donderdag, september 28, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Koploper Sportlust'46 ontvangt hekkensluiter en kraker in...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Koploper Sportlust’46 ontvangt hekkensluiter en kraker in Nijkerk

Speelronde zes is aanstaande in de Derde Divisie en zoals iedere week zijn er ook nu enkele affiches waar de liefhebbers van deze competitie reikhalzend naar uit zullen kijken. Wat te denken van lijstaanvoerder Sportlust’46 dat Barendrecht ontvangt en de topper tussen de nummer vijf en drie met Sparta Nijkerk – VVSB. Daarnaast staat ook nog eens de Overijsselse kraker tussen Staphorst en Excelsior’31 op het programma, keuze is er dus voldoende om zaterdag langs een van de velden te staan in de Derde Divisie !

Zoals altijd begint het overzicht met de lijstaanvoerder, na vier speelrondes is dat Sportlust’46. De ranglijst geeft echter een ietwat vertekend beeld omdat de ploeg uit Woerden al vijf wedstrijden in actie kwam en de nummers twee tot en met vijf de punten moesten verzamelen in één duel minder. Sportlust’46 wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten waarbij de overwinning in Ermelo tegen DVS’33 (0-1) enigszins opvallend was. Gezien het spelbeeld was deze zege echter meer dan terecht te noemen. De komende tegenstander van Sportlust’46 is Barendrecht dat de laatste drie wedstrijden met lege handen stond. In het eerste duel van de competitie pakte het nog wel een punt tegen Hoek (1-1), maar nu wacht het dus al drie weken op een aanvulling van het schamele puntentotaal. Vorige week leek Barendrecht op weg naar een punt, maar toen wist Staphorst in de laatste zeven minuten alsnog een zege te boeken (0-2).

In Staphorst staat de Overijsselse tweestrijd op het programma tussen de plaatselijke VV en Excelsior’31. Tijdens het zeer korte voorgaande seizoen stonden de ploegen ook tegenover elkaar en wist de vereniging uit Rijssen met 3-1 te winnen, dit mede door twee doelpunten van Hielke Penterman. Staphorst is het seizoen goed begonnen en is na vier wedstrijden nog ongeslagen en bezet de tweede plaats achter Sportlust’46. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten tegen respectievelijk Barendrecht (0-2) en G.O.E.S. (4-0). Excelsior’31 pakte in de eerste twee duels het maximale aantal punten maar moest de laatste twee wedstrijden genoegen nemen met één punt, behaald in de recente uitwedstrijd tegen SteDoCo (0-0).

In Nijkerk staan zaterdag twee ongeslagen ploegen tegenover elkaar, alleen op doelsaldo staat VVSB twee plaatsen hoger dan Sparta. Op voorhand een mooie krachtmeting waarbij duidelijk zal worden of de ploeg van trainer/coach Richard Plug dit seizoen echt mee kan doen met de beoogde topploegen van de Derde Divisie. Sparta Nijkerk won de twee thuiswedstrijden dit seizoen van Barendrecht en ODIN’59. De wedstrijd tegen Barendrecht was voor de Spartanen een heuse thriller waarin het een achterstand van 0-2 om wist te buigen naar een 3-2 zege. VVSB weet ook wat een ontsnapping is in de slotfase van een wedstrijd. In de eerste week van september wist het in de laatste vier minuten van een duel met Excelsior’31 helemaal om te draaien. Een tussenstand van 1-0 achter werd veranderd naar een 1-2 zege.||

De huidige nummer vier ACV Assen moet zaterdag op bezoek bij DOVO dat na vier wedstrijden drie punten minder heeft dan de ploeg van trainer Fred de Boer. ACV kan terugkijken op een fraai begin van de competitie. In de voorgaande speelronde werd knap 2-2 gespeeld tegen Sparta Nijkerk en dat gaf een goed beeld van de wedstrijd. ACV liet zien niet onder te doen voor de ploeg die door velen weer getipt wordt als titelkandidaat. DOVO is voor de Assenaren wederom een mooie uitdaging, de ploeg uit Veenendaal kende een wisselvallige start maar pakte wel vier punten in eigen huis. Ook DOVO pakte een punt tegen Sparta Nijkerk (0-0). De twee ploegen die tegenover elkaar zullen staan op het Panhuis lijken gewaagd aan elkaar waardoor een spannende wedstrijd verwacht mag worden.

Naast de al genoemde wedstrijden staan de volgende duels op het programma:
Ajax (am) – Ter Leede
G.O.E.S. – DVS’33
Harkemase Boys – ODIN’59
FC Lisse – Hoek
VVOG – SteDoCo

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD