Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Helpers weg, remmen los

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Helpers weg, remmen los

De remmen gaan los, de helpers weg, de bidons overboord en de blik op oneindig. De eindsprint in de Derde Divisie wordt ingezet. Het treintje van TEC loopt het meest gesmeerd, maar moet nog wel oppassen niet voorbij gestoken te worden door de jonge honden van Volendam. Vanaf de derde rij probeert UNA nog wanhopig een gat te vinden om in te duiken.

TEC zit niet alleen in de beste flow (laatste vier duels gewonnen), maar heeft ogenschijnlijk ook het makkelijkste programma. Al is dat in deze fase van de competitie altijd hachelijk om te stellen, want spelen tegen een voor de laatste kans vechtende nummer achttien kan best lastig zijn. En dat is HBS, waar de Tielse formatie vandaag op bezoek gaat.

Door voor de magnetron
De bussen van TEC en Volendam zouden elkaar best eens kunnen treffen, want Jong FC Volendam – slechts één puntje achter TEC – speelt een paar kilometer verderop bij Westlandia. Die ploeg speelde zich de afgelopen weken veilig, maar gaat nu door voor de magnetron, oftewel de derde periodetitel. Daarin heeft het GOES namelijk nog in het vizier. Datzelfde GOES speelt weer uit bij ADO’20, dat als enige ploeg al een tijdje is ‘uitgespeeld’.

Voor rest ligt de focus vooral op de onderste helft van de stand. Het meest cruciaal is daarbij de strijd tussen Hercules (40 punten) en Blauw Geel’38 (34 punten). De ploeg uit Veghel staat op de vermaledijde vijftiende plaats en zal graag willen winnen. Hercules zal een puntje ook een prima resultaat vinden, want dan blijft de marge zes punten.

Stiekem juichen voor Hercules
Een hele trits andere teams  – van nummer negen Dongen (41 punten) tot nummer veertien EVV (37) – zal vandaag stiekem ook een beetje juichen voor Hercules, maar moet ondertussen delf ook de punten blijven sprokkelen. Het merendeel van die trits speelt tegen teams die geen echte of vooral nog theoretische belangen hebben. Quick speelt uit tegen UNA, HSC’21 op bezoek bij OSS’20 en JVC Cuijk ontvangt OFC.

Tot slot is er ook nog de echte doodsstrijd, oftewel de rechtstreekse degradatieplekken. Naast HBS proberen Quick’20 en OJC Rosmalen die dans nog te ontspringen en beiden spelen vandaag tegen een ploeg die de punten ook nog nodig heeft. Bij EVV-OJC Rosmalen en Quick’20-Dongen zullen de vonken er daarom waarschijnlijk ook afvliegen.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag