Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: gaatjes slaan of alles weer op een hoopje

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: gaatjes slaan of alles weer op een hoopje

Als we deze voorbeschouwing maar eens heel klinisch benaderen kunnen we stellen dat er in de tweede speelronde van de derde divisie één echte topper is. Van de acht ploegen die op de eerste speeldag de volle buit pakten spelen er deze zondag slechts twee tegen elkaar: Dongen en OFC.

Voelt dat ook als een topper? Daarvoor is het eigenlijk nog veel te vroeg om dat te stellen. Natuurlijk is OFC al een paar jaar standaard bovenin de afdeling te vinden, om aan het slot te constateren dat er uiteindelijk toch een ander beter is. Dongen is vooral een hecht team: vrijwel onopvallend sloop de brigade van Esman Orbas afgelopen seizoen ook al omhoog en die lijn zette het gewoon voort met een degelijke 2-0 zege op bezoek bij HSC’21. Het kan dus maar zo zijn dat deze teams die elkaar deze keer treffen in Brabant ook aan het eind van de rit bovenin te vinden zijn.

Dat OSS’20 één van de andere zes winnaars was, is niet verwonderlijk. Toch was de 1-0 zege op het niet direct als topper ingeschaalde Hoogland mager. Morgen ontvangt het HSC’21 en dat duel was vorig seizoen nog een topper, die maar nipt door de Osse formatie werd gewonnen. Nu kampen de Haaksbergenaren met nogal wat blessures en is het slecht aan de competitie gestart.

Dat betekent dat er al kleine gaatjes geslagen kunnen worden, maar indachtig de recente geschiedenis van de derde divisie, kan het ook zomaar weer omslaan.

Indrukwekkende zege
Ook verder treffen veel winnaars en verliezers van de openingsronde elkaar. Dat betekent dat er al kleine gaatjes geslagen kunnen worden, maar indachtig de recente geschiedenis van de derde divisie, kan het ook zomaar weer omslaan. Het is geen abc’tje dat Quick de indrukwekkende 4-0 zege van afgelopen zondag in Gemert laat volgen door een tweede zege, om er maar eentje uit te pikken.  Hetzelfde geldt voor UNA, Groene Ster en Blauw Geel’38 dat de goede start tegen respectievelijk Westlandia, DEM en Hoogland niet vanzelfsprekend een vervolg geeft.

Slechts één potje eindigde in een gelijkspel en dat was het treffer tussen debutant Unitas en EVV. Unitas was daarmee de enige debutant die een puntje pakte en morgen treft het in Hoorn een andere nieuwkomer: Hollandia. De derde debutant – JOS Watergraafsmeer – treft thuis ADO’20, het enige duel tussen twee teams die beiden het eerste duel verloren. het achtste duel van deze zondag gaat tussen twee oudgedienden op dit niveau: EVV en Hercules.

Voetbal247 doet dit weekend uitgebreid verslag van:
– JOS Watergraafsmeer – ADO’20 (Justin Klein)

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag