Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Derby in de Bollenstreek en op de Veluwe met als toetje de degradatiekraker tussen De Dijk en Eemdijk

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Derby in de Bollenstreek en op de Veluwe met als toetje de degradatiekraker tussen De Dijk en Eemdijk

Noordwijk heeft vooralsnog de beste papieren om aan het einde van het seizoen gekroond te worden tot de kampioen van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De lijstaanvoerder heeft zes punten voorsprong op de nummer twee DVS’33 en maar liefst acht op de nummers drie en vier Quick Boys en Hoek. De competitie kent echter met enige regelmaat verrassende uitslagen dus wie weet wat er nog kan gebeuren in de top van het klassement. Noordwijk en DVS’33 spelen beiden thuis en stuiten respectievelijk op FC Lisse en VVOG. In de onderste regionen staat wederom een kraker op het programma. Hekkensluiter De Dijk moet de mouwen opstropen tegen de nummer zestien Eemdijk.

FC Lisse, dat de laatste twee competitiewedstrijden verloor tegen respectievelijk ONS Sneek (0-1) en Jong Groningen (5-1), moet op bezoek bij Noordwijk. Kijkend naar de stand zou een zege voor laatstgenoemde ploeg geen grote verrassing zijn, maar van de laatste drie thuiswedstrijden werd er slechts één winnend afgesloten door Noordwijk. Tel daarbij op dat de eerste confrontatie in een puntendeling (1-1) eindigde en er is dus wel degelijk sprake van een interessant affiche. In de thuiswedstrijd kwam FC Lisse in de eerste helft aan de leiding door een benutte strafschop van Rowdy van de Putten. De gelijkmaker kwam destijds op naam van Emiel Wendt (foto).

In Ermelo staat de Derby van de Veluwe op het programma als DVS’33 als gastheer op zal treden voor VVOG. De thuisploeg kan zich geen puntenverlies veroorloven als men de jacht op Noordwijk door wil zetten. De tegenstander uit Harderwijk is te vinden op de veertiende plaats met een voorsprong van zeven punten op de nummer vijftien SJC Noordwijk. VVOG kon in oktober 2018 nog drie punten bijschrijven toen het thuis de regionale kraker wist te winnen van DVS’33. Rihairo Meulens en Pernelly Biya (foto) tekenden in de laatste zeven minuten voor de twee doelpunten (2-0). De Harderwijkers zijn momenteel echter minder in vorm dan de huidige nummer twee van de competitie. VVOG won op 26 januari zijn laatste competitiewedstrijd tegen Eemdijk (2-0), de daaropvolgende vijf wedstrijden leverden slechts drie punten op. DVS’33 is bezig aan een uitstekende reeks wedstrijden, de laatste drie duels werden winnend afgesloten.

In Katwijk staan zaterdag twee grote namen van het zaterdagvoetbal tegenover elkaar, Quick Boys en DOVO. In Veenendaal deelden de ploegen de punten door treffers van Joshua Patrick en Dennis Kaars (1-1). Gezien de stand op de ranglijst mag DOVO zich al weken geen illusie meer maken dat het mee kan doen in de strijd om de titel, maar is er ook geen enkele reden om aan te nemen dat de ploeg nog in de problemen komt. Quick Boys daarentegen heeft echt de drie punten nodig om enigszins nog in het spoor te blijven van Noordwijk. De achterstand is acht punten en de titelaspiraties lijken daarmee verdwenen te zijn. ASWH was de voorgaande speelronde te sterk voor de ploeg uit Katwijk (2-0).

Ajax zaterdag en Hoek zijn waarschijnlijk naarstig op zoek naar revanche voor de nederlagen van voorgaande week. De Amsterdammers gingen met ruime cijfers onderuit tegen Eemdijk (5-3) en Hoek moest zijn meerdere erkennen in DVS’33 (1-2). De eerste confrontatie van dit seizoen tussen de twee teams eindigde in een 4-2 overwinning voor de Zeeuwen. Dit nadat het binnen vier minuten spelen op 0-2 achter stond door doelpunten van Danso en Fransberg. Mede door twee treffers van Kyle Doesburg (foto) werden de drie punten later alsnog binnen gesleept. Hoek zal waarschijnlijk minder naar de stand kijken dan concurrenten Quick Boys en DVS’33 omdat het recent al beslag wist te leggen op een periodetitel. Ajax kent een zorgeloos seizoen met een voorsprong van elf punten op de nummer vijftien van de ranglijst.

De strijd om directe degradatie te voorkomen blijft ongemeen spannend. Om 17:00 uur trappen De Dijk en Eemdijk af voor een duel waar voldoende spanning op zal staan voor beiden ploegen. De Amsterdamse ploeg is momenteel laatste in de Derde Divisie, maar kan bij een zege op de concurrent weer afscheid nemen van deze positie. Eemdijk lijkt net op tijd in de juiste vorm te zijn gekomen. De ploeg won de laatste twee wedstrijden van Ajax en ODIN’59 waarbij het steeds vijf keer het net van de tegenstander wist te vinden. De eerdere confrontatie eindigde in een 6-2 overwinning voor Eemdijk op De Dijk. Dit mede door de drie doelpunten van Jasper Bolland (foto). Al met al een wedstrijd om naar uit te kijken met grote belangen en waarschijnlijk veel doelpunten.

Verder stuit SteDoCo op Achilles’29 en strijden ASWH en Harkemase Boys tegen elkaar om de broodnodige drie punten. Jong Groningen ontvangt ODIN’59 en ONS Sneek zal als gastheer optreden voor SJC Noordwijk.

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie Zaterdag