zondag, januari 16, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: De bal gaat weer rollen na tien...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: De bal gaat weer rollen na tien maanden pauze

De eerste volledige speeldag van de Derde Divisie zaterdag komt er weer aan, een beetje onwerkelijk om weer aan een voorbeschouwing te beginnen als je weet dat de laatste op 9 oktober 2020 gepubliceerd werd. Echter met wedstrijden op het programma zoals onder andere VVOG – DOVO, Sparta Nijkerk – ODIN’59 en Sportlust’46 tegen SteDoCo is vooruit kijken naar de start van mijn favoriete Nederlandse competitie geen straf.

Op Sportpark de Strokel in Harderwijk stuit VVOG op het in de voorbereiding uitstekend presterende DOVO. De ploeg maakte onder andere indruk door beslag te leggen op de Harry Hamstra Cup waarbij het in de laatste wedstrijd af wist te rekenen met IJsselmeervogels. Trainer Florian Wolf is er met een vernieuwde selectie in geslaagd om attractief voetbal te spelen, maar goede resultaten in de voorbereiding zeggen niet altijd alles. Het is nu de vraag of de ploeg uit Veenendaal de goede lijn door kan trekken. VVOG was wisselvallig in de voorbereiding, maar kan dit seizoen weer een beroep doen op de teruggekeerde Jeremy de Graaf (ex-GVVV) dus dat zou een garantie moeten zijn voor doelpunten. Al met al zijn de voortekenen goed voor het duel tussen VVOG en DOVO.

VEENENDAAL, NETHERLANDS – JULY 20: The team of DOVO lines up for a teamphoto, back row from left to right; Nick Hak, Pepijn van der Wissel, Oktay Ozturk, Bart Westerlaken, Kevin Greeven, Tarik El Khoulati, Nick de Bondt, Anil Mercan, middle row; Sam Schoeman, Mark Westerlaken, Martijn Brussaard, Jeroen Vrolijk, Felino Helderton, Lulinho Martins, Brian Vogelzang, front row; Kit Manager Henk van Santen, Colin van Gelderen, Daan Disveld, Coach Florian Wolf, Team Manager Jules Kingma, Timo Pluk, Guido van Dijk and Physiotherapist Jill Warmenhoven during a Photocall of DOVO at Sportpark Panhuis on July 20, 2021 in Veenendaal, Netherlands (Photo by Rene Nijhuis/Orange Pictures)

Sparta Nijkerk start met een thuiswedstrijd. De ploeg van Eric Speelziek moet nu, door het twee keer vroegtijdig stilzetten van de competitie, weer op jacht naar een ticket voor de Tweede Divisie. De trainer stelde recent in diverse media echter hardop de vraag of zijn spelers momenteel nog net zo hongerig zijn als bij de start van de voorgaande seizoenen. Tijdens de Harry Hamstra Cup wist het te winnen van DVS’33, maar de uitslag van 3-2 gaf niet echt goed de verhoudingen weer op het veld. De tegenstander in de eerste speelronde is ODIN’59 die meerdere sterkhouders zag vertrekken. Waar de twee ploegen twee seizoenen nog streden om de titel in de Derde Divisie is het nu maar de vraag of de ploeg uit Heemskerk een soortgelijke rol kan spelen in het aanstaande seizoen.

Na een extreem lange pauze en twee abrupt afgebroken seizoenen is het moeilijk om aan te kunnen wijzen wie er dit seizoen mee gaat doen om de prijzen en wie er zal moeten strijden om degradatie naar de hoofdklasse. DVS’33 is echter een ploeg die bij de start van het seizoen door menigeen ingevuld zal worden als kandidaat voor promotie. Dat zal nu niet anders zijn. De ploeg uit Ermelo moet op bezoek naar de amateurtak van Ajax dat zijn wedstrijden speelt op De Toekomst. Waar bij iedere wedstrijd van deze zaterdag publiek aanwezig mag zijn is dat in Amsterdam niet het geval. De poorten blijven er gesloten.

Naast het al genoemde Sparta Nijkerk en DVS’33 is als men kijkt naar de beschikbare selecties Sportlust’46 op voorhand misschien wel de favoriet als het gaat om de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Zo werden onder andere Mo Bendadi van TEC en Quincy Arends van DOVO aan de al aanwezige sterke selectie toegevoegd. De ploeg kwam in de eerste (vooruitgeschoven) wedstrijd van de competitie niet verder dan een 0-0 tegen G.O.E.S. maar in Zeeland moest men ruim tachtig minuten voetballen met een man minder. Zaterdag tegen SteDoCo zal pas echt duidelijk worden wat de kracht is van de ploeg van trainer/coach Patrick Loenen.

Naast de al genoemde wedstrijden staan de volgende confrontaties op het programma:
Excelsior’31 – Ter Leede
Harkemase Boys – GOES
Hoek – Barendrecht
FC Lisse – ACV
Staphorst – VVSB

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS