Volg ons

Derde Divisie

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: De tijd van het ongebreidelde optimisme is voorbij

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: De tijd van het ongebreidelde optimisme is voorbij

Het seizoen moet nog beginnen en dat betekent dus dat er minimaal vier ploegen kampioen worden, er een stuk of elf gaan meedoen voor een periodetitel, de rest gokt op de middenmoot en niemand degradeert. De periode van het ongebreidelde optimisme is echter bijna ten einde. Zondagmiddag om kwart over vier zal toch echt één team zeventiende en laatste staan en de helft in de rechterkolom. (Dan kun je er alleen nog over discussiëren of de nummer negen daar nu wel of niet bij hoort.)

We hebben weer lekker wat afgefilosofeerd de afgelopen weken. Wie zijn de favorieten en de beoogde verrassingen? Wat kunnen de degradanten en de nieuwkomers? Wie gaan het lastig krijgen? Vragen die de komende weken voor het eerst voorzichtig beantwoord gaan worden.

Brabantse dubbel
De wedstrijden in de eerste speelronde worden in ieder geval alvast lekker uitgesmeerd. Zaterdag om 18.00 uur begint het feest in Gemert, waar de plaatselijke debutant het opneemt tegen één van de verrassingen van het afgelopen seizoen, OSS ’20. Een paar kilometer verderop – de echte liefhebbers kunnen er een dubbel van maken – trappen Blauw Geel ’38 en UNA af om half acht. De Veghelse formatie luidt daarbij tevens de in gebruik name van de nieuwe tribune in. Het Oost-Brabantse contingent is dus al vroeg klaar dit weekend.

De overige zes duels staan gepland voor zondagmiddag. Wat valt daar over te zeggen? FC Lienden mag de favorietenrol waarmaken tegen debutant DEM, dat twee keer op rij promoveerde, maar het dit seizoen wel moet doen zonder topschutter Anthony van Dongen. Hij speelt nu in de Tweede Divisie bij Rijnsburgse Boys. Ook een andere gepromoveerde club krijgt meteen een flinke kluif voor de kiezen. Groene Ster – vooral bekend geworden als cupfighter de laatste jaren – ontvangt in Heerlerheide met OFC ook een geheide titelkandidaat.

Inhaalslag voor Hoogland
Dan Hoogland. De meest verrassende van de nieuwkomers begint thuis tegen Westlandia. De club uit het door Amersfoort opgeslokte dorp promoveerde tot haar eigen verrassing en begon door de lange nacompetitie vrij laat met de voorbereiding. In de beker tegen Jodan Boys bleek vorige week dat de club nog met een inhaalslag bezig is en het is de vraag of de ploeg er nu wel klaar voor is.

De overige drie duels gaan tussen clubs die we al kennen uit de Derde Divisie. ADO’20 ontvangt Hercules, HSC’21 speelt thuis tegen Quick en Dongen krijgt EVV op de koffie. Jong ADO Den Haag – ook een nieuwkomer – moet nog een weekje geduld hebben en is vrij in de eerste speelronde.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie