Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Hekkensluiter ONS Sneek ontvangt koploper Sparta Nijkerk en zege broodnodig voor DVS’33

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Hekkensluiter ONS Sneek ontvangt koploper Sparta Nijkerk en zege broodnodig voor DVS’33

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal sluit zaterdag het kalenderjaar 2019 officieel af met speelronde zestien. Lijstaanvoerder Sparta Nijkerk zal afreizen naar Friesland waar het hekkensluiter ONS Sneek zal treffen en concurrent DVS’33 moet op bezoek bij FC Lisse. De enigszins verrassende nummer drie van de ranglijst ODIN’59 moet naar degradatiekandidaat VVOG. In de avonduren sluiten G.O.E.S. en Ter Leede deze speelronde af.

Sparta Nijkerk wist in speelronde vijftien beslag te leggen op de eerste periodetitel. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek wist thuis af te rekenen met VVSB (3-1) waardoor het nog altijd zeven punten voorsprong heeft op DVS’33. De officieuze titel van winterkampioen mag men dus al op de erelijst noteren. Zaterdag moet het tegen ONS Sneek de drie punten binnen slepen. Sparta won de laatste acht competitiewedstrijden en is dus bezig aan een uitstekende serie, de tegenstander won dit seizoen pas één wedstrijd en dat was tegen Barendrecht (3-2). Op papier een ongelijke strijd, maar daar zou nu net het gevaar voor Sparta in kunnen zitten zo net voor de winterstop. Het team zal er alles aan willen doen om het verschil met de nummer twee minimaal op zeven punten te houden. Het duel wordt live uitgezonden door Sport Noord.

DVS’33 kan zich geen puntenverlies meer veroorloven en moet zaterdag op bezoek bij FC Lisse. Vorig seizoen eindigde deze confrontatie in Lisse in een puntendeling (1-1) en was het duel in Ermelo een waar doelpuntenfestijn. DVS’33 won toen in eigen huis met 9-1, dit met rie doelpunten van Olivier Pilon en Oktay Ozturk. FC Lisse is bezig aan een goede serie, het bleef de laatste vijf wedstrijden ongeslagen waarbij onder andere ODIN’59 met ruime cijfers verslagen werd (0-3). Een overwinning is noodzakelijk voor DVS’33 dat ondanks de achterstand nog hoop heeft op de titel. Soufian Moro was daar recent zeer duidelijk over toen hij sprak met Voetbal247 :  ,,Er komen nog zeventien wedstrijden dus wij geven de strijd zeker nog niet op al begint Sparta Nijkerk nu wel een beetje te lijken op het Noordwijk van vorig jaar. Promotie blijft ons doel en dat kan als wij de titel niet winnen ook via de nacompetitie.”

Nummer zestien VVOG krijgt het verrassend goed presterende ODIN’59 op bezoek. Laatstgenoemde ploeg bezet de derde plaats en liet dit seizoen zien vooral in uitwedstrijden uitstekend voor de dag te kunnen komen. VVSB werd op het eigen veld verslagen door de ploeg uit Heemskerk (1-5) en enkele weken daarvoor werd Harkemase Boys in Friesland in zijn hemd gezet (0-6). Niet alleen staat VVOG veel lager dan de komende tegenstander, maar de onderlinge resultaten in het voorgaande seizoen zal ook geen reden voor veel vertrouwen zijn. ODIN’59 was toen twee keer te sterk met duidelijke cijfers 0-5 en 5-2. Thom de Vries (foto) was tegen VVOG in deze wedstrijden goed voor vijf doelpunten.

Overige wedstrijden:
Ajax – Excelsior’31
SteDoCo – DOVO
Jong Almere City – Hoek
VVSB – Harkemase Boys
G.O.E.S. – Ter Leede

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag