maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: FC Lisse favoriet voor eerste periode; vijf...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: FC Lisse favoriet voor eerste periode; vijf clubs op de loer

FC Lisse heeft zich afgelopen zaterdag opgeworpen als favoriet voor de eerste periode in de derde divisie zaterdag. In een knotsgekke slotfase won het zelf met 3-1 van concurrent Sportlust ’46, terwijl Sparta Nijkerk verrast werd door de amateurs van Ajax. Dit, geteld bij de 5-0 zege die Harkemase Boys behaalde tegen v.v. Staphorst maakt FC Lisse nu de grootste kanshebber, met dark horse Harkemase Boys als grootste concurrent.

Op het moment van schrijven liggen er vanwege corona al drie wedstrijden uit in deze competitie. Dat zijn GOES – Sparta Nijkerk, Barendrecht – SteDeCo en VVSB – HSV Hoek. Er blijven dus op dit moment nog zes te spelen wedstrijden over en dit betekent, na de vijf afgelastingen van vorige week dat de ranglijst nog verder scheef komt te hangen. Na zaterdag zijn er clubs die 10, 11 of 12 wedstrijden hebben gespeeld. Mocht FC Lisse er onverhoopt niet in slagen de eerste periode bij Ajax binnen te slepen dan wordt weer interessant wat Harkemase Boys doet. Mocht dat ook niet winnen dan komen Sportlust ’46, DVS’33 en zelfs nummer 6 van de lijst Excelsior ’31 nog in beeld voor de titel. En dan gaat er nog een andere zaak spelen. Als al die clubs ongunstig scoren dan komt de nummer vier Sparta Nijkerk zelfs ondanks dat het niet speelt zaterdag nog in beeld. En dat dan zodra de uitwedstrijd bij GOES opnieuw wordt vastgesteld.

De 6 wedstrijden:

Ajax amateurs – FC Lisse
De brigade van Raymond Bronkhorst speelde vorige week een wedstrijd die op miraculeuze wijze tegen Sportlust ’46 werd gewonnen. Dat tellend bij de derde nederlaag op rij van Sparta Nijkerk maakte van de club uit de Bollenstreek plotseling de nieuwe koploper. De club kan die positie zaterdag al enigszins verzilveren door de eerste periode titel te bemachtigen. Bij Ajax werd onlangs Detlef Le Grand bedankt na de monsternederlaag bij Sportlust ’46 en de doorgeschoven assistent Sander Middelbeek behaalde zijn eerste succes door een 2-1zege in Nijkerk. FC Lisse is dus gewaarschuwd. Mocht zij zegevieren dan zijn alle verdere bespiegelingen overbodig; dan gaat de eerste periodetitel naar Lisse. Bij een gelijkspel komt Harkemase Boys om de hoek kijken. Bij een Lisser nederlaag komen er nog vier kanshebbers bij.

Excelsior ’31 – Harkemase Boys
Niet alleen heeft FC Lisse een voorsprong van 2 punten op de Harekieten, ook het doelsaldo valt uit in het voordeel van eerstgenoemde; + 12 tegen + 9. Dit betekent dat Harkemase Boys de titel alleen kan winnen als Lisse verliest en Harkema wint dan wel als Lisse gelijkspeelt en Harkema het doelsaldo voldoende opkrikt. Dat laatste zal niet gemakkelijk worden want Excelsior 31 heeft het thuisvoordeel en is bovendien een van de clubs die nog op de loer liggen om gebruik te maken van misstappen van de favorieten. Excelsior’31 speelde afgelopen dinsdag nog een oefenwedstrijd welke met 4-1 van WHC werd gewonnen. Oefenmeester Jurjan Wouda werd onlangs nog gespot op de tribune bij de wedstrijd Harkemase Boys – DOVO, waar hij de Friezen moeizaam zag acteren. Het wordt kortom heel lastig voor Harkemase Boys om een (ruime) zege op te halen is Rijssen. Echter, ze hebben afgelopen zaterdag wel goed geoefend in het op laten lopen van een score toen v.v. Staphorst op bezoek kwam op de Bosk; de eindstand werd 5-0.

Staphorst – VVOG
Bij de thuisclub heeft oefenmeester Paul Weerman aangegeven dat hij na dit seizoen stopt met zijn bezigheden voor de club aangezien hij een bedrijf heeft waarin veel energie gestopt moet worden. Staphorst dus op zoek naar een nieuwe trainer/coach, maar voor zaterdag a.s. geldt vooral dat de club op zoek gaat naar revanche. De club leed immers een 5-0 nederlaag tegen Harkemase Boys. De wedstrijd tegen VVOG, die onder leiding staat van Erik ter Brake, moet de Staphorsters die revanche gaan opleveren. VVOG speelde midweeks een oefenduel tegen IJsselmeervogels (4-1 verlies) en dat was na de afgelasting van de wedstrijd van vorige week zaterdag voor de competitie wel zo prettig voor het speelritme van de Harderwijkers. Ook voor VVOG staat er het nodige op het spel, immers zij bevinden zich op de 14e positie op de ranglijst en daarmee ben je als club dicht bij de gevarenzone.

DVS ’33 – ACV
Waar DVS ’33 zich nog prima in de kopgroep van de ranglijst weet te handhaven kan dat van de gasten niet worden gezegd. ACV verloor vier van de vijf laatst gespeelde competitiewedstrijden en zakte daardoor vanuit de kopgroep richting middenmoot van de ranglijst. Een nieuwe nederlaag zou zo ongeveer definitief afhaken voor ACV betekenen. Aan de andere kant zal DVS ’33 er alles aan doen om de punten op haar schitterende thuishonk te houden, want de ambitie in Ermelo is nadrukkelijk meedoen om de titel.

Sportlust ’46 – ODIN ‘59 (Op het moment van schrijven was nog niet bekend dat het duel afgelast was, red)
De Woerdense formatie van Patrick Loenen behoort nu tot de uitdagers van FC Lisse. De nederlaag bij die club afgelopen zaterdag was een enorme deceptie, zeker omdat Sportlust de zege en daarmee zowel de koppositie als de eerste periodetitel daarmee had kunnen pakken. Dat laatste had dan in deze wedstrijd behaald kunnen worden. Sportlust ’46 is zwaar favoriet in deze wedstrijd. ODIN’59 haalt de punten uiterst moeizaam bij elkaar en liet afgelopen zaterdag nog twee punten liggen in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede, dat ver in blessuretijd de 1-1 op de borden schoot. Voor Sportlust ’46 geldt daarom nu eigenlijk: zelf winnen, liefst met hoge cijfers, en dan maar afwachten hoe het met de concurrentie verloopt.

Ter Leede – DOVO
Waar het bij thuisclub Ter Leede bijna een rustoord lijkt, is het bij DOVO dit seizoen alles behalve rustig. De club bevindt zich in de staart van het klassement en dat is niet waarop is gemikt bij aanvang van het seizoen. Pluspunt voor de club is de laatste wedstrijd die het voor deze competitie speelde en die op 30 oktober met 3-0 werd gewonnen bij concurrent VVSB. De Veenendalers reizen nu weer af naar de Bollenstreek en ontmoeten daar Ter Leede. Bij de Sassenheimers is het dit seizoen een beetje hollen of stilstaan. Knappe zeges, bijvoorbeeld tegen ACV en FC Lisse, werden afgewisseld me ruime nederlagen, zoals tegen Ajax en Sparta Nijkerk. Ter Leede vindt zichzelf voorlopig terug in de middenmoot en dus ligt in Sassenheim vooralsnog niemand wakker van de situatie op de ranglijst. Waar er Leede dus vooral zal knokken om haar positie te bestendigen komt DOVO naar Sassenheim om een poging te doen van de foute plek 15 van de ranglijst af te komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS