Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Barendrecht de volgende halte voor Sparta Nijkerk en degradatiekraker in Zeeland

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Barendrecht de volgende halte voor Sparta Nijkerk en degradatiekraker in Zeeland

Zoals in iedere recente speelronde is het ook nu weer de vraag of er een ploeg is die lijstaanvoerder Sparta Nijkerk dwars kan zitten in de strijd om de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Alle ogen van de volgers van deze competitie zijn nu gericht op Barendrecht dat op het eigen sportcomplex de ongenaakbare ploeg van trainer Eric Speelziek zal ontvangen. De nummer twee DVS’33 moet uit bij SteDoCo op jacht naar de winst om in ieder geval de ‘druk’ nog een beetje te houden op de nummer één. In de onderste regionen staat een degradatiekraker op het programma. G.O.E.S. ontvangt DOVO.

Sparta Nijkerk is bezig aan een fantastische serie in de Derde Divisie, de laatste tien competitiewedstrijden werden winnend afgesloten. De spanning als het gaat om de titel is dan ook zo goed als verdwenen al zal men in Nijkerk nog een slag om de arm willen  houden. De vraag blijft echter hoe de ploeg er mee om zal gaan als het plotseling wel tegen een nederlaag aan zal lopen. Kijkend naar de sterke selectie zal dit hoogstwaarschijnlijk geen inleiding zijn voor een groot verval, maar uit het verleden zijn er natuurlijk voldoende voorbeelden te noemen van ploegen die ondanks een grote voorsprong alsnog een titel wisten te verspelen. Zaterdag reist men af naar Barendrecht, de nummer acht op de ranglijst. Deze ploeg pakte vier punten uit de laatste twee wedstrijden waarbij het ook de uitwedstrijd wist te winnen van Harkemase Boys (1-2). De eerdere krachtmeting tussen deze twee ploegen dit seizoen eindigde in een 3-2 zege voor Sparta Nijkerk. Destijds waren Adriaan Kruisheer, Maurice de Ruiter en Jesse Buitenhuis trefzeker voor de koploper en kwamen de treffers van Barendrecht op naam van Peter de Lange en Yarick Dorst.

DVS’33 wist in de voorgaande speelronde met fraaie cijfers af te rekenen met concurrent ODIN’59 (4-1). De aan het einde van het seizoen vertrekkende Joshua Patrick was goed voor twee doelpunten. De ploeg uit Ermelo moet nu op bezoek bij het laaggeklasseerde SteDoCo en alles minder dan drie punten zal voelen als een nederlaag. DVS’33 kijkt tegen een achterstand aan van tien punten op Sparta Nijkerk en iedere misstap is er in deze fase van de competitie één te veel. SteDoCo leek vorige week op weg naar een mooie uitzege bij Ter Leede toen het na vijftig minuten spelen op een riante voorsprong stond van drie doelpunten, In de laatste acht minuten verspeelde men echter alsnog de zege (3-3). De ploeg zal er zaterdag dus op gebrand zijn om een goed resultaat te halen tegen DVS’33. In augustus van het vorige jaar wist DVS’33 thuis drie punten te pakken tegen de komende tegenstander (1-0). De beslissende treffer kwam toen op naam van Jorran van Santen.

In Zeeland staan de nummers veertien en vijftien tegenover elkaar. G.O.E.S. heeft momenteel een voorsprong van vier punten op DOVO waardoor de ploeg uit Veenendaal ten koste van alles moet voorkomen dat het zaterdagmiddag na negentig minuten met lege handen staat. De stand op de ranglijst is dus in het voordeel van G.O.E.S. maar ook de eerdere tweestrijd dit seizoen. Destijds ging DOVO verrassend onderuit op eigen veld (2-3), dit toen mede door twee doelpunten van Steve Schalkwijk. G.O.E.S. verloor in speelronde 17 van Sparta Nijkerk (3-0) en DOVO ging thuis onderuit tegen Ajax (2-3). Er staat dus veel op het spel in Zeeland en helemaal voor de vereniging uit Veenendaal.

Overige wedstrijden:
FC Lisse – Hoek
ODIN’59 – Ter Leede
VVOG – Harkemase Boys
ONS Sneek – Jong Almere City
VVSB – Excelsior’31

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag