vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie: toppers van de vallende blaadjes

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: toppers van de vallende blaadjes

De blaadjes vallen nog maar net van de bomen, dus mogen we dan al wel serieus spreken van een topper? Is daar na drie wedstrijden al wat zinnigs over te zeggen. Misschien niet, maar we doen het gewoon lekker wel. Deze zondag staan er dus twee heuse toppers op het programma.

Bij OSS’20 tegen OFC past dat predicaat zeker, ook al is de competitie nog erg jong. Ook vorig seizoen stonden deze ploegen bovenin en ook vooraf werden ze getipt als titelkandidaat. OSS’20 gaat gewoon verder waarmee het de afgelopen competitie is gestopt: winnen. Drie wedstrijden, negen punten, met de regelmaat van een uurwerkje uit het duurdere segment. OFC verslikte zich vorige week half tegen Hollandia, maar staat met zeven uit drie ook weer gewoon op de plek waar het altijd staat.

Degelijke koploper
Dongen tegen Hercules is toch een wat minder typische topwedstrijd, al hebben we het over clubs die al even meedoen op dit niveau. Hercules verrast, vooral door de wijze waarop de punten worden verzameld. Na drie duels nog geen enkele tegentreffer, dat verraadt een flinke mate van degelijkheid. Dongen presenteert zich weer als ploeg om rekening mee te houden, wellicht zijn zij in staat de Utrechtse verdediging te doorklieven.

En uiteraard moet ook Blauw Geel’38 nog even worden vermeld. In Veghel zijn de doelpunten vooralsnog te geef. Twaalf treffers in drie duels, dan is het niet zo’n ramp dat je er vier tegen krijgt. Net als OSS’20 en Hercules heeft Blauw Geel’38 daardoor nog een honderd procent score. Eens kijken hoe dat vanmiddag gaat tegen EVV. Een ploeg die doorgaans de doelpunten niet zo snel incasseert, al ging het twee weken terug tegen Hercules wel op on-EVV’se wijze mis: 5-0.

Vroege degradatiekraker
Helemaal onderaan de ranglijst vinden we toch wel enigszins verrassend de naam van HSC’21. Het draait nog niet echt lekker in Haaksbergen, al had de ploeg al wel een lastig programma. Als we al over toppers mogen spreken, mag het duel tegen Hoogland al wel een vroege degradatiekraker genoemd worden. Ook Hoogland pakte immers nog maar één punt, als was dat wel een knappe, vorige week bij UNA.

De overige wedstrijden bevinden zich in het niemandsland tussen kop en staart. Zoals de in ere herstelde Noord-Hollandse derby tussen Hollandia en ADO’20, het debutantenbal in Amsterdam tussen JOS Watergraafsmeer en Unitas en de duels DEM-UNA, Gemert-Westlandia en Groene Ster-Quick.

Voetbal247 doet deze week uitgebreid verslag van:
Hoogland – HSC’21 (Justin Klein)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD