Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk en Quick Boys ontmoeten laagvliegers; lastige uitwedstrijd voor DVS’33

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Noordwijk en Quick Boys ontmoeten laagvliegers; lastige uitwedstrijd voor DVS’33

Speelronde zestien betreft de laatste speeldag van de Derde Divisie zaterdag van het jaar 2018. Voordat alles en iedereen terug gaat blikken op de gebeurtenissen van dit jaar kijken wij nog even vooruit naar de confrontaties die nog op het programma staan. Lijstaanvoerder Noordwijk en de nummer twee Quick Boys sluiten af met een thuiswedstrijd tegen laagvliegers De Dijk en SJC Noordwijk. Concurrent DVS’33 moet op bezoek bij Harkemase Boys en Hoek reist af naar Harderwijk om daar voor de punten te strijden tegen VVOG. Hekkensluiter Eemdijk moet op bezoek bij de nummer zestien van de ranglijst Achilles’29.

Noordwijk start de laatste speelronde van het jaar in de wetenschap dat het twee punten voorsprong heeft op de nummer twee Quick Boys. Als er alleen naar de ranglijst gekeken zou worden lijkt de koploper een eenvoudige middag tegemoet te gaan tegen de nummer zeventien. De Dijk wist in de voorgaande speelronde echter voor een verrassing te zorgen door één punt te pakken in eigen huis tegen Quick Boys (2-2). De gelijkmaker kwam op naam van Mick Christophersen. De doelpuntenmaker was een weer eerder drie keer trefzeker toen de ploeg de uitwedstrijd van ASWH wist te winnen (1-4). Noordwijk ontsnapte zaterdag aan puntenverlies bij ONS Sneek, een rode kaart van Serge Fatima van de formatie uit Friesland was het breekpunt. De koploper wist door veel strijd te leveren een achterstand om te buigen naar een zege (1-2). Brayen Brocker (foto) was niet voor de eerste keer dit seizoen verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Quick Boys ontmoet zoals gezegd ook een ploeg die momenteel terug te vinden is in de onderste regionen van de ranglijst. De ploeg uit Katwijk leek vorige week op weg naar een eenvoudige zege bij De Dijk, maar het verspeelde een 0-2 voorsprong en kon met slechts één punt in de tas het speelveld verlaten (2-2). Door dit resultaat zag de ploeg concurrent Noordwijk uitlopen naar een voorsprong van twee punten. Tegenstander SJC Noordwijk heeft een voorsprong van acht punten op de nummer zestien Achilles’29, maar slechts één punt op Ajax dat op de vijftiende positie terug te vinden is. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten tegen VVOG (2-1) en Eemdijk (2-3). SJC lijkt de juiste vorm te pakken te hebben en men zal dan ook niet echt blij zijn met de naderende winterstop.

Harkemase Boys tegen DVS’33 is de confrontatie die voor de twee ploegen bepalend kan zijn voor het verdere verloop van de competitie. De ploeg uit Ermelo moet winnen om druk te houden op de nummers één en twee van de ranglijst, De thuisploeg kan, afhankelijk van resultaten op de andere velden, het jaar 2018 afsluiten als de nummer drie van de Derde Divisie. Opvallend is dat de twee confrontaties in het seizoen 2017/2018 steeds werden gewonnen door de uitspelende ploeg. DVS’33 staat slechts op vier punten afstand van koploper Noordwijk. De laatste drie wedstrijden werden winnend afgesloten. Op 17 november ging de ploeg wel onderuit bij DOVO (4-2), maar de veel scorende ploeg (53 treffers) lijkt de juiste vorm te hebben om het de nummer vijf Harkemase Boys lastig te maken. De thuisploeg pakte negen punten uit de laatste drie wedstrijden, al werd de laatste zege op Jong FC Groningen pas veiliggesteld in de slotminuut (0-1).  DVS’33 maakte het zaterdag ook uitermate spannend in de wedstrijd tegen SteDoCo. Olivier Pilon (foto) was in de slotfase verantwoordelijk voor de beslissende treffer (1-0).

Hoek, de nummer vier van de ranglijst moet op bezoek bij VVOG dat te vinden is op de dertiende plaats in de Derde Divisie. De ploeg van trainer/coach Dennis de Nooijer wist zaterdag één punt te pakken in een spectaculair duel met Achilles’29 (4-4). De drie wedstrijden daarvoor werd afgerekend met respectievelijk overwinningen op ODIN’59, SJC Noordwijk en ONS Sneek. VVOG ging onderuit tegen SJC Noordwijk dit nadat het een week eerder de drie punten wist te pakken tegen ONS Sneek (2-1).

In Veenendaal staan zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die gezien de recente resultaten goed in vorm zijn. DOVO won de laatste vijf wedstrijden en boekte onder andere een overtuigende zege op DVS’33. Door de uitstekende resultaten steeg de ploeg van trainer Gert Kruys naar de zesde plaats op de ranglijst, drie plaatsen hoger dan de komende tegenstander FC Lisse. Joshua Patrick (foto) is een van de sterkhouders van het team uit Veenendaal, hij wist in de laatste vier wedstrijden zeven keer het net van de tegenstander te vinden. Recent werd door de club bekend gemaakt dat de veel scorende speler ook volgend seizoen te bewonderen zal zijn in het rode shirt.  FC Lisse speelde recent gelijk tegen ASWH (2-2), maar won de drie wedstrijden die het daarvoor speelde tegen Achilles’29, Eemdijk en Jong FC Groningen.

Niet alleen is er voldoende spanning bovenaan de ranglijst, maar ook de strijd om degradatie te voorkomen is heftig te noemen. Achilles’29, nummer zestien, staat slechts op drie punten afstand van hekkensluiter Eemdijk. Bij laatstgenoemde club heeft het op non-actief zetten van trainer Hans van Arum nog niet de gewenste ommekeer gebracht, maar zaterdag is het er op of eronder voor Eemdijk. Laatstgenoemde ploeg verloor de laatste vijf wedstrijden terwijl Achilles’29 aan een betere periode bezig is. De degradatiekandidaat uit Groesbeek wist in de laatste vijf wedstrijden vijf punten te pakken waardoor het totaal nu op acht staat.

Kevin Schmidt van Achilles’29 was zaterdag tegen Hoek één keer trefzeker

Verder spelen de amateurs van Ajax om 14:30 uur tegen het talententeam van FC Groningen. ASWH (12) ontvangt ODIN’59 (8) en SteDoCo (7) zal met ONS Sneek (11) strijden om de punten.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag