Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Derby's in Amsterdam en Friesland en wie kan...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Derby’s in Amsterdam en Friesland en wie kan Noordwijk stoppen?

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is al weer toe aan speelronde nummer 22. Noordwijk wist voorgaande zaterdag de eventuele titelaspiraties van DVS’33 de kop in te drukken door een 1-2 overwinning in Ermelo. Nu stuit de lijstaanvoerder in eigen huis op ODIN’59. De huidige nummer twee Hoek moet op bezoek bij ASWH en voor Quick Boys staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen SteDoCo. Naast deze wedstrijden staan er zaterdag ook een Amsterdamse en een Friese derby op de rol. 

- Advertentie -

ODIN’59 kent tot dusver ook een uitstekend seizoen in de competitie en dan heb ik het nog niet eens over het succes in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg bezet de zesde plaats en het pakte 35 punten uit 21 gespeelde wedstrijden. De eerdere confrontatie met Noordwijk werd met 2-4 verloren, maar dat is gezien de stand op de ranglijst geen schande voor de ploeg van trainer/coach Richard Plug (foto). Uit de laatste twee wedstrijden wist men zes punten te pakken met overwinningen op DOVO en Harkemase Boys. Dat ploegen niet bij voorbaat kansloos zijn in en tegen Noordwijk toonde SteDoCo twee weken geleden nog aan. Laatstgenoemde formatie was toen met 0-1 te sterk door een doelpunt van Vincent Verheul. Noordwijk begint aan de komende speelronde met een voorsprong van zes punten op Hoek in de wetenschap dat men dit seizoen slechts één keer in competitieverband met lege handen stond.

Het genoemde Hoek treft zaterdag ASWH dat tijdens de voorgaande speelronde af wist te rekenen met SteDoCo. Deze uitwedstrijd werd beslist door een doelpunt van Ismail Yildirim (0-1). Hoek won van FC Lisse (2-0) waardoor het steeg naar de tweede plaats in de Derde Divisie. Ruben de Jager (foto) en Kyle Doesburg waren verantwoordelijk voor de treffers tegen de ploeg uit de Bollenstreek. Laatstgenoemde speler was ook in de eerste confrontatie met ASWH trefzeker. De thuisploeg moet op jacht naar de drie punten om de strijd met Noordwijk echt aan te kunnen gaan. ASWH is terug te vinden op de elfde positie dit met een ruime marge van negen punten op de nummer vijftien SJC Noordwijk.

Quick Boys, de nummer drie, staat nu al acht punten achter Noordwijk. Punten verspelen in deze fase van de competitie zal betekenen dat de titeldroom, voor zover deze nog aanwezig is, intact gehouden kan worden. Tegenstander SteDoCo liet recent al zien dat het de topploegen in de Divisie moeilijk kan maken, het wist als eerste club dit seizoen in competitieverband te winnen van titelfavoriet Noordwijk. Vorige week verloor men echter, na vijf overwinningen op rij zoals al aangegeven van ASWH. In september van het voorgaande jaar pakte Quick Boys drie punten bij de komende tegenstander. Destijds waren de doelpunten van Raymond Baten en Kay Tejan. Laatstgenoemde komt zaterdag waarschijnlijk niet in actie. Op de website van Voetbal in de Bollenstreek stond te lezen dat de club de aanvallend ingestelde speler zelf geschorst zou hebben.

De Dijk en Ajax maken zaterdag uit wie zich de sterkste mag noemen van Amsterdam. De amateurtak van Ajax kwam in eigen huis tijdens de eerste wedstrijd tegen De Dijk niet verder dan een puntendeling (1-1). De stand op de ranglijst geeft echter wel een groot verschil aan en dan in het voordeel van Ajax. Laatstgenoemde ploeg is te vinden op de dertiende plaats met 25 punten en De Dijk pakte zestien punten minder waardoor het op dit moment alleen Eemdijk onder zich weet te houden. Na drie verloren wedstrijden pakte De Dijk in speelronde 21 één punt in de uitwedstrijd tegen Jong Groningen. De ploeg had lang zicht op een overwinning maar de doelman van het beloftenteam kopte de bal in de slotfase alsnog binnen (1-1). Ajax verloor recent thuis van Quick Boys (1-2).

Amsterdam is niet alleen het toneel van een derby, ook in Friesland staat er een onvervalste klassieker op het programma tussen Harkemase Boys en ONS Sneek. Robert Stelpstra was de grote man van de voorgaande confrontatie tussen de twee provinciegenoten. Harkemase Boys wist de uitwedstrijd in Sneek winnend af te sluiten door een winnende treffer van voornoemde speler (1-2). De winnende ploeg staat op de zevende plaats met twee punten achter de nummer zes ODIN’59. De ploeg uit Harkema speelde tot dusver echter een wedstrijd minder waardoor er goed zicht is op één plaats hoger. ONS Sneek is de nummer twaalf, dit met zes punten voorsprong op SJC Noordwijk (15).

Overige wedstrijden:
Eemdijk – Jong FC Groningen
FC Lisse – SJC Noordwijk
DOVO – VVOG
Achilles’29 – DVS’33

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES