Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk op jacht naar punten in Harderwijk en Bollenstreekderby voor Quick Boys

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk op jacht naar punten in Harderwijk en Bollenstreekderby voor Quick Boys

Noordwijk en Quick Boys spelen beiden nog vier finales met als inzet de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Dat de spanning bovenin de ranglijst nog altijd uitermate spannend is komt op het conto van de ploeg uit Katwijk die twee weken geleden de topper tegen de lijstaanvoerder winnend af wist te sluiten (2-0). Noordwijk moet in speelronde 31 op bezoek bij VVOG en Quick Boys moet de broodnodige drie punten pakken in en tegen Lisse. Naast de strijd om de titel is er vanzelfsprekend ook extra aandacht voor de strijd om de derde periodetitel. Titelkandidaat Quick Boys bezet de eerste plaats in deze periode met twee punten voorsprong op ASWH. Laatstgenoemde vereniging moet op bezoek bij Eemdijk dat zo goed als zeker lijkt te zijn van het verplichte extra toetje, de play offs tegen degradatie.

Op veld 1 van Sportpark De Strokel moet Noordwijk op jacht naar een overwinning tegen de nummer veertien van de ranglijst. VVOG lijkt zeker van nog een jaar Derde Divisie-voetbal, met nog vier wedstrijden te gaan heeft men een voorsprong van negen punten op SJC Noordwijk en Eemdijk. Deze twee ploegen mogen zich op gaan maken voor de nacompetitie waarin het een poging moet ondernemen om degradatie naar de hoofdklasse te voorkomen. De ploeg uit Harderwijk ging de laatste drie wedstrijden onderuit waarbij men in de laatste twee duels veel doelpunten moest incasseren. ONS Sneek was met 7-0 te sterk en ODIN’59 met 0-5. De vraag is wat de reactie zal zijn van Noordwijk nadat het in de voorgaande ronde verzuimde om Quick Boys van zich af te schudden. In het voordeel van de ploeg spreekt dat men het hele seizoen al een zeer stabiele indruk maakt en ook na een nederlaag steevast een zege wist te boeken. De koploper heeft nu nog een voorsprong van twee punten op de nummer twee. De eerste confrontatie in Noordwijk werd een ruime overwinning voor deze ploeg tegen VVOG (6-1). Na 39 minuten spelen stond destijds de tussenstand van 5-0 al op het scorebord.

De kraker van speelronde 31 is toch zonder twijfel de Bollenstreekderby tussen FC Lisse en Quick Boys. Laatstgenoemde ploeg wist de laatste zes wedstrijden winnend af te sluiten waardoor het weer helemaal terug is in de strijd om de titel en de daarbij behorende promotie naar de Tweede Divisie. FC Lisse is wat wisselvalliger, maar won op 16 maart 2019 wel de uitwedstrijd tegen Noordwijk (0-1). Quick Boys is dus gewaarschuwd voor de streekgenoot die met de huidige tiende plaats op de ranglijst weinig tot niets meer te winnen of te verliezen heeft. In oktober stonden de twee ploegen ook tegenover elkaar en toen pakte Quick Boys de drie punten door doelpunten van Jesse van Nieuwkerk, Raymond Baten en Dennis Kaars (3-0). Zoals al eerder aangegeven moet Quick Boys de drie punten pakken en hopen dat Noordwijk steken laat vallen in Harderwijk.

Als we alleen kijken naar de stand op de ranglijst, de vorm en de onderlinge resultaten zou het niet anders kunnen zijn dan dat ASWH de drie punten op gaat halen bij Eemdijk. Gelukkig is niets zeker in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en is een stunt voor de thuisspelende formatie zeker niet uitgesloten. Dit omdat Eemdijk recent met grote cijfers wist te winnen bij SJC Noordwijk (0-5), maar zeker omdat men er in eigen huis in slaagde om FC Lisse met een nederlaag naar huis te sturen (3-0). In deze wedstrijd was Yannick Bouw twee keer trefzeker voor de nummer vijftien van de ranglijst. ASWH is bezig aan een indrukwekkende serie, uit de laatste vijf wedstrijden werden dertien punten gehaald. Tegen hekkensluiter De Dijk won men met maar liefst 0-7, met vier doelpunten van Ismail Yildirim. ASWH is uitermate kansrijk in de strijd om de derde periodetitel en Eemdijk lijkt veilig waardoor de druk vooral bij de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht zal liggen. In 2018 won ASWH met een half dozijn treffers van de komende tegenstrever (6-0). Opvallend is dat toen de al genoemde Yildirim drie keer het net van de tegenstander wist te vinden.

Overige wedstrijden:
Hoek – SteDoCo
ODIN’59 – De Dijk
SJC Noordwijk – DVS’33
DOVO – Ajax
ONS Sneek – Jong Groningen
Achilles’29 – Harkemase Boys

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag