Volg ons

ASWH

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: De eerste prijs wordt verdeeld: Noordwijk of Quick Boys?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: De eerste prijs wordt verdeeld: Noordwijk of Quick Boys?

Zaterdagmiddag 17 november 2018 iets na kwart over vier zal er een feest losbarsten bij Noordwijk of in de kantine van Quick Boys. Eerstgenoemde club heeft de beste papieren om beslag te leggen op de eerste periodetitel, maar dan moet het minimaal één punt pakken in de uitwedstrijd tegen ASWH. Concurrent en de huidige nummer twee van de ranglijst Quick Boys moet hopen op een misstap van de promovendus en zelf in ieder geval drie punten pakken in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Het op de derde plaats bivakkerende DVS’33 reist af naar Veenendaal om te strijden tegen DOVO. In speelronde twaalf staat er ook weer een duel in de onderste regionen op het programma, SJC (15) ontvangt hekkensluiter De Dijk.

Koploper Noordwijk
In Hendrik Ido Ambacht moet Noordwijk beslag zien te leggen op de eerste prijs van het seizoen 2018/2019. Door het uitstekende doelsaldo heeft de ploeg aan een puntendeling voldoende om zich nu al te verzekeren van een ticket voor de nacompetitie aan het einde van het seizoen, met als inzet promotie naar de Tweede Divisie. Tegenstander ASWH heeft echter recent al laten zien dat het ook tegen de topploegen uit de competitie goede resultaten kan boeken. In de voorgaande speelronde pakte het verrassend één punt in Katwijk tegen Quick Boys (1-1), dit met een treffer in de slotfase van Lars Bosscha. Noordwijk is nog altijd ongeslagen in de Derde Divisie en het verschil tussen deze ploeg en de tegenstander van zaterdag is tien punten. Voor Noordwijk zou het een extra motivatie moeten zijn om juist bij ASWH de periodetitel te pakken, in het seizoen 2015/2016 wist laatstgenoemde ploeg namelijk promotie af te dwingen naar de Derde Divisie na een tweeluik met de komende tegenstrever. Voldoende ingrediënten dus voor een spannende wedstrijd met een mooie inzet.

Lars Bosscha (ASWH)

Risicowedstrijd
In speeldag twaalf van de Derde Divisie staat ook de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Quick Boys op het programma. Het duel is aangemerkt door de betrokken partijen als risicowedstrijd wat geen unicum is aangezien dit de voorgaande twee jaar ook al het geval was. De thuisploeg bezet de vijfde plaats op de ranglijst en pakte tot dusver zes punten minder dan Quick Boys dat terug te vinden is op de tweede positie. Een overwinning van de thuisploeg zou dan ook betekenen dat het weer helemaal mee doet om de titel in de Derde Divisie, een nederlaag kan die droom laten verwateren. Quick Boys moet winnen om nog een kans te maken op de eerste periodetitel, tijdens de voorgaande speelronde verspeelde men belangrijke punten tegen ASWH (1-1). Indien Noordwijk zoals al beschreven minimaal één punt weet te veroveren bij ASWH is de eerste periodetitel geen optie meer voor Quick Boys. Harkemase Boys verloor in de voorgaande speelronde in en tegen Noordwijk (4-1). Het voorgaande seizoen wist de ploeg uit Katwijk twee keer te winnen van Harkemase Boys (0-1 en 3-2).

Achtervolging
In Veenendaal moet DVS’33 drie punten pakken tegen DOVO om op deze wijze in het spoor te kunnen blijven van Quick Boys en Noordwijk. De veel scorende ploeg uit Ermelo treft in DOVO een team dat de weg naar boven weer gevonden lijkt te hebben. Na drie nederlagen op rij wist het thuis één punt te pakken tegen Quick Boys (1-1) en won het de uitwedstrijd van SteDoCo (1-2). DVS’33 won in de voorgaande speelronde van Hoek (4-2) nadat het een week daarvoor verrassend de derby verloor van VVOG (2-0). In het seizoen 2017/2018 won DOVO de thuiswedstrijd van DVS’33 met 1-0, maar wist de verliezende partij in eigen huis revanche te nemen met een ruime zege (4-0). Op papier een duel dat voor de nodige spanning en doelpunten kan zorgen op een koude zaterdagmiddag.

Pilon (DVS’33)

Degradatiestrijd
In Noordwijk staat een heuse degradatiekraker op het programma. Hekkensluiter De Dijk gaat op bezoek bij SJC dat momenteel vijftiende staat. De bezoekers wachten na elf speeldagen nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en SJC wist de laatste zes wedstrijden geen punten meer te pakken. Wedstrijden van De Dijk zijn de laatste weken zeer doelpuntrijk te noemen. Tijdens de voorgaande speelronde werd gelijk gespeeld tegen Achilles’29 (3-3) en de wedstrijden daarvoor werd als einduitslag onder andere 6-2, 3-3 en 4-3 genoteerd. SJC pakte zeven punten uit elf wedstrijden en De Dijk slechts drie.

Overige wedstrijden:
Eemdijk – ODIN’59
Hoek – ONS Sneek
FC Lisse – Jong FC Groningen
VVOG – SteDoCo
Achilles’29 – Ajax (am)

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over ASWH