Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk wacht lastige klus tegen Jong Groningen en concurrent Quick Boys naar Groesbeek

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk wacht lastige klus tegen Jong Groningen en concurrent Quick Boys naar Groesbeek

Speelronde 29 in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal kan gezien worden als een fraai voorgerecht als het gaat om de strijd om de titel. Zaterdag 20 april 2019 staat namelijk de kraker tussen Quick Boys en Noordwijk op het programma en de resultaten die komende zaterdag behaald zullen worden door de titelkandidaten is van groot belang voor de spanning die op dat duel zal komen te staan. De koploper ontvangt Jong Groningen en daarmee dus de ploeg die in het kalenderjaar 2019 nog altijd de ongeslagen status bezit. Concurrent Quick Boys lijkt het op het eerste gezicht wat eenvoudiger te krijgen om de drie punten binnen te slepen, men mag in Groesbeek aantreden tegen degradatiekandidaat Achilles’29.

Jong Groningen verloor dit jaar zoals gezegd nog geen competitiewedstrijd en wist in Katwijk op 2 februari 2019 af te rekenen met Quick Boys (0-2). De doelpunten kwamen toen op naam van Daniel Bouman en Michael Breij. Noordwijk zal dan ook naar verwachting alle zeilen bij moeten zetten om de broodnodige drie punten binnen te kunnen slepen. Emiel Wendt, aanvoerder van de koploper, toonde zich recent tegenover Voetbal247 zeer realistisch ten aanzien van de titelstrijd. ,,We hebben nu een mooie uitgangspositie voor de komende zes wedstrijden, er zijn echter geen eenvoudige wedstrijden meer”, aldus de speler van Noordwijk. Laatstgenoemde ploeg won de laatste drie wedstrijden tegen respectievelijk De Dijk (1-5), ONS Sneek (2-1) en Achilles’29 (1-3).

Achilles’29 won in de voorgaande speelronde de belangrijke degradatiekraker van Eemdijk. De vreugde ten aanzien van dit resultaat duurde niet lang omdat de club uit Groesbeek door de KNVB bestraft werd met één punt aftrek. Door deze beslissing staat de club nu niet meer boven Eemdijk, maar er één plaats onder. Quick Boys komt zaterdag op bezoek in de wetenschap dat de eerste confrontatie eindigde in een 6-0 overwinning. Ricardo Kuijenhoven was destijds twee keer trefzeker. De Katwijkers zijn ‘verplicht’ om de drie punten mee naar huis te nemen om druk te blijven houden op Noordwijk. Achilles’29 heeft de punten ook hard nodig in de strijd om directe degradatie te voorkomen.

Eemdijk en FC Lisse staan zaterdag ook tegenover elkaar. Eerstgenoemde club verloor de laatste drie wedstrijden na een eerdere uitstekende periode waarin het negen punten wist te pakken uit drie duels. Vooral de laatste nederlaag tegen Achilles’29 (0-2) deed pijn bij de huidige nummer zestien van de Derde Divisie. Een overwinning had de ploeg van trainer/coach Ruud van de Geest namelijk dichterbij de nacompetitie gebracht. Tegenstander FC Lisse heeft weinig meer om voor te spelen, de ploeg bezet de tiende plaats in de competitie en in de strijd om de derde periodetitel is men terug te vinden op plaats zeven. De spelers en toeschouwers van Eemdijk zullen met weinig plezier terugdenken aan de eerdere confrontatie tussen de twee ploegen. Na 79 minuten spelen stond toen in Lisse een tussenstand van 1-3 op het scorebord. Toen het eindsignaal klonk mocht FC Lisse echter met de drie punten van het veld stappen (4-3), De winnende treffer kwam op naam van Lars Rauws.

ASWH doet nog altijd serieus mee als het gaat om de derde periodetitel. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht wist twaalf punten te pakken uit vijf wedstrijden, slechts één minder dan de koploper in dit klassement Jong Groningen. Zaterdag ontvangt het DVS’33 dat door de recente nederlaag tegen Harkemase Boys definitief afhaakte in de strijd om het kampioenschap (0-2). De vereniging uit Ermelo was in november veel te sterk voor ASWH (5-1). Olivier Pilon was in deze wedstrijd goed voor twee treffers.

Overige wedstrijden:
Ajax (am) – SteDoCo
Harkemase Boys – De Dijk
Hoek – SJC Noordwijk
DOVO – ONS Sneek
VVOG – ODIN’59

Meer over Derde Divisie Zaterdag