donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Alle ogen zijn gericht op ODIN'59

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Alle ogen zijn gericht op ODIN’59

ODIN’59 kent tot dusver een uitstekend seizoen en is met speelronde 24 op het programma nog de enige serieuze uitdager van lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. De ploeg uit Heemskerk moet op bezoek bij Barendrecht en alleen een overwinning kan de spanning bovenin laten bestaan. In de onderste regionen is een hevige strijd gaande om nacompetitie voetbal te ontlopen. VVSB moet naar G.O.E.S. , Ter Leede zal strijden om de punten tegen Ajax en Excelsior’31 ontvangt SteDoCo.

Sparta Nijkerk deed zaterdag uitstekende zaken in de strijd om de titel. In Ermelo werd de topper winnend afgesloten tegen DVS’33 (0-1). In een wedstrijd die op weg leek naar een doelpuntloze puntendeling werd in de blessuretijd alsnog beslist door Maurice de Ruiter (foto). Dit was na vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer een driepunter voor de Spartanen die daarmee de voorsprong op DVS’33 wist te vergroten tot tien punten en dat met één wedstrijd minder gespeeld, De komende tegenstander ONS Sneek lijkt op weg naar de Hoofdklasse. De ploeg bezet de zestiende plaats met zeven punten achterstand op DOVO die momenteel bivakkeren op een plaats die in ieder geval nog de nacompetitie als strohalm zal betekenen. De ploeg uit Friesland speelde de laatste drie wedstrijden gelijk, telkens was de uitslag 1-1. De eerdere ontmoeting tussen ONS Sneek en Sparta Nijkerk eindigde in 1-4. In het laatste half uur werd destijds het verschil gemaakt door doelpunten van Burgerhout, Bendadi en Van Groen.

ODIN’59 mag de laatste weken met recht een doelpuntenmachine genoemd worden. In de laatste vijf wedstrijden wist men 22 keer het net van de tegenstander te vinden. Men wist in deze wedstrijden minimaal drie keer te scoren en haalde ook eenmaal uit met een 8-0 zege op Ter Leede. Tegenstander Barendrecht wist zich op te werken naar de zesde plaats op de ranglijst, maar het ging vorige week in en tegen Lisse onderuit (1-0) en de week daarvoor was er een puntendeling tegen Ajax (1-1). Dit seizoen stonden de twee ploegen al twee keer tegenover elkaar. ODIN’59 was thuis in de strijd om de KNVB Beker met 4-3 te sterk na verlenging, maar in competitieverband ging het in eigen huis onderuit tegen Barendrecht (3-4), dit ondanks twee treffers van Thom de Vries (foto). Voor Barendrecht was in laatstgenoemde wedstrijd Peter de Lange twee keer trefzeker. Doelpunten mogen komende zaterdag dus verwacht worden in Barendrecht waarbij een overwinning voor ODIN’59 broodnodig is om de droom op meer dan de tweede plaats levend te kunnen houden.

Nummer dertien Ter Leede wist recent verrassend drie punten te pakken in Zeeland tegen Hoek (1-4). Door deze overwinning is de achterstand op de nummer tien Excelsior’31 nog slechts drie punten en lijkt directe handhaving weer mogelijk. Nu ontvangt men op het eigen sportcomplex concurrent Ajax waardoor men bij een eventuele overwinning een mooie stap kan zetten op de ranglijst.  De maker van de openingstreffer tegen Hoek, Robert Steemers, keek recent al met Voetbal247 vooruit naar de komende confrontatie met de amateurtak van Ajax. De wedstrijd in Amsterdam werd door Ajax gewonnen door een treffer in de slotfase van Blommestijn (2-1). ,,Tegen Ajax zal het een open wedstrijd worden. In de uitwedstrijd in Amsterdam ging het gelijk op, maar maakte Ajax in de laatste minuut de winnende treffer. Het zal zeker een lastig potje worden, maar als wij zo spelen zoals tegen Hoek dan heb ik er zeker vertrouwen in dat wij de drie punten pakken en steeds meer richting een veilige plek gaan.”

VVSB moet op bezoek naar G.O.E.S. in de wetenschap dat de eerste wedstrijd in Noordwijkerhout gewonnen werd door de Zeeuwen (0-2). Het goed op elkaar ingespeelde duo Daniel Wissel en Steve Schalkwijk waren destijds de makers van de doelpunten. De ploeg van trainer/coach Richard Plug staat twee punten achter op Ter Leede en puntenverlies moet dan ook ten koste van alles voorkomen worden. Excelsior’31 ontvangt concurrent SteDoCo. De ploeg uit Rijssen won op 31 augustus 2019 de uitwedstrijd door treffers van Ezafzafi en Boeloerditi (0-2).

Overige wedstrijden:
DOVO – FC Lisse
VVOG – Hoek
Jong Almere City – DVS’33

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD