede Divisie acterende Scheveningen en Ajax wist met ruime cijfers te winnen van VVSB (4-1). Barendrecht boekte zijn eerste overwinning van het seizoen, in de competitie wacht men nog altijd op de eerste driepunter.

Sparta Nijkerk plaatste zich ook voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker door na verlenging Sliedrecht te verslaan (2-0). De komende tegenstander SteDoCo wist ook door te bekeren en deed dat door middel van een fraaie comeback in Zeeland. Tegen Hoek werd een achterstand van 2-0 omgebogen naar een zege (2-3). De ploeg uit Nijkerk staat weer waar het wil staan zo werd recent geschreven in het verslag van de wedstrijd die men speelde tegen VVSB (2-0). De Spartanen waren een van de favorieten en maken dat in de competitie tot dusver meer dan waar. SteDoCo is echter een niet te onderschatten ploeg en wedstrijden winnen in de Derde Divisie is veelal geen eenvoudige opgave. Sparta Nijkerk zal een hele kluif krijgen aan de ploeg uit Hoornaar, maar de verwachting is dat de drie punten in de tas van de ploeg uit Nijkerk zullen zitten na negentig minuten voetbal.

Het is de vraag wie er bij ACV voor de start van het seizoen had verwacht dat de ploeg na vijf competitiewedstrijden nog ongeslagen zou zijn en op een tweede plaats zou bivakkeren. Dat zullen er waarschijnlijk niet al te veel zijn, maar de ploeg van Fred de Boer staat voor de start van speelronde zes ‘gewoon’ tweede met slechts een minder doelsaldo dan koploper Sparta Nijkerk. Het is ook zeker niet zo dat ACV een eenvoudig programma had om mee te starten, zo werd er gewonnen van FC Lisse (2-3) en DOVO (1-2) en deelde men de punten met Hoek (1-1) en Sparta Nijkerk (2-2). Nu staat de kraker tegen Harkemase Boys op het programma, de nummer vijf op de ranglijst. ACV wist in de beker te winnen van USV Hercules, maar Harkemase Boys zorgde voor misschien wel de grootste stunt van de bekerronde. De ploeg wist in en tegen Katwijk een zege te boeken (2-3). Een wedstrijd om naar uit te kijken, kan ACV de goede vorm een vervolg geven of heeft Harkemase Boys vleugels gekregen na de bekerstunt?

DVS’33 is momenteel terug te vinden op de tiende plaats, maar behaalde slechts vier punten minder dan de nummer één. In de recente bekerronde wist het af te rekenen met Noordwijk (na strafschoppen) en misschien is dat het startschot voor een betere periode. In de nog prille competitie werd namelijk al verloren van Sportlust’46 en Harkemase Boys waar vooraf niet echt op gerekend werd. De ploeg uit Ermelo ontvangt nu FC Lisse dat ook zeven punten bijeen wist te sprokkelen uit vijf wedstrijden. Een overwinning lijkt noodzakelijk voor DVS’33 dat kijkend naar de selectie ook dit seizoen weer bij de bovenste drie verwacht mag worden.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – Sportlust’46
Hoek – VVOG
ODIN’59 – DOVO
Ter Leede – Staphorst
VVSB – GOES

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD