dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkVOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Kan Noordwijk profiteren van topaffiche in Veenendaal tussen...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Kan Noordwijk profiteren van topaffiche in Veenendaal tussen DOVO en Quick Boys?

Noordwijk en Quick Boys wisten in de voorgaande speelronde van de Derde Divisie met ruime cijfers af te rekenen met respectievelijk Achilles’29 (4-0) en Eemdijk (6-3) waardoor beiden ploegen nog altijd zonder nederlaag zijn. Noordwijk lijkt in speelronde tien met een uitwedstrijd tegen FC Lisse op papier een mindere tegenstander te treffen dan concurrent Quick Boys dat op vreemde bodem aan moet treden tegen DOVO. Naast oog voor de koplopers in de competitie kijken we ook vooruit naar de degradatiekraker tussen Eemdijk en De Dijk.

DOVO – Quick Boys
Het affiche van de wedstrijd in Veenendaal is op het eerste gezicht de meest in het oog springende confrontatie in speelronde tien. Ondanks het grote verschil in punten en de plaats op de ranglijst zijn het historisch gezien twee grootmachten uit het zaterdagvoetbal. DOVO liet dit seizoen ook al eerder zien dat het in staat is om de Katwijkers te verslaan. In augustus werd in de strijd om de KNVB Beker door de ploeg uit Veenendaal een 3-0 zege geboekt op Quick Boys. Destijds was Salim Amerzigiou twee keer trefzeker voor de thuisploeg die voorgaande week onderuit ging tegen ASWH (1-0). In het seizoen 2017/2018 wist Quick Boys zes punten te pakken tegen DOVO.

FC Lisse – Noordwijk
Trainer/coach Robbert de Ruiter heeft een week de tijd gehad om zijn selectie te laten herstellen van de mokerslag die het opliep in de uitwedstrijd tegen DVS’33 (9-1). Het herstel moet ingezet worden tegen Noordwijk, dat als promovendus een uitstekende start kent van het seizoen. Iets om zich aan vast te houden is dat FC Lisse de laatste drie competitiewedstrijden op het eigen sportcomplex winnend af wist te sluiten tegen respectievelijk Harkemase Boys (2-0), Ajax (3-1 en Hoek (3-2). Noordwijk mag zich koploper noemen van de Derde Divisie omdat het doelsaldo beter is dan dat van nummer twee Quick Boys. De laatste uitwedstrijd van de Katwijkers werd gewonnen van VVOG (1-4).

VVOG – DVS’33
De ploeg uit Ermelo maakte tijdens de vorige speelronde een uitstekende indruk door in eigen huis FC Lisse te vernederen (9-1). DVS’33 staat dan wel vier punten achter de lijstaanvoerders, maar moet toch zeker gerekend worden tot één van de titelkandidaten dit seizoen. Niet alleen door de grote zege, maar vooral door de meerdere spelers binnen de selectie met uitzonderlijke kwaliteiten. Indien je als club onder andere een beroep kan doen op Olivier Pilon, Oktay Öztürk, Berry Powel en als invaller Maurice de Ruiter kunt brengen zit het zeker aanvallend wel goed. Laatstgenoemde was in het begin van dit jaar in Harderwijk tegen VVOG ook al twee keer trefzeker toen DVS’33 een half dozijn treffers wist te produceren (0-6). VVOG bezet de tiende plaats en zou met een eventuele overwinning in de derby goede zaken kunnen doen op de ranglijst.

Degradatiekraker
In speelronde tien springt nog een wedstrijd in het oog, maar dan een met hele andere belangen dan de eerder beschreven confrontaties. Hekkensluiter Eemdijk ontvangt in eigen huis de nummer zeventien De Dijk. De twee ploegen wisten tot dusver nog geen wedstrijd te winnen in deze competitie een zege kan één van de twee ploegen weer een beetje lucht geven. De Dijk leek tijdens de voorgaande speelronde op weg naar een zege op VVOG, maar het kreeg in de slotfase alsnog het deksel op de neus (3-3). Eemdijk wist zich karig te verweren tegen Quick Boys, maar het ging alsnog met 6-3 onderuit.

Overige wedstrijden speelronde 10:
Harkemase Boys – ASWH
Hoek – Ajax (am)
Odin’59 – Jong FC Groningen
Achilles’29 – SteDoCo
SJC Noordwijk – ONS Sneek

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD