zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: wie houdt de reeks het langste vol?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: wie houdt de reeks het langste vol?

Vier clubs hebben na twee duels nog de volle score en dus is de vraag: wie van dit kwartet houdt dit het langste vol. Het verrassende Hercules? Het opgeleefde Blauw Geel’38? Of één van de usual suspects: OSS’20 en OFC?

Om te beginnen met die eerste. Hercules zag de nodige ervaring (terug)komen naar Utrecht, maar de start met zes punten en een doelsaldo van 7-0 zal de 138-jarige zelf toch ook hebben verrast. Zeker omdat de ploeg een week voor de competitiestart nog keihard op de snufferd ging in de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys. De volgende halte na Gemert en EVV is JOS Watergraafsmeer. De debutant uit Amsterdam sprokkelde vorige week zijn eerste puntje tegen ADO’20 en tekent daar misschien nu ook wel voor.

Voortekenen positief
Blauw Geel’38 doet een reprise van de seizoensstart van afgelopen seizoen. Toen startte de ploeg uit Veghel ook ijzersterk aan het seizoen, om daarna toch wat weg te zakken. De voortekenen zijn positief: tegenstander HSC’21 pakte nog geen punt en bovendien eindigden alle vijf eerdere ontmoetingen in een Brabantse zege.

Blauw Geel’38 begon met twee zeges sterk aan het seizoen. Jari Koenraat en Danny Verbakel vieren een doelpunt tegen Hoogland.

 

OSS’20 en OFC zijn het seizoen begonnen zoals je het een beetje van ze verwacht: met twee zeges. Echt flitsend en geweldig is het allemaal nog niet, maar in Oss en Oostzaan weten ze maar al te goed dat over 34 wedstrijden niet de wijze waarop de punten worden verzameld beslissend zijn, maar dát ze worden binnen gehengeld.

Met name OSS’20 krijgt wel een heel pittig potje voor de kiezen, want het uitduel tegen Quick (4 punten) is wel een echte test. OFC ontmoet thuis provinciegenoot Hollandia, dat vorige week de eerste winst van de competitie boekte tegen Unitas.

De onderkant
Dan het andere uiteinde van de ranglijst. Niet alleen HSC’21 wacht nog op het eerste punt, dat geldt ook voor Hoogland. De club uit de Amersfoortse suburbs had het vorig seizoen al lastig, maar hoopte met het aantrekken van enkele ervaren krachten beter voor de dag te komen. Op bezoek bij UNA probeert het in ronde drie dan toch van de nul af te komen.

ADO’20 en EVV verzamelden tot dusverre één puntje en proberen in hun onderlinge duel de eerste zege te boeken. Dat geldt ook voor Unitas, dat DEM op bezoek krijgt en Gemert, dat uit speelt tegen Groene Ster. Westlandia-Dongen tenslotte, is een duel tussen twee teams die beiden één keer wonnen en verloren.

Voetbal247 doet deze week uitgebreid verslag van:
– Hercules – JOS Watergraafsmeer (Justin Klein)
– Unitas – DEM (Herman van Diejen)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD