maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Eenvoudige zaterdag voor koplopers of kunnen laagvliegers stunten?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Eenvoudige zaterdag voor koplopers of kunnen laagvliegers stunten?

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zijn we al weer aanbeland bij de negende speelronde. Op het eerste gezicht lijkt er in deze ronde niet veel aan de hand voor de huidige nummers één en twee van de ranglijst Noordwijk en Quick Boys. De ploegen ontmoeten in eigen huis respectievelijk de nummer zestien Achilles’29 en het één plaats lager staande Eemdijk. In de laatste wedstrijd van de  middag om 17:00 uur moet rode lantaarndrager De Dijk voor de eerste keer dit seizoen drie punten te pakken, tegenstander in Amsterdam is VVOG.

Quick Boys
Noordwijk en Quick Boys zijn nog altijd zonder nederlaag, beiden ploegen wisten een duel zes keer winnend af te sluiten en kwamen twee keer niet verder dan een puntendeling. De ploeg uit Katwijk moet op basis van een iets slechter doelsaldo (21-7) genoegen met de tweede plaats achter promovendus Noordwijk (31-11). Met Eemdijk treft Quick Boys de minst scorende formatie van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Spakenburg wist vier keer het net van de tegenstander te vinden en moest al 23 treffers incasseren. Recent ging Eemdijk met grote cijfers onderuit tegen ASWH (6-0) en tegen DVS’33 (0-9). De ploeg van trainer/coach Assink kan aantreden met de sterkst mogelijke opstelling. Arubaans-international Raymond Baten is waarschijnlijk ook inzetbaar tijdens het duel dat naar verwachting drie punten op zal leveren voor Quick Boys.

Noordwijk
Noordwijk en Achilles’29 staan voor de eerste keer tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Voor de start van het seizoen waren al voortekenen dat de naar de Derde Divisie gepromoveerde vereniging in staat zou moeten zijn om te verrassen. In de KNVB Beker wist het op 21 augustus 2018 af te rekenen met het favoriet geachte IJsselmeervogels. In het huidige seizoen werd vervolgens geen wedstrijd verloren. Ook werd Sparta Rotterdam uitgeschakeld in de strijd om de beker. Tijdens de voorgaande speelronde werd DOVO in eigen huis verslagen (2-4) al werd daar achteraf nog veel gesproken over de al dan niet terecht afgekeurde treffer van de Veenendaalse formatie. De tegenstander van Noordwijk is terug te vinden in de onderste regionen van het klassement. Vorige week boekte men onder de teruggekeerde trainer Arno Arts een verrassende zege op ASWH (2-1).

DVS’33
De nummer drie van de ranglijst DVS’33  krijgt concurrent FC Lisse op bezoek. De ploeg uit Ermelo is tot op heden ongeslagen in de thuiswedstrijden. Het moest alleen tegen ONS Sneek genoegen nemen met een puntendeling. In de laatste drie wedstrijden werd maar liefst negentien keer het net van de tegenstander gevonden door DVS’33. Tegenstander FC Lisse wist dit seizoen één uitwedstrijd te winnen,  De Dijk (0-4) bleef met lege handen staan na een bezoek van de ploeg uit Lisse. Om de achterstand op de koplopers van vier punten niet op te laten lopen is het voor de ploeg uit Ermelo noodzakelijk om de drie punten in eigen huis te houden.

De Dijk
De nummer achttien van de ranglijst, ASV De Dijk, snakt naar de eerste overwinning van het seizoen. Zaterdag was de ploeg dichtbij, maar het ging in de slotfase alsnog mis tegen HSV Hoek. Na 85 minuten spelen stond er een tussenstand van 2-3 op het scorebord in het voordeel van De Dijk, maar door twee doelpunten van Kyle Doesburg stonden de Amsterdammers na iets meer dan negentig minuten toch met lege handen (4-3). VVOG verloor de laatste twee wedstrijden van het seizoen, maar de tegenstanders waren Noordwijk en Quick Boys. Gezien de plaats op de ranglijst van de twee laatstgenoemde clubs dus geen schande voor de vereniging uit Harderwijk.

Overige duels van speelronde 9:
Ajax (am) – Harkemase Boys
SteDoCo – SJC Noordwijk
ASWH – DOVO
Jong Groningen – Hoek
ONS Sneek – ODIN’59

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD