donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag : Hoek, Sparta Nijkerk en Jong Almere...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag : Hoek, Sparta Nijkerk en Jong Almere hopen te profiteren van topper in Friesland

In de Derde Divisie zijn we al weer toe aan de vierde speeldag, met daarin een echte topper als het gaat om de bovenste plaatsen op de ranglijst. In Friesland staan Harkemase Boys en DVS’33 tegen over elkaar, dit in de wetenschap dat de twee ploegen uit de voorgaande drie wedstrijden negen punten wisten te behalen. De andere ploegen zonder puntenverlies te weten Hoek, Sparta Nijkerk en Jong Almere City stuiten zaterdagmiddag op respectievelijk Ter Leede, Excelsior’31 en DOVO. Volop wedstrijden dus waar door de volgers van deze Divisie naar uit gekeken zal worden, het enige nadeel is dat de liefhebbers een keuze zullen moeten maken tussen het fantastische aanbod op zaterdag 14 september.

Harkemase Boys en DVS’33 wisten niet alleen het maximaal aantal punten te pakken in de eerste drie wedstrijden, maar het wist tot op heden ook de nul te houden. De ploeg uit Ermelo wist negen keer het net van de tegenstander te vinden en de vereniging uit Friesland vijf keer. Zoals bekend zal zijn was middenvelder Henny Bouius goed voor alle treffers van Harkemase Boys. Niet alleen de resultaten van dit seizoen, maar ook die van de voorgaande competitie geven redenen om aan te nemen dat er zaterdag veel te genieten zal zijn. In het seizoen 2018/2019 wist Harkemase Boys één keer te winnen en speelde het één keer gelijk tegen titelkandidaat DVS’33.

In Almere staat het beloftenteam van de betaald voetbal organisatie in deze speelronde tegenover DOVO. Jong Almere City had voorgaande zaterdag een vrije dag nadat het de eerste twee wedstrijden met ruime cijfers wist te winnen tegen G.O.E.S (0-3) en ONS Sneek (6-0). DOVO pakte vier punten uit drie wedstrijden en won in speelronde drie met spectaculaire cijfers van VVOG (7-5). Doelpunten maken kunnen Almere City en de tegenstrever uit Veenendaal dus wel, de vraag is wie in staat is om de beste defensie op het veld te brengen.

Door de lezers van Voetbal247 werd Rik Impens uitgeroepen tot speler van de week van speelronde drie. Dit had te maken met zijn hoofdrol in de wedstrijd tussen Hoek en Ajax (am). In de met ruime cijfers gewonnen wedstrijd (6-1) was Impens goed voor drie treffers. De Zeeuwse ploeg gaat op bezoek naar Ter Leede. De promovendus begon de competitie goed door thuis af te rekenen met VVSB, maar daarna stond het twee keer met lege handen, Barendrecht en Harkemase Boys waren te sterk. Hoek is één van de ploegen in de competitie die nog de maximale score wist te behalen, Ter Leede lijkt op papier een ideale ploeg om drie punten tegen te pakken, maar een thuisoverwinning tegen VVSB moet een waarschuwing zijn voor de Zeeuwse formatie.

Sparta Nijkerk tegen Excelsior’31 is een mooi affiche als we kijken naar de strijd die het voorgaande seizoen werd geleverd in de hoofdklasse B om het kampioenschap. Sparta verspeelde op de laatste speeldag de titel aan Excelsior’31, maar het wist zich via de nacompetitie alsnog te verzekeren van een ticket voor de Derde Divisie. Op de ranglijst bezet Sparta Nijkerk de derde plaats en moet de tegenstrever genoegen nemen met plaats tien. De Nijkerkers wisten negen punten te pakken uit drie wedstrijden en kreeg ook lovende kritieken over het vertoonde voetbal. Excelsior’31 pakte drie punten en deed dat in een uitwedstrijd tegen SteDoCo (0-2). Sparta Nijkerk is dus gewaarschuwd al kan men terugkijken op uitstekende resultaten en dat zeker op het eigen sportpark.

Na drie speeldagen zijn er nog drie ploegen die geen enkel punt wisten te pakken. Een van deze ploegen, Ajax zaterdag, moet op bezoek bij G.O.E.S, dat na een goede start in Veenendaal tegen DOVO twee keer op rij onderuit ging. Het puntloze VVOG ontvangt ONS Sneek en FC Lisse moet op bezoek bij Barendrecht. Verder staat het duel SteDoCo – ODIN’59 nog op het programma.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD