Home Derde Divisie Derde Divisie Zondag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: de glazen bol is mistig

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: de glazen bol is mistig

Een half jaar zonder voetbal, dat is de laatste 75 jaar niet meer voorgekomen. De spanning en verwachtingen die normaal al gepaard gaan met de start van een nieuw seizoen, maken van de competitie-opening dit jaar helemaal een bijzondere happening. En de glazen bol? Die gaat na zes maanden zonder wedstrijden om het ‘echie’ schuil onder een ondoordringbare laag mist.

- Advertentie -

Want hoe staan de ploegen ervoor? Het is voor het grootste deel een groot vraagteken. We beginnen maar eens met OSS’20, daar lijken de vingers het minst aan gebrand te kunnen worden. De bijna-kampioen was boos en gefrustreerd toen bleek dat het achterdeurtje naar de tweede divisie dichtgetimmerd zat, maar de tijd heelt en in Oss lijkt het vizier weer scherp vooruit te staan. De overtuigende bekerwinst op de amateurs van Ajax – het enige houvast dat we hebben voor deze vooruitblik – lijkt er op te wijzen dat het wel weer snor zit in de hoofden van de Osse spelers. OSS’20 gaat zondag op bezoek bij Hoogland, dat al dreigende degradant juist baat had bij het afkappen van de competitie.

Bijna-kampioen OSS’20 was boos en gefrustreerd toen bleek dat het achterdeurtje naar de tweede divisie dichtgetimmerd zat, maar de tijd heelt en in Oss lijkt het vizier weer scherp vooruit te staan

Nieuwkomers
Dan de nieuwkomers. Het comateuze FC Lienden verloste zichzelf uit zijn lijden en met Jong ADO Den Haag verdween – tot niemands verdriet – de laatste beloftenploeg uit de derde divisie. Daardoor kwamen er drie plekken vrij, omdat er weer met 18 clubs wordt gespeeld, in plaats van 17. Twee van die nieuwkomers zijn nieuw op dit podium, Unitas en JOS Watergraafsmeer. De club uit Gorinchem heeft een roemrijke historie, maar was de laatste decennia wat weggezakt. Met trainer Rick Adjei, inmiddels Kozakken Boys, vond de club de weg omhoog weer en onder Jeroen van Bezouwen werd de opmars voorlopig gecompleteerd. Unitas start zondag met een thuiswedstrijd tegen EVV Echt.

Met spelers als Raymond Fafiani en Malcolm Esajas heeft de selectie van JOS Watergraafsmeer een hoog ‘kent u deze nog’-gehalte

JOS Watergraafsmeer sloop in de hoofdklasse A mee in het kielzog van Hollandia. De Amsterdamse fusieclub is al jaren een vaste klant in de subtop van het amateurvoetbal, maar maakt nu het debuut op divisieniveau. Met onder meer Raymond Fafiani en Malcolm Esajas heeft de selectie van Cor ten Bosch – ook al zo’n veteraan – een hoog ‘kent u deze nog’-gehalte. JOS Watergraafsmeer mag meteen lekker reizen, in Heerlerheide spelen zij tegen Groene Ster.

Kan OSS’20 weer net zoveel juichen als afgelopen seizoen, zoals hier Rob van Sonsbeek tegen HSC’21?

Ervaring in de top
Hollandia heeft meer recente ervaring in de top van het amateurvoetbal, maar sinds de club uit Hoorn in 2013 degradeerde uit de topklasse duurde het even voordat het zich in de hoofdklasse weer in de top meldde. Als koploper stelde het promotie veilig. Ook Hollandia begint met een verre uitwedstrijd, tegen UNA.

En de rest? Tja, zeg het maar. DEM en Dongen zaten in een goede flow in maart, maar wat is dat nu nog waard? OFC zal zoals altijd wel weer een geduchte tegenstander zijn, maar verder konden de kwaliteitsverschillen tussen de teams wel weer eens traditioneel klein zijn We gaan zien of de eerste ontmoetingen (ADO ’20 – Blauw Geel ’38, Hercules – Gemert,  HSC ’21 – Dongen, OFC – Westlandia en Quick – DEM) al wat meer duidelijk maken.

Voetbal247.nl doet dit weekend uitgebreid verslag van:
Hoogland – OSS’20 (Dimitri van Tuijl)
Unitas – EVV Echt (Herman van Diejen)
Hercules – Gemert (Justin Klein)

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES