maandag, juni 21, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Lastige uitduels voor de koplopers, pikant treffen...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Lastige uitduels voor de koplopers, pikant treffen voor Richard Plug

Speelronde vier start zaterdag om 14:30 uur en pas rond de klok van acht uur in de avond zal duidelijk zijn wie zich lijstaanvoerder mag noemen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Nummer vier Excelsior’31 start op het eerstgenoemde tijdstip met de uitwedstrijd tegen G.O.E.S. en koploper Sparta Nijkerk trapt pas om 18:00 uur af in en tegen Lisse. Verder zal er natuurlijk met extra aandacht gekeken worden naar het duel tussen DVS’33 en VVSB en mogen wij zeker de confrontatie tussen Sportlust’46 en DOVO (17.00 uur) niet onbenoemd laten. De speelronde bestaat uit slechts acht wedstrijden omdat het duel tussen Harkemase Boys en ODIN’59 geen doorgang zal vinden door een coronabesmetting bij de vereniging uit Heemskerk. 

- Advertentie -

Zoals gebruikelijk begint de voorbeschouwing met de koploper van het moment, deze week is dat dus lastiger omdat er twee clubs uit de drie gespeelde wedstrijden zeven punten wisten te behalen met exact hetzelfde doelsaldo van 7-1. Een van deze ploegen, SteDoCo, zal om 15:00 uur aftrappen en Sparta Nijkerk drie uur later waardoor nu begonnen zal worden met de formatie van trainer/coach Frans Adelaar. SteDoCo maakte vorige week op het eigen sportcomplex een uitermate sterke indruk en pakte terecht de drie punten tegen DVS’33 (3-0). De week daarvoor verspeelde men wel punten tegen ACV in Assen (0-0), maar dat deed de komende tegenstander van de ploeg ook. Ter Leede kwam in de voorgaande ronde thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de promovendus. Joran Schröder (foto) zal met veel plezier afreizen naar Sassenheim in de wetenschap dat hij daar vorig seizoen drie keer het net van de tegenstander wist te vinden, de 0-3 voorsprong werd destijds echter alsnog weggegeven (3-3). Ter Leede wist pas één punt te pakken en een overwinning zou dan ook zeer welkom zijn, de vraag is echter of SteDoCo in deze vorm te verslaan is.

Dan is het de beurt aan Sparta Nijkerk dat op bezoek moet bij de ploeg waar het in het seizoen 2019/2020 onderuit ging. Op 8 februari van dit jaar was een doelpunt van Jeffrey Klijbroek voldoende voor de zege van FC Lisse op de Spartanen (1-0). De ploeg van trainer Eric Speelziek won de twee thuiswedstrijden dit seizoen, maar liet punten liggen in en tegen Barendrecht (1-1). Op het eerste gezicht lijkt dat wat tegenvallend, maar het voorgaande seizoen werd door Sparta geen punt behaald tegen dezelfde tegenstander. FC Lisse pakte drie punten minder dan Sparta Nijkerk, maar de punten werden gepakt buitenshuis. In de eerste thuiswedstrijd verloor men met 1-3 van VVSB.

Bij DVS’33 – VVSB zullen veel ogen gericht zijn op Richard Plug

De meest verrassende naam in de huidige top 4 van de Derde Divisie is Excelsior’31. De vereniging uit Rijssen begon met een puntendeling tegen FC Lisse (1-1), maar vervolgens wist men af te rekenen met DVS’33 (0-1) en Staphorst (3-1). Men reist nu af naar de hekkensluiter van de competitie, G.O.E.S. dat onderuit ging tegen DVS’33, Staphorst en VVOG en op jacht moet naar punten om weer wat aansluiting te krijgen met de rest. Resultaten vanuit het verleden geven geen garantie voor de toekomst zegt men en dat is voor G.O.E.S. maar goed ook. Op 12 oktober 2019 was Excelsior’31 met 0-4 te sterk voor de Zeeuwse formatie door doelpunten van Veltkamp, Diks, Penterman en Boeloerditi.

Sportlust’46DOVO is voor de trainer van de thuisploeg een pikant duel. Patrick Loenen zou dit seizoen aan het roer staan van de club uit Veenendaal maar dat liep anders. Komende zaterdag zit hij dus ‘gewoon’ in de dugout van de thuisploeg en niet in die waar de gasten normaal gesproken plaatsnemen. De vraag voor komende zaterdag is of de doelpuntenmachine uit Veenendaal een beetje tot rust gekomen is. In Veenendaal won DOVO met 11-0 tegen de amateurs van Ajax. Voor promovendus Sportlust’46 is het de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Uit de twee uitwedstrijden werden drie punten gepakt. In de vorige speelronde ging de ploeg uit Woerden in de slotfase met 2-0 onderuit in Nijkerk tegen Sparta. Het duel in Woerden begint om 17 uur.

In de wedstrijd tussen DVS’33 en VVSB keert een oude bekende terug bij de club waar hij vorig seizoen in de beginfase aan het roer stond. Richard Plug, momenteel trainer van de ploeg uit Noordwijkerhout begon in de zomer van 2019 aan zijn klus in Ermelo. Hoe dat afliep mag bekend zijn. VVSB bezit na drie wedstrijden nog altijd de ongeslagen status. Puntendelingen waren er tegen Harkemase Boys en Hoek en de drie punten werden gepakt in Lisse. In de twee puntendelingen was Mathieu van den Assem telkens het goudhaantje voor de ploeg van Plug. Hij plaatste in beiden wedstrijden de gelijkmaker op het scorebord. De start van DVS’33 is met drie punten uit drie wedstrijden teleurstellend te noemen, punten pakken is dus noodzaak. Een mooi affiche dus in Ermelo waar de twee ploegen waarschijnlijk geen genoegen wensen te nemen met een gelijkspel.

Verder staan de wedstrijden ACVHoek, StaphorstBarendrecht en Ajax (am)VVOG op het programma.

Op zondagochtend is er van de wedstrijden een uitgebreid verslag te lezen op Voetbal247:
Ter Leede – SteDoCo
FC LisseSparta Nijkerk
DVS’33 – VVSB

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..