zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Excelsior'31 gaat voor drie op een rij...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zaterdag: Excelsior’31 gaat voor drie op een rij en FC Lisse hoopt op eerste punten

Excelsior’31 kent een uitstekende start van het seizoen 2021/2022 met twee overwinningen waardoor het zich momenteel koploper mag noemen van de Derde Divisie. De ploeg uit Rijssen ontvangt zaterdag op het eigen sportpark VVSB waar men in het verleden sportief gezien niet al te beste ervaringen mee heeft. Onderaan de ranglijst vinden we FC Lisse dat in speelronde drie er thuis tegen DOVO alles aan zal doen om het eerste punt te pakken. Verder moet DVS’33 op bezoek bij Harkemase Boys en ontvangt Sparta Nijkerk op de Ebbenhorst Barendrecht. Wederom een fraai programma voor zoals het er nu naar uitziet een zonnige zaterdagmiddag.

Jurjan Wouda heet de zaken goed voor elkaar bij Excelsior’31 afgaande op de geboekte resultaten in de competitie. In de strijd om de beker werd verloren van HSC ’21, maar vervolgens wist men zich goed te herstellen. Op de eerste speeldag werd afgerekend met Ter Leede en daarna werd ook Barendrecht aan de zegekar gebonden. Dit telkens met de uitslag 3-1. De pas negentienjarige Simon Seppenwoolde mag zich voorlopig clubtopscorer noemen van Excelsior’31, hij scoorde twee doelpunten die hij eerlijk verdeelde over de twee wedstrijden. De tegenstander komende zaterdag is VVSB dat met ruime cijfers won van Sportlust’46 (3-0) en doelpuntloos gelijkspeelde tegen Staphorst. Vorig jaar speelden de twee ploegen voor de laatste keer in competitieverband tegen elkaar, destijds won VVSB thuis met 3-1 door onder andere twee doelpunten van Lulinho Martins die dit seizoen zijn wedstrijden speelt in dienst van DOVO. Twee ploegen die zo op het eerste gezicht weinig voor elkaar onder zullen doen wat dus mooie ingrediënten zijn voor een leuke pot voetbal in Rijssen.

FC Lisse kent een stroeve start en dan komt het zaterdag niet de eenvoudigste tegenstander tegen. DOVO wist twee punten te pakken in twee wedstrijden, maar het baarde opzien door een achterstand van 3-0 goed te maken in de uitwedstrijd tegen VVOG (3-3). In de laatste speelronde wist het in eigen huis gelijk te spelen tegen Sparta Nijkerk, een van de beoogde topploegen dit seizoen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. FC Lisse verloor de eerste twee wedstrijden tegen ACV Assen (2-3) en tegen Ter Leede (1-0). De competitie is nog lang, maar het is voor geen enkele ploeg goed om lang te moeten wachten op dat eerste punt. De druk zal er dan ook zeker wel een beetje zijn bij FC Lisse om snel van de hatelijke nul af te komen. DOVO had een uitstekende voorbereiding op het nieuwe seizoen maar het wacht nog op de eerste zege.

In Friesland staan Harkemase Boys en DVS’33 tegenover elkaar. In de aanloop naar een nieuwe speelronde ben je geneigd om te kijken naar de onderlinge resultaten van de afgelopen ontmoetingen, hoewel je dan ook weet dat het voetbal erg lang stil gelegen heeft. Opvallend daarbij is echter wel dat in de laatste drie ontmoetingen DVS’33 geen overwinning wist te boeken, twee keer de uitslag 2-2 was en één keer er een zege was voor de vereniging uit Friesland (0-2). Na twee wedstrijden in de nog prille competitie wist DVS’33 vier punten te pakken, een zege in Amsterdam op Ajax (0-1) en een gelijkspel tegen Staphorst (0-0). Harkemase Boys speelde twee keer gelijk tegen SteDoCo (1-1) en G.O.E.S. (3-3).

Sparta Nijkerk is zaterdag toe aan zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen, de eerste tegen ODIN’59 werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Bryan Burgerhout. De meest recente wedstrijd in Veenendaal tegen DOVO werd gelijk gespeeld (0-0). Nu komt Barendrecht op bezoek dat revanche zal willen nemen voor de laatste wedstrijd tegen Excelsior’31 waartegen men met 1-3 onderuit ging. De thuisploeg wordt dit seizoen wederom gezien als een van de ploegen die serieus mee zal gaan doen om promotie naar de Tweede Divisie. Het is dus zaak om de drie punten in eigen huis te houden.

Overige wedstrijden:
Ajax (am) – ODIN’59
Hoek – SteDoCo
Staphorst – G.O.E.S.
VVOG – ACV Assen
Sparta Nijkerk – Barendrecht
Sportlust’46 – Ter Leede

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD