Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk op bezoek bij degradatiekandidaat en winst absolute noodzaak voor DVS’33 en Quick Boys

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk op bezoek bij degradatiekandidaat en winst absolute noodzaak voor DVS’33 en Quick Boys

Speelronde 26 staat voor de deur in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en de grote vraag is dan vanzelfsprekend of Noordwijk zich kan herstellen van de recente uitglijder tegen FC Lisse (0-1). Concurrenten Quick Boys en DVS’33 wisten te profiteren van de misstap van de lijstaanvoerder al moest de ploeg uit Ermelo genoegen nemen met een puntendeling in de Veluwse Derby tegen VVOG (1-1). Opvallend is dat FC Lisse nu de strijd aan moet binden met DVS’33. Noordwijk gaat op bezoek bij de nummer zeventien Achilles’29 en het recent goed presterende Eemdijk ontvangt in eigen huis Quick Boys. Voldoende dus weer om naar uit te kijken in de Derde Divisie.

Noordwijk zal in Groesbeek pas aan de aftrap verschijnen om 18:00 uur. De ploeg is op dat moment dus op de hoogte van de resultaten die geboekt zijn door de concurrenten DVS’33 en Quick Boys. Als we alleen naar de stand op de ranglijst kijken moet Noordwijk in staat geacht worden om de drie punten weer mee naar huis te nemen. Tegenstander Achilles’29 bezet de zeventiende plaats en het ging in de vorige speelronde hard onderuit tegen SteDoCo (4-0). De laatste thuiswedstrijd werd echter wel afgesloten met een zege, tegenstander was toen De Dijk (1-0). Noordwijk zal gezien de statistieken waarschijnlijk blij zijn dat het nu aan moet treden op vreemde bodem. Drie van de vier laatste thuiswedstrijden werden verloren. In uitwedstrijden wist de ploeg altijd met één of meer punten het speelveld te verlaten. De eerste confrontatie tussen de twee ploegen eindigde in een 4-0 zege voor Noordwijk. De doelpunten kwamen toen op naam van Wendt, Westdijk, James en Van Staveren.

Het in een uitstekende vorm verkerende Eemdijk ontvangt Quick Boys. Indien de wedstrijd enkele weken geleden op het programma had gestaan was een overwinning van de ploeg uit Katwijk zonder twijfel een ‘zekerheidje’ zijn geweest, nu aangekomen in de maand maart van 2019 is dat toch wel anders. De thuisspelende ploeg is verwikkeld in een hevige strijd om directe degradatie te voorkomen en wist de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten. De Dijk, ODIN’59 en Ajax werden verslagen. Quick Boys staat nog maar vijf punten achter Noordwijk en won vorige week met ruime cijfers van DOVO (5-0). Quick Boys won in oktober van het vorige jaar met 6-3 van de komende tegenstander. Yannick Bouw (Eemdijk) en Kelvin Maynard (Quick Boys) waren destijds goed voor twee treffers. De belangen zijn duidelijk de ploegen zullen geen genoegen nemen met een puntendeling, dus spektakel lijkt aanstaande tussen Eemdijk en Quick Boys.

DVS’33 kwam tegen VVOG niet verder dan een gelijkspel waardoor het de achterstand op Noordwijk slechts met één punt wist te verkleinen. De nummer twee op de ranglijst staat zaterdag tegenover een uiterst gemotiveerde tegenstander. Dit heeft alles te maken met de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen. DVS’33 was toen met een monsterscore veel te sterk voor de tegenstrever uit Lisse (9-1). Oktay Öztürk werd na afloop vier keer op het wedstrijdformulier gezet als doelpuntenmaker. Niet alleen de grote nederlaag zal FC Lisse motiveren, maar ook de wetenschap dat het kon winnen van Noordwijk (0-1) zal het vertrouwen groter gemaakt hebben binnen de ploeg. Samengevat zal de club uit Ermelo de handen waarschijnlijk vol hebben aan FC Lisse.

Hoek moet strijden om de punten en zal dat zaterdag in eigen huis doen tegen de talenten van FC Groningen. Waar de nummer vier van de ranglijst de laatste twee wedstrijden onderuit ging tegen Ajax (3-1) en DVS’33 (1-2) wist Jong Groningen de laatste vier wedstrijden te winnen. In 2019 werd nog geen competitiewedstrijd verloren door deze ploeg in de Derde Divisie. Een lastige opgave dus voor de thuisploeg die momenteel acht punten achter staat op Noordwijk en drie op de al genoemde nummers twee en drie. De eerste wedstrijd in Groningen eindigde in een gelijkspel (2-2).

Hekkensluiter De Dijk reist zaterdag af naar Harderwijk om daar te spelen tegen VVOG. Laatstgenoemde ploeg wist recent enigszins verrassend een punt te pakken tegen DVS’33 (1-1) en is nu te vinden op de veertiende positie, dit met een ruime marge van acht punten verschil op SJC Noordwijk. In de eerdere confrontatie ontsnapte VVOG in Amsterdam in de slotfase aan een nederlaag door de gelijkmaker van Caifano Latupeirissa (3-3). Voor De Dijk was Kubilay Koylu toen goed voor twee treffers. De Amsterdammers hebben de punten hard nodig om directe degradatie te voorkomen, maar men stond de laatste twee wedstrijden met lege handen.

SJC Noordwijk heeft zes punten voorsprong op de nummer zeventien Achilles’29, maar ook een achterstand van acht punten op de veilige veertiende plaats. Het ontmoet nu SteDoCo dat op een keurige vijfde plaats staat en in de vorige speelronde afrekende met een andere degradatiekandidaat Achilles’29 (4-0). SJC wist op 9 februari 2019 voor de laatste keer punten te pakken en dat was ook tegen de ploeg uit Groesbeek (4-2). SteDoCo won de thuiswedstrijd van de vereniging uit Noordwijk met 5-1, dit onder andere door twee doelpunten van Guytano dos Santos.

Naast de genoemde wedstrijden staan ook de wedstrijden Harkemase BoysAjax, DOVOASWH en ODIN’59ONS Sneek op het programma.

Meer over Derde Divisie Zaterdag