woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Kampioenswedstrijd voor Noordwijk en afscheid van een clubicoon...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Kampioenswedstrijd voor Noordwijk en afscheid van een clubicoon in Heemskerk

Het einde van het seizoen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal komt steeds dichterbij waardoor er minder wedstrijden zijn waar er echt nog sprake is van grote belangen. In speelronde 33 zijn bijna alle ogen gericht op Noordwijk dat bij een zege op Hoek de titel veilig kan stellen. Concurrent Quick Boys kan alleen nog afwachten en zelf winnen om nog een klein beetje kans te kunnen maken op het hoogst haalbare in deze Divisie, het kampioenschap. De ploeg uit Katwijk moet naar Heemskerk waar het ODIN’59 zal treffen, de ploeg waar clubicoon Barry van Dijk afscheid zal nemen. De strijd onderin is al beslist, maar nog wel van belang is de strijd om de derde periodetitel.

Op zaterdag 11 mei 2019 om kwart voor vijf leek het er niet meer op dat Noordwijk in speelronde 33 tegen Hoek op eigen kracht de titel binnen zou kunnen slepen. Even daarvoor had Roy Bakkenes de stand op 1-3 gebracht in het voordeel van DOVO. De ploeg van trainer/coach Kees Zethof wist echter in het vervolg van de wedstrijd deze achterstand alsnog om te buigen naar een overwinning (4-3) waardoor de wereld er voor de koploper opeens weer heel anders uitzag. Nu is een zege op Hoek voldoende om de titel binnen te slepen, mocht dit niet lukken krijgt Noordwijk nog een mogelijkheid maar dan op het eigen sportcomplex tegen Eemdijk. Grote man aan de zijde van Noordwijk tegen de Veenendaalse formatie was Nick van Staveren, die goed was voor drie doelpunten. De aanvaller keek recent met Voetbal247 terug op voornoemde wedstrijd. ,,Dan denk je wel even van ‘dat zal toch niet’, maar wij hebben een ploeg die echt altijd tot aan het laatste fluitsignaal blijft strijden. Dat we een achterstand van 1-3 nog om kunnen buigen zegt genoeg. We hebben dit seizoen al vaker punten gepakt nadat we op achterstand kwamen”, aldus de aanvaller.

Tegenstander Hoek is echter een ploeg die niet zo maar opzij gezet zal worden, men is al zes wedstrijden ongeslagen en won in de voorgaande speelronde met maar liefst 1-9 van hekkensluiter De Dijk. In september van het voorgaande kalenderjaar stonden beiden ook al tegenover elkaar. Bryan Brocker opende destijds in de 49ste minuut de score in het voordeel van Noordwijk en nog binnen het uur was het Rik Impens die de eindstand bepaalde op 1-1.

Quick Boys moet in Heemskerk tegen ODIN’59 op jacht naar de drie punten die nodig zijn om de theoretische kans die men heeft op de titel in stand te houden. Daarbij is het vanzelfsprekend wel afhankelijk van het resultaat bij Hoek – Noordwijk. Als laatstgenoemde ploeg wint is het resultaat in Heemskerk voor de titelstrijd niet meer van belang. Bij de thuisploeg zal de wedstrijd vooral in het teken staan van het afscheid van doelman Barry van Dijk, die recent nog te horen was in de podcast van Voetbal247. Hij mag met recht een clubicoon genoemd worden aangezien hij al 431 wedstrijden speelde voor het eerste elftal van de club. In Katwijk ontsnapte Quick Boys eerder dit seizoen aan een nederlaag tegen ODIN’59. Jesse van Nieuwkerk wist pas in de blessuretijd de 1-1 op het scorebord te plaatsen nadat de tegenstander op voorsprong gekomen was door Ahmed Al Mahdi.

ASWH maakt nog altijd kans op de derde periodetitel, met nog twee wedstrijden te gaan heeft het slechts twee punten achterstand op Quick Boys en Noordwijk dat al een periodetitel wist te pakken. VVOG, de tegenstander van zaterdag, zorgde recent voor een sensatie door titelkandidaat Quick Boys in Katwijk te verslaan (0-2). Daardoor wist de ploeg uit Harderwijk zich definitief direct te handhaven in de Derde Divisie. In eigen huis was ASWH eerder dit seizoen te sterk voor de komende tegenstander (2-0), grote man aan de zijde van de winnende formatie was Bilas El Amrani met twee treffers.

Eemdijk en SJC moeten na de reguliere competitie een poging doen om zich via de nacompetitie weer te verzekeren van een ticket voor de Derde Divisie. De Dijk en Achilles’29 zijn in het seizoen 2019/2020 te zien in de hoofdklasse.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD