zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Dennis, hou je koest!

VOORBESCHOUWING | Dennis, hou je koest!

Dennis is voetbaltechnisch gezien natuurlijk een prima naam, maar niet als die wordt gebruikt voor eens term die mogelijk de voetbalzondag weer in de war gaat schoppen. Laten we hopen dat deze Dennis zich een beetje koest houdt en we niet een tweede voetballoze zondag op rij moeten zien te overleven.

Even weer een opfrissertje: hoe zat het ook alweer. OSS’20 kan de banden van de platte kar al wel vast oppompen, want de koploper loopt vanwege de eeuwig sputterende achtervolgers bijna wekelijks verder uit. Het verschil met nummer twee OFC bedraagt inmiddels veertien punten. Met de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde, maar wel taaie DEM moeten de Ossenaren in staat worden geacht die marge minimaal in stand te houden.

Chasse patatte
OFC en Gemert vormen het kleine niemandslandje daarachter. In wielertermen zou je zeggen dat ze in de ‘chasse patatte’ zitten, al is uitzakken naar het peloton een stuk dichterbij dan OSS’20 in de verte ook maar zien fietsen. Ze treffen dit weekend de nummers 16 en 17, de enige twee ploegen die uit het peloton zijn gelost. Gemert ontvangt Hoogland, terwijl OFC op bezoek gaat bij FC Lienden, dat in de vorige wedstrijd eindelijk weer eens een puntje pakte.

De rest, van nummer vier HSC’21 tot nummer 15 DEM, is in feite de middenmoot. Twaalf clubs zitten op slechts negen punten van elkaar, een verschil dat dus een stuk kleiner is dan de veertien tussen OSS’20 en OFC. En dat levert dus vrijwel allemaal interessante ontmoetingen op, want vijf van de acht duels zijn onderlinge middenmoot-duels. Dat de stand dus weer door elkaar gehusseld wordt leidt geen twijfel.

Lekker in het vel
Verschil is er wel: zo zijn de ploegen die voor de winterstop in positieve zin verrasten, Groene Ster, Blauw Geel’38 en HSC’21, nog wat zoekende naar hun vorm in . Zij treffen met respectievelijk Jong ADO Den Haag (al tijden ongeslagen), EVV (drie zeges op rij) en Hercules (twee zeges in de laatste drie duels) allemaal tegenstanders die misschien wel lekkerder in hun vel zitten. Ook bij ADO’20 – Dongen en UNA – Westlandia durven we eerlijk gezegd niet op voorhand een tip voor het tot-formulier te geven.

Quick is dit weekend vrij, dat is in ieder geval wel een zekerheidje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD