Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: een klein wondertje

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: een klein wondertje

Acht duels in de planning en alle acht gaan ze door, dat mag een klein wondertje heten. Althans: op dit moment, peildatum zaterdagochtend 11.04 uur. Want misschien is er morgen voor de aftrap ineens toch door vier wedstrijden een streep gegaan. Ka maar zo. Ziedaar de omstandigheden en onzekerheden waarin wij onze voorbeschouwing in elkaar moeten knutselen.

Voor nu staan er dus nog ‘gewoon’ acht wedstrijden in de planning en we gaan er – optimistisch als we zijn – vanuit dat ze allemaal gespeeld gaan worden. En intussen regent het ook aankondigingen van livestreams, dus het kan maar zo dat de meeste fans hun helden ook gewoon kunnen zien, als is het dan in pixels in plaats van in levensechte moleculen. Het is even niet anders.

Vette pech
Vorige week meldden we nog dat er drie clubs waren met de volle score na drie speelronden, voor twee daarvan sneuvelde die score afgelopen zondag. Nu is alleen het opmerkelijk gestarte Hercules nog zonder puntverlies. En bovendien nog altijd zonder één tegentreffer te hoeven incasseren. Vette pech: uitgerekend zondag speelt Hercules de derby tegen Hoogland, zonder volk langs de lijn dus. Hoogland boekte afgelopen week de eerste seizoenszege tegen HSC’21 en verschafte zichzelf daarmee de nodige lucht.

Blauw Geel’38 en OFC zijn nu de directe achtervolgers. De bewezen taaiheid van EVV zorgde voor het eerste puntverlies van Blauw Geel’38 en OFC lukte het om de code van OSS’20 te kraken. OFC krijgt zondag bezoek van het heel aardige gestarte Groene Ster (zeven punten), terwijl Blauw Geel’38 op bezoek gaat bij Unitas, dat afgelopen week indruk maakte door JOS Watergraafsmeer met 4-0 te kloppen. Op het oog dus allebei interessante confrontaties.

Hollandia doorkruist Nederland
OSS’20 brengt een bezoek aan ADO’20 en wil daar het vuiltje van afgelopen week wegwerken, maar moet tegelijkertijd oppassen voor UNA en Hollandia, dat net als Groene Ster tot nu toe zeven punten verzamelde. UNA ontvangt in Veldhoven JOS Watergraafsmeer, terwijl Hollandia het land van noordwest naar zuidoost doorkruist voor de uitwedstrijd tegen EVV,

Vijf clubs wachten nog op de eerste zege, maar slechts eentje nog op het eerste punt: HSC’21. Met een lastige uitwedstrijd tegen Quick op het programma is het geen sinecure die nul deze zondag zomaar even van het bord te vegen. Ook Gemert zoekt nog naar de eerste driepunter en probeert die te vinden in het uitduel tegen Dongen. Met het duel tussen Westlandia en DEM is het programma compleet.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag