zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING: Corona is here, nu ook in de Derde Divisie

VOORBESCHOUWING: Corona is here, nu ook in de Derde Divisie

De derde divisie op zondag leek de afgelopen weken welhaast op een Gallisch dorpje, dat dapper weerstand bleef bieden. In dit geval niet aan Romeinen, maar aan een alsmaar verder voortwoekerend virus. Daar waar andere in andere afdelingen een streep ging door de een na de andere wedstrijd, werden de eerste vijf speelronden van de derde divisie volledig gespeeld. Maar nu is ook het Gallische dorpje gevallen: Hoogland-Quick en DEM-OFC liggen eruit als gevolg van besmettingen bij Quick en DEM.

UPDATE: de pixels van de voorbeschouwing waren nog nat, toen ook Groene Ster-EVV eruit ging vanwege corona-verdenkingen bij Groene Ster.

Tel daarbij op dat ook de eerste afgelasting door de weersomstandigheden een feit is (Hollandia-Hercules) en de zesde speelronde is plotseling aardig gekortwiekt. Zes duels staan er nog op het programma, waaronder die van Blauw Geel’38 en Groene Ster (foto), die in ieder geval in punten op gelijke hoogte kunnen komen met Hercules. Beide clubs spelen een provinciale derby. Blauw Geel’38 ontmoet Dongen, dat vooralsnog vooral in uitduels toeslaat en in Heerlerheide wordt – uitgerekend nu er geen publiek bij mag zijn – de enige Limburgse derby tegen EVV gespeeld.

Niet zo ongenaakbaar
Een ander aardig duel is het Brabantse onderonsje tussen OSS’20 en UNA. De Osse ploeg is niet zo ongenaakbaar als afgelopen seizoen en ging afgelopen week zelfs opvallend hard onderuit bij ADO’20 (4-0), terwijl UNA toch een tegenstander blijft om rekening mee te houden. De grote wisselvalligheid is bij UNA wel een probleem.

Gemert-Unitas wordt een duel tussen twee ploegen die een negatieve bekerervaring willen wegspoelen. Gemert ging onderuit bij hoofdklasser en cupfighter Achilles Veen, terwijl Unitas zich lelijk liet verrassen door eersteklasser DTS Ede. In de competitie is Unitas prima gestart, terwijl Gemert vorige week na een stroeve start de eerste zege boekte.

Vervolg geven
Dat laatste geldt ook voor Jos Watergraafsmeer, dat die primeur tegen middenmoter Westlandia een vervolg wil geven. Daardoor is HSC’21 nog de enige ploeg, die niet tot winst kwam. Het pakte vorige week wel het eerste punt, maar heeft een overwinning hard nodig. ADO’20 komt zondagmiddag op bezoek.

Voetbal247 doet dit weekend uitgebreid verslag van:
OSS’20 – UNA (Nield Veldhoven)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD