Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: De bal gaat eindelijk weer rollen

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: De bal gaat eindelijk weer rollen

De weken van voorbereiden op het nieuwe seizoen zijn dan eindelijk voorbij. Op zaterdag 24 augustus 2019 gaat de bal weer rollen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en strijden de teams om promotie en degradatie. Dit seizoen zijn er maar liefst zeven nieuwe ploegen te bewonderen in een competitie die waarschijnlijk ook nu weer voldoende stof op zal leveren voor discussie. Net zoals in het seizoen 2018/2019 zal er wekelijks een voorbeschouwing te lezen zijn op de komende speeldag.

Mentaliteit
Het is lastig om een voorbeschouwing te schrijven voor een eerste speeldag, iedere club begint weer op nul en veel ploegen mogen hopen een grote rol van betekenis te spelen in de top van de ranglijst. Vanzelfsprekend zijn er ploegen waarvan iets meer verwacht mag worden dan van de overige teams. Een van de teams die mee zou moeten doen in de bovenste regionen van de ranglijst is VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Divisie, maar wist na de komst van trainer Eric Meijers directe degradatie af te wenden. Zaterdag start men met een uitwedstrijd tegen Ter Leede dat de titel wist te pakken in de Hoofdklasse A. De rood-gelen werkten vorig seizoen een grote puntenachterstand weg op RKAV Volendam. Er staan dus twee ploegen tegenover elkaar die mentaal gezien ijzersterk zijn. Voor Rob Zandbergen is het duel extra speciaal, hij maakte in de zomer de overstap van Ter Leede naar VVSB.

Aanvallen
Een andere ploeg die hoogstwaarschijnlijk mee zal doen in de bovenste regionen is DVS’33 Ermelo. De ploeg van trainer/coach Richard Plug kende een slechte generale voor de start van het seizoen door de uitschakeling in de voorronde van de KNVB Beker door het Haagse Quick. Zaterdag mag het weer op het eigen sportpark aantreden en dan is de tegenstander SteDoCo. DVS ’33 had het voorgaande seizoen met onder andere Olivier Pilon (31 treffers) en Benjamin Roemeon (17 treffers) al niets te klagen over productiviteit, maar nu maakt ook Joshua Patrick deel uit van de selectie. Laatstgenoemde aanvaller was voor DOVO goed voor 37 doelpunten. SteDoCo wist ook zijn topscorer Joran Schröder te behouden en wist met Kyle Doesburg (HSV Hoek) en Wesley Meeuwsen (OJC Rosmalen) de aanvalslinie ook te versterken. De verwachting is dan ook dat dit duel wel eens kan zorgen voor de benodigde spanning en sensatie.

DOVO speelt na de open dag de eerste competitiewedstrijd tegen GOES, de ploeg die recent nog uitkwam in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. De vraag is dan ook hoe de Zeeuwse ploeg zich zal presenteren in een geheel nieuwe competitie met andere tegenstanders dan in de voorgaande jaren. Het team uit Veenendaal moet het nu doen zonder de doelpuntenmachine Joshua Patrick, maar tijdens de voorbereiding liet aanwinst Kevin Schmidt zien ook trefzeker te zijn. In Nijkerk staat een mooie wedstrijd op het programma tussen Sparta en degradant Barendrecht. Sparta Nijkerk schakelde zaterdag UNA uit in de beker (3-2) en de vraag is nu hoe men zich kan wapenen tegen Barendrecht dat nog niet kan beschikken over de ideale basiself.

Wat kilometers oostelijker treedt promovendus Excelsior’31 uit Rijssen aan tegen ODIN’59. De ploeg uit Heemskerk zag uit eigen initiatief het einde van de voorgaande competitie clubicoon Barry van Dijk vertrekken, de doelman deed uit eigen beweging een stapje terug en speelt nu zijn wedstrijden in het tweede elftal van zijn club. Jeffrey Klijbroek vertrok ook bij ODIN ’59, de clubtopscorer vervolgde zijn voetballeven bij FC Lisse. Verder ontvangt Harkemase Boys de uit Harderwijk afkomstige selectie van VVOG en moet FC Lisse op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen bij HSV Hoek. In Almere komt het beloftenteam van de betaaldvoetbalorganisatie uit tegen ONS Sneek.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag