Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Alle ogen gericht op titanenstrijd tussen Noordwijk en Quick Boys

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Alle ogen gericht op titanenstrijd tussen Noordwijk en Quick Boys

Weken is er al door de volgers van de Derde Divisie naar uitgekeken en zaterdag 1 december is het dan eindelijk zover. De twee ongeslagen ploegen Noordwijk en Quick Boys gaan om 14:30 uur de confrontatie met elkaar aan met als inzet de eerste plaats in de competitie. In de schaduw van deze wedstrijd moet DVS’33 op bezoek bij de amateurtak van Ajax, speelt Hoek thuis tegen ODIN’59 en stuit SteDoCo op Harkemase Boys. In de onderste regionen zijn de ogen vooral gericht op de wedstrijd tussen de nummer zeventien Eemdijk en SJC (15).

Noordwijk en Quick Boys stonden tot dusver al 76 keer tegenover elkaar sinds de invoering van de eerste klasse in het jaar 1970. Noordwijk won 32 keer en Quick Boys moest genoegen nemen met 29 overwinningen. In het seizoen 2015/2016 was er voor de laatste keer de confrontatie tussen de twee clubs uit de Bollenstreek in competitieverband. Destijds moesten beiden genoegen nemen met een puntendeling in Noordwijk (1-1). Emiel Wendt, die ook dit seizoen het net met regelmaat weet te vinden, was destijds goed voor de openingstreffer. Noordwijk wist in de voorgaande speelronde af te rekenen met Jong FC Groningen (1-2) en Quick Boys was te sterk voor laagvlieger Achilles’29 (6-0). Noordwijk begint de topper als koploper, maar het verschil tussen de twee ploegen is slechts twee doelpunten in het voordeel van eerstgenoemde ploeg. Op voorhand lijken alle ingrediënten aanwezig voor een fantastische voetbalmiddag met twee ploegen die tot dusver uitstekend presteren in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.

DVS’33 heeft slechts één opdracht als het gaat om de wedstrijd tegen de amateurtak van Ajax en dat is winnen. De ploeg uit Ermelo krijgt de kans om het gat met in ieder geval één van de twee lijstaanvoerders te verkleinen. Kijkend naar de stand op de ranglijst zou dit geen al te groot probleem moeten zijn voor de huidige nummer drie van de ranglijst. Ajax is terug te vinden op de veertiende plaats van de ranglijst en moest de laatste twee wedstrijden alle punten laten aan de tegenstanders. Vorige week was SteDoCo te sterk (2-0) en de wedstrijd daarvoor werd in Groesbeek verloren van Achilles’29 (2-1). DVS’33 is de meest scorende ploeg in de Derde Divisie (50), maar opvallend is dat men de twee laatste uitwedstrijden geen punten wist te veroveren. Eerst was VVOG (2-0) te sterk en vervolgens werd ook verloren in Veenendaal van DOVO (4-2).

Hoek, de nummer vier, stuit zaterdag op het eigen sportpark op ODIN’59. Laatstgenoemde ploeg is aan een uitstekende serie bezig in de Derde Divisie. Uit de laatste vier wedstrijden werden twaalf punten gepakt waardoor men nu terug te vinden is op de zesde plaats, met slechts twee punten achterstand op Hoek en DVS’33. Een zege van de uitspelende vereniging zou dan ook wederom een grote stap voorwaarts betekenen op de ranglijst. Hoek is echter een tegenstander van formaat. De ploeg verloor begin november nog het uitduel met DVS’33 (4-2), maar boekte vervolgens zeges op ONS Sneek (2-1) en SJC (1-2). Kyle Doesburg (foto onder) was in de laatste twee wedstrijden goed voor drie treffers.

Harkemase Boys en SteDoCo zijn ook te vinden in het linkerrijtje van de ranglijst, op respectievelijk plaats zeven en vijf. Een overwinning is voor beiden ploegen daarom ook noodzakelijk om de druk te kunnen houden op de twee lijstaanvoerders. Harkemase Boys won recent de uitwedstrijd tegen De Dijk met ruime cijfers (1-4), dit nadat het eerder weinig had in te brengen tegen Quick Boys en Noordwijk. SteDoCo won de laatste twee duels. De thuiswedstrijd tegen Ajax leverde drie punten op (2-0) en ook VVOG werd aan de zegekar gebonden (1-2).

In de Derde Divisie staat zaterdag ook een wedstrijd met grote belangen op het programma als we kijken naar de onderste regionen. Eemdijk pakte vijf punten uit dertien wedstrijden en is nu de nummer zeventien. Tegenstander SJC Noordwijk wist tien punten bijeen te sprokkelen waardoor het twee plaatsen hoger staat. De thuisploeg won op 27 oktober 2018 voor de laatste keer een competitiewedstrijd, toen werd De Dijk met grote cijfers verslagen (6-2). Opvallend is dat ook de laatste zege van SJC er één is op De Dijk, de ploeg uit Noordwijk pakte de drie punten echter met een kleiner verschil (2-1).

Trainer van Eemdijk Hans van Arum

In Veenendaal staat de confrontatie tussen DOVO (9) en Jong FC Groningen (8) op het programma. De thuisclub is bezig aan een betere serie dan de tegenstander, men wist de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten tegen ONS Sneek, DVS’33 en SteDoCo. Het beloftenteam van de ploeg uit de Eredivisie verloor recent tegen Noordwijk (1-2) en FC Lisse (2-0).

Verder ontvangt VVOG op het eigen sportpark ONS SNeek, moet De Dijk op bezoek bij ASWH en stuit Achilles’29 op FC Lisse.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag