maandag, maart 1, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Blijft Noordwijk onaantastbaar of kunnen concurrenten de druk...

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Blijft Noordwijk onaantastbaar of kunnen concurrenten de druk opvoeren?

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is al weer toe aan speeldag nummer twintig, dit met de kanttekening dat ‘koning winter’ dan geen spelbreker moet zijn op zaterdag 2 februari 2019. Noordwijk wist in de voorgaande speelronde de voorsprong op concurrent Quick Boys te verruimen naar acht punten. De lijstaanvoerder stuit nu op SteDoCo, de nummer vijf op de ranglijst. De al genoemde ploeg uit Katwijk ontvangt het talententeam van FC Groningen. Hoek en DVS’33 stuitten op vreemde bodem op respectievelijk Eemdijk en De Dijk. Voor de nummers twee tot en met vier is het erop of eronder, puntenverlies lijkt fataal te zijn in de strijd om de eerste plaats.

- Advertentie -

SteDoCo moet zaterdag dus op bezoek bij de club die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloor in de Derde Divisie. Noordwijk ging alleen in het bekertoernooi onderuit tegen FC Twente. Kansloos is de ploeg uit Hoornaar echter allerminst als we kijken naar de eerdere confrontatie tussen de twee promovendi. Op 1 september 2018 wist SteDoCo in eigen huis een gelijkspel uit het vuur te slepen. Daar had het echter wel de hulp van de tegenstander voor nodig, de late gelijkmaker kwam namelijk op naam van een speler van Noordwijk (2-2). SteDoco wist de laatste vier competitiewedstrijden winnend af te sluiten, maar Noordwijk is bezig aan een iets betere reeks. De koploper won de laatste vijf wedstrijden.

Quick Boys is aan zijn stand verplicht om de drie punten te pakken tegen Jong FC Groningen. Zeker is dat niet omdat dit seizoen al heeft laten zien dat het talententeam van de betaald voetbal organisatie niet altijd met dezelfde selectie aantreed in de Derde Divisie. De ploeg is dan ook erg wisselvallig als het gaat om de resultaten in de competitie. De laatste twee wedstrijden werden gelijkgespeeld tegen ASWH en Achilles’29 terwijl de ploeg voor deze twee wedstrijden een ruime zege wist te boeken op DVS’33 (4-0). Quick Boys verloor de laatste twee duels waardoor het Noordwijk verder uit zag lopen.

DVS’33 moet op bezoek bij De Dijk en als we naar de stand kijken zou dit drie punten op moeten leveren voor de ploeg uit Ermelo. De Amsterdamse formatie liet echter zien dat het in staat is om te verrassen. In de eerste speeldag van het jaar 2019 pakte het een punt in Veenendaal tegen DOVO (1-1) en in december hield het in eigen huis Quick Boys op 2-2. De laatste twee wedstrijden werden wel verloren tegen respectievelijk ONS Sneek en SteDoCo. Tegenover deze teleurstellende resultaten staan de twee recente overwinningen van DVS’33, een 5-0 zege op Eemdijk en een fraaie 3-0 overwinning tegen Quick Boys. De eerdere confrontatie tussen de twee teams eindigde in een 6-0 zege voor DVS’33.

Hoek, de nummer vier met slechts één punt achterstand op nummer twee Quick Boys, moet aantreden tegen Eemdijk. Regilio Vandepitte zal aan de eerdere ontmoeting tussen de twee ploegen mooie herinneringen koesteren. Hij zorgde er destijds in de slotfase voor dat Hoek alsnog de drie punten pakte (3-2). Destijds was in de score het verschil niet groot tussen de twee ploegen, maar nu enkele maanden verder heeft Hoek dertig punten meer dan de nummer achttien van de Derde Divisie. Eemdijk verloor de laatste drie wedstrijden en Hoek ging vorige week verrassend onderuit tegen DOVO (0-2). Dit nadat het de drie wedstrijden daarvoor wel winnend af wist te sluiten.

Overige wedstrijden:
Harkemase Boys – ODIN’59
FC Lisse – VVOG
DOVO – SJC Noordwijk
ASWH – Ajax
Achilles’29 – ONS Sneek

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES