vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Alle ogen gericht op stuntploeg DVS'33 dat...

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Alle ogen gericht op stuntploeg DVS’33 dat stuit op Sparta Nijkerk

Na een week zonder competitievoetbal, maar met een doordeweekse bekerronde staat zaterdag speelronde nummer tien op het programma in de Derde Divisie. Het meest in het oog springende affiche is zonder twijfel de confrontatie in Ermelo tussen DVS’33 en Sparta Nijkerk. De thuisploeg heeft het in eigen hand of het weer aansluiting krijgt met de uitgesproken favoriet voor de titel of dat de achterstand op zal lopen naar negen punten. Naast deze topper is ook het treffen tussen Excelsior’31 en FC Lisse een duel dat gezien de stand op de ranglijst tot de verbeelding spreekt. 

Sparta Nijkerk is samen met Sportlust’46 lijstaanvoerder van de Derde Divisie en het wist tot nu toe zes punten meer bijeen te voetballen dan de komende tegenstander DVS’33. Laatstgenoemde ploeg wist enkele dagen geleden in de strijd om de KNVB Beker te stunten tegen FC Eindhoven waar Sparta Nijkerk het onderspit moest delven tegen ADO Den Haag. Het vertrouwen in een goed resultaat zal dus zeker aanwezig zijn bij de ploeg van trainer/coach Peter Wesselink. De Spartanen verloren niet alleen de bekerwedstrijd, maar men stond ook met lege handen in speelronde negen. In eigen huis ging het verrassend onderuit tegen Hoek (1-2). Zaterdag staan er dus op papier twee sterke ploegen op het veld met als inzet meedoen of voorlopig even afhaken. Kijk daarbij ook nog eens naar de laatste confrontatie tussen de twee verenigingen die een jaar geleden eindigde in een 5-2 zege voor DVS’33 en je hebt fantastische ingrediënten voor een spektakelstuk.

NIJKERK, NETHERLANDS – AUGUST 21: Players of Sparta Nijkerk celbrating the 1-0 during the Dutch competition 3e divisie A match between Sparta Nijkerk and Odin 59 at Sportpark De Ebbenhorst on August 21, 2021 in Nijkerk, Netherlands (Photo by Patrick Goosen/Orange Pictures)

In Rijssen staan de nummers drie en vier van de competitie tegenover elkaar. Excelsior’31 en FC Lisse wisten uit de eerste negen gespeelde wedstrijden zeventien punten te pakken, slechts drie minder dan Sparta Nijkerk en Sportlust’46. De ploegen zullen dus met een schuin oog kijken naar het resultaat dat de Spartanen al dan niet weten te boeken in Ermelo. Excelsior’31 en FC Lisse kwamen midweeks niet in actie voor de KNVB Beker en er was dus ruimte voldoende om zich voor te bereiden op de eerstvolgende wedstrijd in de Derde Divisie. De ploeg uit Rijssen wist de laatste twee duels winnend af te sluiten, daarbij moet wel aangetekend worden dat het ging om tegenstanders uit het rechterrijtje te weten Ajax en G.O.E.S. Tegenstander FC Lisse is de laatste vier wedstrijden ongeslagen, de meest in het oog springende prestatie was de uitzege op DVS’33.

LISSE, NETHERLANDS -SEPTEMBER 18: Remi van Ekeris of FC Lisse during the Dutch Derde Divisie match between FC Lisse and Hoek at Sportpark FC Lissse on September 18, 2021 in Lisse, Netherlands (Photo by Rob Romer/Orange Pictures)

In Zeeland staat een heuse degradatiekraker op het programma, als je daar al van zou kunnen spreken als een competitie pas negen wedstrijden onderweg is. Het thuisspelende G.O.E.S. wacht nog steeds op de eerste competitiezege van het seizoen. Het speelde wel vijf keer gelijk en moest vier keer het veld verlaten zonder één of meerdere punten. De hekkensluiter ontvangt VVOG dat vier punten meer wist te verzamelen maar de laatste twee duels ook onderuit ging, dit tegen Ter Leede en DVS’33. Een resultaat is voor beiden ploegen van groot belang, de vraag is dan natuurlijk of men op jacht zal gaan naar een driepunter of dat de angst zal regeren.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – ODIN’59
Staphorst – Hoek
SteDoCo – ACV Assen
Ter Leede – Harkemase Boys
VVSB – DOVO

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS